Šta je novo?

HTC HD2

na šta konkretno misliš? I HD2 nema WinMo 6.5.1 vec 6.5

Poslednja izmena:
Pa nema nista konkretno. Tesko nalazim opcije. Mozda je samo stvar navikavanja, ali nije da WM prvi put drzim u rukama.

Neke sitnice me nerviraju jos. Tipa activesync/exchange nece sa googlom vise. Vidim kukaju svi to po netu. Druga stvar, kada sam ga izvadio iz kutije nije hteo da vidi ni jedan AP. Morao je hard reset.

Necu da donosim nikakave zakljucke jos, super je telefon"cic", ali treba navikavanja...

Poslednja izmena:
Da, neke stvari su malo izpremeštane, to stoji. Činjenica je nekako da mi je za HD2 možda i trebalo više vremena da podesim nego za druge WM telefone. Za AP nisam imao probleme, a sync sa Googleom nisam probao, GMail sam dodao kao drugi mail nalog.

Mislim na google vezu preko active synca i exchangea... i meni gmail radi kao gmail nalog.

Evo recimo nece SMS da mi salje. Nemam vremena sad da se igram, ok, kapiram da je glupost neka skroz i da ce se namestiti za minut, ali definitivno telefon nije bas out of box da je sve na tacni. Trazi malo vise paznje nego sto sam ocekivao :).

hmm, meni salje ovaj moj sa VIP karticom,a i onaj testni je radio sa 064 karticom

daleko od toga da treba da ga testiras u svemirskom odelu, ali bi mogao da obratis paznju na sve aspekte telefona a ne samo da bude puko nabrajanje funkcija ali i da objasnis sirokim narodnim masama da ovo ipak nije telefon savrsen vetj da se mora dosta toga poboljsavati jer kao sto si sam primetio, kao i na svim wm telefonima, out of the box nikad ne radi sve...

sto se tice sms-a meni je sa 63 karticom radilo odmah, jedini problem koji sam imao je da sam jedva podesio da mi radi update vremena i preko wi-fi jer je u pocetku radilo samo preko 3g mreze i sto je najgore od svega ne znam vise ni sta sam uradio pa je proradilo... :d

sto se tice podesavanja, to je mana sensa-a jer dok ga podesis otelis se, pogotovo neko ko je slabije uputjen, ali zato kada sve podesis sve je na dohvat ruke... meni je na home screenu bilo sve sto koristim najcestje i start tako podesen da je na vrhu ono sto koristim cesto ali ne kao ove na hs... tako da je sve prakticno na klik ili dva klika...

ali opet je mnogo glomazan za mene...

Kada krenem da razmisljam o njemu, misli idu ovim redom:
1. wow 4.3", kako li samo dobro izgledaju filmovi na njemu. Ali ja nikada ne gledam filmove na telefonu!
2. zamisljam se kako neki posao preko neta obavljam u kaficu. Ali je ne sedim u kaficu sam i kucam po telefonu. Ja sedim sa prijateljem i pricam ako sam vec u kaficu/kafani/restoranu!
3. Kako bi se drugari odusevili kada ga vide. Ali moji drugari ne razlikuju HD2 od Alcatela!
4. Ma bukvalno dobijam netbook za u dzep, mogu da visim na internetu i kad nisam kuci. Ali ja sasvim slabo izlazim iz kuce!

I pored svega nabrojanog, da imam toliki budzet za telefon odmah bih ga uzeo! Malo zavidim momcima ovde koji su ga dobili/dobice ga od firme u kojoj su zaposleni, a o onima koji imaju da istresu toliki kes da i ne pricam. :D

P.S. Ma cekam naslednika sa OLED ekranom :D

Poslednja izmena:
Ja sam izgubio par sati dok sam namestio sve što mi treba (čitanje gomile topica na xda), i ima još jedan problem koji mi se povremeno desi sa preglasnim zvukom prilikom poziva (do sad samo dva poziva od ukupno 50 min priče). Sve ostalo za čistu desetku, više problema sam očekivao od WM-a

Je l zna neko da mi kaže šta loše radim oko sinhronizacije googla kontakta i kalendara. Priznajem da u ovoj formi (wm hd2 i google) do sada nisam radio.

Izbacuje mi u activesync microsoft exchange support code: 0x80004005 i kaže "synchronized: None".

Poslednja izmena:
Bane i Hajli, niste bas uverljivi samo da Vam kazem. :)

Mislim na banalne probleme tipa namestanje SMS i hvaljenja Androida kao platforme u posl. vreme na Benchu. Ispade da i WM moze da posluzi kao telefon ali eto nece SMS da radi jer.... ma provajder ga iskljucio, wtf?
Ajte malo hvale o telefonu kako zna da otme uzaludne sate u krevetu itd, kako je bas ono sto ste cekali mesecima, kako sam nalazi raspolozene devojke...

Mislim na banalne probleme tipa namestanje SMS i hvaljenja Androida kao platforme u posl. vreme na Benchu. Ispade da i WM moze da posluzi kao telefon ali eto nece SMS da radi jer.... ma provajder ga iskljucio, wtf?
Ajte malo hvale o telefonu kako zna da otme uzaludne sate u krevetu itd, kako je bas ono sto ste cekali mesecima, kako sam nalazi raspolozene devojke...
Kupi SK, pa ćeš da vidiš moje utiske :D

ako pise o otimanju uzaludnih sati u krevetu i nalazenju raspolozenih devojaka mislim da si pogresio novine :d

velicineekranamobilnih.png

Evo i mojih prvih utisaka, telefon sam uzeo u VIP-u.
Dobio sam njihovu kutiju na kojoj pise "Radi iskljucivo sa VIP SIM karticom",
pa sam odlucio da ga testiram i ubacio 063, i gle cuda sve radi, sto ce reci
da telefon nije zakljucan. Odmah se konektovao na GPRS, pa sam posle probao i poziv
i to je uspelo, sto ce reci da je telefon otkljucan:D

Telefon je poprilicno velik, ali 4.3" ekran stvarno izgleda mocno. Posto imam
malo vecu saku od normalne, meni to ne smeta i lepo lezi u ruci, sva 4 coska
mogu bez problema da dohvatim. Jedina mana ekrana je sto nije AMOLED:(
kao npr kod Omnie(ubedljivo najbolja slika je na njoj:D), ali ipak je to HTC pa je morao negde da susne, ako se to moze tako nazvati;)

Kao sto su ljudi ovde vec napisali, treba malo vremena namestiti osnovne funkcije,
jer nije bas out of box ready, npr. nisam nigde mogao da nadjem Owner information
dok nisam malo prcnuo po Registry-ju. Posle par tweak-ova, koje sam nasao na
XDA, telefon je bio spreman zezanje :D

Posto mi je ovo prvi susret sa capacity ekran, trebace mi malo vremena da se naviknem na koriscenje, mada sam i to skoro savladao. Odziv ekrana je prilicno dobar, a i kucanje po virtuelnoj tastaturi mi je lakse nego na TP2.

Procesor je stvarno zver na njemu, i sve maltene leti u odnosu na TP2 i Omniu II:D
(ne leti bukvalno, ali razlika je osetna :) ) Evo i par primera

Ucitavanje PDF dokumenta
1. HD2 2-3sec
2.OmniaII 6-7sec
3.TP2 9-10sec

Pokretanje IGO8
1.HD2 15sec
2.OmniaII 26sec
3.TP2 30sec

Izracunavanje rute (Atina-Gibraltar)
1.HD2 25sec
2.OmniaII 48sec
3.TP2 110sec

GPS je solidan, vrlo brzo je nasao satelite na prvom startovanju IGO-a
i veoma dobro je radio u samoj navigaciji.

Kamera je ok, mada mi se javlja onaj pink efekat o kome se prica, ali vidim
da su na XDA izgleda vec resili problem u setovanju opcija kamere. Jos se nisam
igrao sa ovim jer mi za sada kamera nije toliko bitna.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i cini mi se da je ovo ubedljivo
najbolji WM telefon koji sam imao:D

P.S. Umalo da zaboravim jednu veoma vaznu stavku, futrola koja dolazi uz telefon
stvarno izgleda lepo, ali joj funkcionalnost nula:mad:
Znaci trebaju mi spicangle da bih izvadio telefon, ne mogu da verujem da nisu
dobro izracunali dimenzije futrole:wall:

Evo i mojih prvih utisaka, telefon sam uzeo u VIP-u.
Dobio sam njihovu kutiju na kojoj pise "Radi iskljucivo sa VIP SIM karticom",
pa sam odlucio da ga testiram i ubacio 063, i gle cuda sve radi, sto ce reci
da telefon nije zakljucan. Odmah se konektovao na GPRS, pa sam posle probao i poziv
i to je uspelo, sto ce reci da je telefon otkljucan:D

Telefon je poprilicno velik, ali 4.3" ekran stvarno izgleda mocno. Posto imam
malo vecu saku od normalne, meni to ne smeta i lepo lezi u ruci, sva 4 coska
mogu bez problema da dohvatim. Jedina mana ekrana je sto nije AMOLED:(
kao npr kod Omnie(ubedljivo najbolja slika je na njoj:D), ali ipak je to HTC pa je morao negde da susne, ako se to moze tako nazvati;)

Kao sto su ljudi ovde vec napisali, treba malo vremena namestiti osnovne funkcije,
jer nije bas out of box ready, npr. nisam nigde mogao da nadjem Owner information
dok nisam malo prcnuo po Registry-ju. Posle par tweak-ova, koje sam nasao na
XDA, telefon je bio spreman zezanje :D

Posto mi je ovo prvi susret sa capacity ekran, trebace mi malo vremena da se naviknem na koriscenje, mada sam i to skoro savladao. Odziv ekrana je prilicno dobar, a i kucanje po virtuelnoj tastaturi mi je lakse nego na TP2.

Procesor je stvarno zver na njemu, i sve maltene leti u odnosu na TP2 i Omniu II:D
(ne leti bukvalno, ali razlika je osetna :) ) Evo i par primera

Ucitavanje PDF dokumenta
1. HD2 2-3sec
2.OmniaII 6-7sec
3.TP2 9-10sec

Pokretanje IGO8
1.HD2 15sec
2.OmniaII 26sec
3.TP2 30sec

Izracunavanje rute (Atina-Gibraltar)
1.HD2 25sec
2.OmniaII 48sec
3.TP2 110sec

GPS je solidan, vrlo brzo je nasao satelite na prvom startovanju IGO-a
i veoma dobro je radio u samoj navigaciji.

Kamera je ok, mada mi se javlja onaj pink efekat o kome se prica, ali vidim
da su na XDA izgleda vec resili problem u setovanju opcija kamere. Jos se nisam
igrao sa ovim jer mi za sada kamera nije toliko bitna.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i cini mi se da je ovo ubedljivo
najbolji WM telefon koji sam imao:D

P.S. Umalo da zaboravim jednu veoma vaznu stavku, futrola koja dolazi uz telefon
stvarno izgleda lepo, ali joj funkcionalnost nula:mad:
Znaci trebaju mi spicangle da bih izvadio telefon, ne mogu da verujem da nisu
dobro izracunali dimenzije futrole:wall:
Ja baš sa futrolom nemam nikakvih problema. Zavisi sa koje strane stavljaš telefon, ako stavljaš da 3.5mm i microUSB budu okrenuti ka "napolju", onda ćeš lakše da izvučeš telefon.

I ja sam uzeo u VIP-u, ali nemam pink problem sa kamerom :)

Ja baš sa futrolom nemam nikakvih problema. Zavisi sa koje strane stavljaš telefon, ako stavljaš da 3.5mm i microUSB budu okrenuti ka "napolju", onda ćeš lakše da izvučeš telefon.

to nisam probao, kakav kralj:wall:
tako je vec mnogo lakse:D, ali moze da se desi da slucajno pri vadjenju
prekine poziv ako se ne pazi.

Uzeo sam gore pomenuti telefon prosle subote u telenoru i mogu reci da sam prezadovoljan. Sve radi super, jos nije zakucao, ekran je stvarno super i lak za koriscenje. Zvuk preko sluski je mnogo bolji u odnosu na N97.

GPS me odusevio, bez problema uhvati fix na otvorenom za nekih 30-50 sekundi. Juce sam uspeo da uhvatim signal i u sobi posle nekih 3 minuta. iGO radi izvanredno, nema zakucavanja u pregledu mapa, bez problema setam sa jednog kraja na drugi.

Ranije nisam mogao da gledam filmove preko moba, medjutim na ovom telefonu je bas dozivljaj. Ekran nije prevelik, nego bas taman.

Tih problema sa SMS-om nisam imao, malo sam imao problema sa netom dok nisam iskljucio proxy od tada radi sve super. Jedino nisam uspeo da podesim MMS da saljem, primam ga bez problema ali nikako ne mogu da posaljem jer mu puca veza na svakih 5 sekundi pokusaja.

Futrola je vrhunska u odnosu na futrolu koja dolazi uz HTC HD, prvih par puta sam imao probleme sa ubacivanjem telefona u nju ali se razvukla pa je sada ok.

Telefon na Telenoru nije zakljucan.

Suma sumarum, zadovoljan sem toga sto me zvucnik zavitlava i krci i gubi mi ponekad signal pa cu sada morati da se natezem sa zamenom telefona.

filip83,

Jedno pitanje, da li mozes da mi kazes sta ti pise na deklaraciji ko je uvoznik?

filip83,

Jedno pitanje, da li mozes da mi kazes sta ti pise na deklaraciji ko je uvoznik?

Evo ovako stoji na kutiji:

Proizvodjac : HTC
Model : HD2
Dobavljac : TCCM s.r.o. , Ceska
Uvoznik : Vip mobile d.o.o.

dok u garanciji pise da je ovlasceni servis firma Mikros:)

Ja sam bez ikakvih problema do sada poslao nekih 5 MMS-ova ;)
+1 za pretrcavanje po mapi u IGO-u :D

Poslednja izmena:
Odmah na pocetku poruka od driver-a driver-a :D Inace, telefon je odlican i za ono malo vremena sto sam proveo sa njim iznenadjen sam brzinom telefona ali mi logika nalaze da sacekam novu experiu umesto da se zalecem sa kupovinom.

mora da je snimao iphone-om :d

^ Jel si uopshte video kakve fotke i video pravi HD2 za milion evra koliko koshta ? :) Za te pare treba da ti daju jedan DSLR uz mobilni :d

I evo napokon posle 5 godina neki telefon ima isti multitouch kao iPhone :d

Poslednja izmena:
Nije bas milion evra, izadje 400e + ugovorna obaveza u vipu za 1000 din mesecno ;)

Nazad
Vrh Dno