Šta je novo?

Mac OS X na Netbook-u

urosr

Cenjen
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poena
151
Pozdrav svima.

Uvodni mali offtipic..
Prosle godine probah da instaliram Leopard na laptop (Toshiba Satellite L30-10x) i uspeo sam ali nisam mogao da nadjem drivere za zvuk i wifi.. pa ga izbrisah, iako je ostalo radilo kako treba.. Tako da ponesto znam o UNIXima..

Hocu da kupim netbook, i izbor je pao na Acer Aspire One AO751h...zbog diaoganle ekrana, baterije itd itd.. A zelim i hocu da nega instaliram Mac OS X. Ideja nije moja (naravno), gledao sam po youtube-u da su na Asuse EeePC i Lenovo s10e vec ljudi instaliirali razne verzije Hackintosha.

Pitanje je koju verziju i da li je to vec neko uradio? Iskustva? :eyebrows:

ps vec sam napravio spisak software-a koji mi je potreban na OS X-u.. pocinjem da se pripremam.. ,)

Koliko je meni poznato iDeneb 1.4 10.5.6 ima u sebi patch-eve za neki AAO. Potraži po netu koji tačno i onda njega uzmi. Takođe ima patch-eve i za neki MSI...

Folder icon iDeneb_v1.5_1057

* Icon for document filetype Torrent downloaded from Demonoid.com.txt (47 bytes)
* Icon for archive filetype iDenebApp.mpkg.zip (41.58 megabyte)
* Icon for archive filetype iDeneb_v1.5_1057.zip (3.52 gigabyte)
* Icon for document filetype md5.rtf (424 bytes)

Skinuo sam ovaj iDeneb.. sad mi recite, da li da raspakujem obe *.zip arhive i narezem ih na DVD ili samo ovu 3,52 giga.. mozda je malo glupo sto pitam al da ne zabrljam..

nije iso fajl..

Raspakuješ i snimiš samo ovu najveću. U njoj bi trebao da je ISO fajl koji snimaš...

koliko dobro to radi na netbooku imajuci u vidu cpu od 1.6ghz?? daj pisi utiske, daj skrinove...

Instalirao sam neku distribuciju koja je bas za netbookove mada vidim da i ideneb poslednjim verzijama pri dnu ima "drajvere" za netbook. Radi se o MSI Wind sa 2GB RAM i 160GB hardom.

Sistem je izuzetno stabilan i bez s obzirom na atom procesor. Wireless (realtek) je morao naknadno da se instalira a integrisani mikrofon kao i mikrofonski ulaz nisu radili. Sve ostalo radi odlicno.

Na youtube kucajte netbook macos pa gledajte filmice kako to sve radi, ja samo potvrdjujem da je bas tako :)

PozdraV.

Možeš li reći koji je distro? :)

jel probao neko na DELL 1011 ?
ova lap ima 3g garancije i vrlo je primamljiva kupovina.

Mislim da su svi netbuci skoro isti, u smislu CPU + MB tako da ako radi jedan, rade svi. I citao sam test po kojem atom n270 sa 1bg nadmasuje poprilicno g4 na 1.5 u brzini i to u Mac OS X. Sa 2bg je ta razlika jos veca (u koriscenju i bootovanju).

Mislim da su svi netbuci skoro isti, u smislu CPU + MB tako da ako radi jedan, rade svi. I citao sam test po kojem atom n270 sa 1bg nadmasuje poprilicno g4 na 1.5 u brzini i to u Mac OS X. Sa 2bg je ta razlika jos veca (u koriscenju i bootovanju).

Da a sta je sa WiFi, bluetooth i powermenadzmentom? + 10.6.2 vise ne podrzava Atom procesore...

Dell 1011 nije bas OOB ima malo cimanja ali moze da se nabudzi :)

Da a sta je sa WiFi, bluetooth i powermenadzmentom? + 10.6.2 vise ne podrzava Atom procesore...

Meni na wind u100 radi BT, doduše pomalo zna da zeza u smislu ako je uključen prije butovanja SL onda je sve ok a ako se isključi prije butovanja ili u samom SL onda ponekad neće da se ponovo aktivira. wifi, zasad, ne radi, za ovaj ralink nema drajvera a što se tiče powermanagementa, kako da provjerim da li radi? e, da, instaliran je 10.6.2 i sve radi.

Ja sam instaliro leopard snow retail na moj compaq mini 300 i sve radi

Čak i kada prikačiš monitor na netbook? Daje izlaz tj sliku?

Urose, jel si instalirao Leoparda na AAO, kako si to uspeo, jer preko nekog externog optckog uredjaja ili preko USB stika?

Prvi pokušaj na ACER AOD 250-1151
Distribucija iDENEB 10.5.8
šta ne radi:
eternet atheros 132
wirles broadcom ????:wall:
sleep

internet preko USB TP linka TL-WN321G
zvuk kompletno proradio instalacijom jednog kexta
ostalo radi out box
pa i dual boot postignut kameleonom
Za sada toliko.:)

@Kuršlus

Jel si ga instalirao uz pomoc USB optickog uredjaja ili si ga nekako prebacio na flesku?

Klasično eksterno 5,25 inčno kućište sa USB priključkom i u njemu standardni DVD rezač stari pionir 106.

Uzgred davno sam se bavio ovim instalacijama i zašto mi u terminalu ne prihvata administratorski pasword a inače ovako hoće?

Nazad
Vrh Dno