Šta je novo?

Asus N61Vg PRO64VG

mahatma, sta ce ti lightscribe... to je po meni obichno prodavanje magle jer onda treba da imash i specijalne ligthscribe diskove na kojima je moguce to "stampanje".... mislim da je to obicna sitnica i da se zbog toga ne treba dvoumiti... meni jedino nedostaje e-sata prikljucak, a vidim da nema ni firewire.... a e-sata ce uskoro da "otera" usb 2.0, pa zbog toga ne bih uzeo 037....
sad gledam, fali mi malo para da imam dovoljno, kakve sam srece, ima da nestanu dok skupim dovoljno.... hehe

zoki nije kupio u pccentru, pise u njegovom prvom postu.... vec u pcpracticu, nego je sigurno pogreshno napisao...

Poslednja izmena:
Ma moja greska, kupio sam u PC Practicu ne PC Centar.

@jaygee
pazi...iskreno odushevljan sam lightscribe forom. nisam znao da tako neshto i postoji, diskovi su 50ak dinara komad, tako da to nije neshto strashno, a sigurno cu ga koristiti jer dosta rezem diskove, i ova fora mi je carska!
Sve u svemu, oba je imaju, tako da je sve jedno, al u gigatronu je 037d 57000 din, dobije se lep poklon i garancija je dve godine.

Bedak jeste shto nema esata..

Msm,taj poklon mi ne znači mnogo a razlika od 2k dinara mi i nije neka velika da bi bila presudna i da se odreknem zbog nje e-sata priključka. Što se tiče firewire malo mi je baš bzvz što ga nema ovaj model ali rešava se i to sa izdatkom od 2.5k dinara.

poz ljudi, dva pitanja za model N61vg pro64vg-jx101D

- koliko drzi baterija
- koja je memorija na grafickoj, na ostalim jeftinijim modelima pishe DDR3

@gilgamesh
svako ima svoju percepciju :)

@mikila
imash na prethodnoj strani moj post sa par linkova
jedan je review na poljskom, sa notebookchecka, pusti ga kroz google translate al na engleski ne na srpski, i videcesh sve shto te zanima.
inache na grafici je ddr2, to je isto buljishkasto, al shta cesh, mora neki kompromis da se napravi.

@Mahatma
hvala

da li je neko probao "Last XP", ili neko od XP OS, vidim na na sajtu ASUS-a nema XP drajvera
da li na W7 ostali programi rade bez nekih problema........

Nema drivera za XP niti ce ih biti. Ovo je novi model od pre 2 meseca, a posto izasla sedmica bice samo za nju i Vistu.

Win7 definitivno zaslužuje sve pohvale .. sada XP može da ide u zasluženu penziju ili na sekundarni hdd za neke druge stvari, tako da se ne moraš sekirati zbog toga.

Inače sam win7 uspeo da instaliram i na daleko stariji hardver, jes da mu treba malo gurke .. ali kada na kraju "upali" radi sve fino.

Ovaj sa godinu dana garancije ima 4 usb-a ako sam dobro video ?!

Kakav je N71vg ?
Ima 17,3" ekran a cena ista kao i N61?

Zaboravi na ovaj model...nema ga vise u prodaji ! (bas me cudi zasto :D )

E SATA imaju i jedan i drugi model n61, 100%.

a ASUS N61VG-JX037D ima i light scribe ali jednogodisnju garanciju.

Poslednja izmena:
i HDD od 320gb

Nego ljudi ja juce kupio LAP i smoje strane je stvarno super na prvi susret.
Moram naglasiti da mi je ovo prvi lap top.
Zavrshna izrada i tastatura mi se svidjaju, s obzirom na izjave nekih koji i nisu zadovoljni.
Klikovi na tuchped-u nisu nishta glasniji od klasicnih klikova na mishu, ali su malo tvrdji.
Josh uvek nisam instalirao OS, najverovatnije cu danas, bice W7, za XP nema drajvera ni na ASUS-ovom sajtu.

Poslednja izmena:
ASUS N61Vg PRO64VG-JX101D

Uskoro se pojavljuje u jednoj firmi (link: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3551-asus-n61vg-pro64vg-jx101d)

Za te pare mislim da ce doziveti popularnost kao i N50Vn, samo ukoliko ga nabave u dovoljnim kolicinama... Mislim da je ovaj model moj izbor cim se pojavi.

Molim za komentare i misljenja. Hvala.

Detaljna specifikacija:

Procesor Intel® Core™2 Duo T6600 2.2GHz 2MB FSB800
Chipset Mobile Intel® PM45 Express Chipset
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 16" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness
Grafička karta NVIDIA® GeForce® GT 220M 1GB
CD/DVD DVD RW Dual Layer Lightscribe
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6cell,4400mAh
Težina 2.71kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 8-1 čitač kartica
USBx3
eSATA
AudioOut
MicIn
SPDIF
ExpressCard slot (34/54mm)
LAN (RJ 45)
Analogni VGA
HDMI
Web Camera 2.0MPx
Garancija 24 meseca

:banana::banana::banana::banana:

n61vg-hands-02.jpg

n61vg-hands-03.jpg

n61vg-hands-04.jpg

n61vg-hands-05.jpg

n61vg-hands-06.jpg

n61vg-hands-07.jpg

n61vg-hands-10.jpg

n61vg-hands-11.jpg

n61vg-hands-12.jpg

n61vg-hands-13.jpg

daju 10% za vikednu U veru pozz

U jeeeee, nema cak ni kameru...jedino sto ima veci ekran za 1" a sve ostalo isto :smoke:

De pricaj mi malo o tome...taj jedan " na lapu mi ne znaci jer je sasvim dovoljan i 16" a ako vec ima bolje za iste pare naravno cu uzeti a u ovom slucaju N61vg je bolji i naravno veci HDD mi vise znaci a za lap top je 16" i vise nego dovoljno sve preko toga gubi smisao mobilnosti.
Ima tu jos razlicitosti:
chipset koji je u N61vg bolji
opticki uredjaj nema lightscribe kao na N61vg
N71 težina 2.9 - N61 2.71kg

Poslednja izmena:
@gilgamesh
svako ima svoje potrebe.. nemojte gledati iskljuchivo iz svoje perspektive.

nego shto milish da n61 ima bolji chipset od n71?
pitam zato shto mi je to zapalo za oko, preko ostalog bih i preshao, al to me bash zanima. u specifikaciji stoji samo nvidia za n71(iako na asusovom sajtu stoji da oba imaju identichan intel chipset). vrlo je verovatno da je to josh jedna brljotina admina na sajtu.
jel ti znash koji tachno chipset ima, ili govorish napamet?

uzmam laptop sebi i devojci, mislio sam da oboma uzmem n61 ali ona koristi cad i max pa joj veci monitor odgovara u odnosu na prenosivost. ja se josh uvek dvoumim, zbog jeliti chipseta :)

i gde ima da se kupi n71. gigatron nema vishe

pa ja govorim na osnovu specifikacija na gigatronovom sajtu a chipset koji ima N61vg je mozda i najpouzdaniji...ja sam imao N50VN-AS065 i u njemu je isto bio intelov chipset koji je u N61vg i za taj chipset sam cuo samo reci hvale.

ma ja sam skapirao da ovi iz gigatrona nisu normalni, pola podataka im je netachno.

za n61 stoji sataII hard, nigde nisam nashao na netu da on ima sataII hard.
glupos..

nebitno.. pada n61 sutra svakako :smoke:

Ne znam kako si dosao do tog zakljucka ali dobro...(inace ne moras citirati prethodni post ;) )
Jednostavno, meni je neophodan 17" monitor i solidna grafika jer ce laptop glumiti desktop replacement. Nemoj se ljutiti, ali razlika od 200 grama je toliko jadna da nije bila vredna spominjanja.
I da, najverovatnije necu uzeti N71 vec K70IO i ustedeti sebi 10tak hiljadarki.

Pa ja nisam naveo samo to kao razliku ali ti si odreagovao kao da sam samo to naveo. Kada se sve doda i oduzme,kamera,chipset,tezina i jos neka sitnica onda je to pristojna razlika a ti si se zakacio samo za tezinu. Bez obzira na sve,sta god da uzmes ja ti od srca zelim da te isti sluzi i da budes prezadovoljan sa njim i necu ti se ismevati ili potcenjivati tvoj izbor.

Nazad
Vrh Dno