Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

Zanimljivo ali i ja imam istih problema,najvise se desavaju kad treba da mi ispise sta treba sledece da uradim ili kad save-uje,i takodje mi se desava od nakon prve misije koja je letela

Definitivno nije ram jer ga ja imam 4gb,jedino sto vidim da VIPER i ja imamo zajedno je w7x64Ultimmate,da nije do njega:S

Isti slucaj i ja imam, pocne da koci kao da trazi 6gb rama, samo da posizis kolko je neoptimizovano za razliku od prethodnog dela. Ja koristim xp 32 bit, tako da ne verujem da vama koci zbog 7-ice...

btw kod mene radi ko po loju :D, steta sto mi se nesto preterano ne svidja ali ***

bio sam hardcore fan CODa

:(

SP je odradjen fenomenalno....najbolja igra u ovoj godini.

Uf lean je veliki nedostatak u igri. Ja lean obavezno koristim i u signlu i u multiu, kako da tajis negde sa snajperom u S&D i da nemas lean *** :D

Lean je najobicnija glupost sto se mene tice i mogu da kazem samo hvala bogu da su to izbacili. Gde si video u realnosti da neko ko je sa snajperom moze da napravi takav manevar i uz to da skine pokretnu metu, a? To je samo jedan od razloga zasto leana nema, drugo lean drasticno usporava manevrisanje i ja ga inace upravo zbog toga nikada nisam koristio! Takodje kada su funkcije na tastaturi u pitanju tu posotoji gomila losih resenja posmatrano iz ugla dinamcnog igranja a ne stekanja, u koje spada i osnovni keymaping za kretanje, znaci (w,s,a,d). Ja eto zagovaram teroriju da su "q" i "e" dugmici kud i kamo zgodniji za levo/desno, od osnovnih "a" i "d", obzirom da nam kaziprst i domali nisu drasticno kraci, vec jedva nesto malo pa je ovo prirodnije za ruku te se dugmicima ovako resporedjenim za delic sekinde brze pristupa. Nazalost, neko je ovako uspostavio standarde svojevremeno i to je do dana danasnjeg ostalo tako, sto ne znaci da je ovo bolje vec da se vecina ljudi navikla pa im je to normalno! Ko je jednom probao da ovo zameni nikada se vise nije vratio nazad, niti ce!!! Ocu da kazem sledece, mozda ce se i ovo jednoga dana promeniti sto je malo verovatno ali ko bi ga znao, no to ne treba da bude razlog degradiranja ocene jednoj igri...

Drugo, ova igra je jako dinamicna, i MP je tako zamisljen sa puno kretanja i premestanja s lokacije na lokaciju, sto znaci da nije za guzicare koji vole da se ustekaju sa snajperom i leanuju do mile volje pri tom skidajuci pokretne mete ko od sale, sto je jelte totalno ne realno... Zao mi je svih onih zagrizenih fanova koji su se navikli na ovaj stil igranja, ali jednostavno morace da shvate da se vremena menjaju i da dolaze nove stvari, a ova igra se drugacije igra... A i kad malo bolje razmislim, potpuno razumem autore! Mislim, svako ko je barem jednom na nekakav adrenalinski juris skinuo 4-5 zivih meta, zna da je to sto puta zanimljivije i uzbudljivije od stekerskih akcija sa snajperom...

Kretanje i manevrisanje treba da bude sto jednostavnije kod igara kao sto je ova gde inace ima jako puno dinamike i gde su se autori potrudili maksimalno oko same animacije koja prosto leti, zato je sve sto je visak otpalo, a tu spadaju i lean funkcije na neciju zalost ili radost, tek to je tako...

Premda, ko bi ga znao... Mozda to autori i budu vratili nazad, sa nekom od buducih zakrpa...

Poslednja izmena:
Prvo, realnost i ovako uglavnom nema nikakve veze sa igrama, ovde je cilj zabava :)
Drugo, ne kapiram te bas najbolje koja je poenta da se koristi Q i E umesto A i D za kretanje ? Potpuno je isto samo sta se koristi.
U prvom slucaju (Q i E) bi vracao srednji prst na S za back dok bi u drugom slucaju dizao prst na W (sto se i radi a i cesce je na W prst nego na S - samim tim je i lakse valjda tako ?)
Treca stvar, nisam ja jedan od stekara koji nadju neku kamp poziciju pa tu taje vecno. Ja i kada igram sa snajperom ja sam veoma aktivan i stalno se krecem bukvalno bez stajanja. Ono gore sam cisto naveo kao primer i namerno stavio S&D jer dok igramo S&D tu se uglavmom svi "stekamo" ako branimo "sajtove".
Lean je vrlo koristan u mnogim situacijama a najvise sa snajperom verujem. Znam po meni samom koliko ga cesto koristim i koliko mi znaci.
Uzmi za primer da stojis na nekom prozoru i treba da skines nekog za mitraljezom. Da izadjes popio bi metak odma ovako namestis nisan i poziciju i nagnes sa na 1sec i odradis posao.
A za kretanje i manevrisanje...ne vidim kakve sad to ima veze sa lean-om kada ga dok se kreces ni ne koristis ili sam te mozda ja lose razumeo ?

P.S

http://www.youtube.com/watch?v=UUCU7SJVQao :)

Poslednja izmena:
@Vlada-I te kako ima leana u snapjerisanju u realnom zivotu,ako izostavis americko paljevinsko snajperisanje s 2km baretomm i slicnim s*anjima,pogledaj WW2 snmike snjaperisanja (gde se najvise ratovalo snajperima) i snajperisanje u kasnijim ratovima koja se desavaju u urbanoj sredini na maloj razdaljini,tako da ces videti da lean itekako ima prednosti i mozes iz leana da roknes coveka i u igri i u stvarnosti.

PS-OCz dobar ti snimak,AI koristi lean i razne fore slicne istom ali mi ne mozemo LOL

Mada ko zna sta buducnost nosi, mozda Dedicated servere, onda sigurno ne bi prodavao ;).

Aha, dakle, kada bi bilo dedicated servera, uprkos tome što i sam kažeš da i ovi P2P dobro rade, onda bi zadržao original, bez obzira što kažeš da se radi o najkonzolaškijem fpsu ikada kome kontrole ništa ne valjaju? :crash: Jesam li ja jedini ko je zbunjen ovim?

Znaci ne mogu da verujem da igra ima memory leak problem! :mad::mad::mad:To je odgovor na svo moje mucenje sa ovim cod-om. Em koci em se toliko uspori da ne moze da se igra. ****no ne mogu da verujem kako su ovi retardi uspeli iz onako dobro optimizovanog engine-a da zaseru stvar. Kakva crna igra godine, treba da im se skine kapa kako imaju smelosti da ovako upropaste sve sto je nekada bilo dobro na pc-u!!! Odoh da restartujem komp posto je posle ovog mucenja sa igrom toliko usporen da cak ni opera nece da mi radi kako treba.:crash:

@filipenko

Dabome da si zbunjen kad nisi dovoljno informisan.
Nije poenta da li ima il ne laga ;), vec sam bre lepo napisao koje su prednosti Dedicated servera (tacno znas gde se kacis, sa kim igras)...

I nemoj da se nerviras :D, ovo je 110% konzolaski fps. Uzmi lepo instaliraj na kompu MW1 uzmi snajper pa nisani, pa onda instaliraj MW2 pa opet uzmi snajper pa nisani.
I onda sam izvuci zakljucke, dakle stoji cinjenica da su kontrole i nisanje napravljene za gamepad, ako ovako nastave moci cemo jos malo i da prodamo m+t ;).

I pored svega ovoga ^ napisanog, ja potpuno mogu da razumem ljude koji su pre ovoga igrali dugo MW1 MP, pa kupili original MW2 i igraju. Jednostavno, nije lose za promenu. Znam *** sve mape napamet u MW1 MP i pomalo sam se smorio.

Ali, poenta ostaje, ovo je pisljivi konzolarni port, i kao takav predstavlja omalovazavanje PC igraca.

I nemam ja original nego ortak, ja za ovo smece ne bih dao ni dinara ;).

Poslednja izmena:
jel si igrao cod mw2 na xboxu ili ps3 pa da pričaš konzolaški port :)?

Ali, poenta ostaje, ovo je pisljivi konzolarni port, i kao takav predstavlja omalovazanje PC igraca.

Sa ovim se slazem do neba! Zasto se imbecili ne ugledaju na capcom i njihov engine koji se prvo radi za pc a onda portuje na konzole, a ujedno radi vrhunski na sve 3 platforme. Volim konzole ali ne volim ovakav igracki "rasizam".

jel si igrao cod mw2 na xboxu ili ps3 pa da pričaš konzolaški port :)?

Looooooooooooooooool, kakve to veze ima ?
Sta, znaci treba da odigram igru na konzoli pa onda da zakljucim da je PC verzija napravljena po njima.
Da li si ti svestan toga sto si bupnuo sada :) ?

Pa na osnovu cega je napravljena, na osnovu verzije za Komodor :laugh:.
Ocigledno nisi dovoljno iskusan gamer, kad hebeni port ne mozes da prepoznas :wave:.

@Vlada>>>
Što se tiče tvoje teorije o tasterima, ne bih se složio.barem u mom slučaju, jer je moj srednji prst najmanje 1cm duži od kažiprsta i domalog prsta.Apsolutno mi je prirodniji taj pološaj.Probaj i sam.Stavi zglob ruke ispred tastature i podigni prste , pa opušte o spusti.U mom slučaj uvek kažiprst i domali prirodno nalegnu da tastere u dojem redu u odnosu na srednji.Ako ih stavim u istom redu uvek sredni prst bude zgrčen.Jeste, sve je stvar navike, ali mislim da je ovo prirodnije, barem za većinu.A ovo što kukaju za taj lean, to beše izvirivanje iza zaklona?Ako je to onda mi to i ne treba jer ga ama baš nikad ne koristim.
A jel neko može da objasni zašto igra ima 11.2gb a ja sam prešao igru za najviše 4 ipo sata.Kad su krenuli Credits, nisam mogo da verujem.Barem da je grafika neka revolucionarna, da su mape ogromne, već skučene i linearne do bola, ništa mi nije jasno.

Znaci ne mogu da verujem da igra ima memory leak problem! :mad::mad::mad:To je odgovor na svo moje mucenje sa ovim cod-om. Em koci em se toliko uspori da ne moze da se igra. ****no ne mogu da verujem kako su ovi retardi uspeli iz onako dobro optimizovanog engine-a da zaseru stvar. Kakva crna igra godine, treba da im se skine kapa kako imaju smelosti da ovako upropaste sve sto je nekada bilo dobro na pc-u!!! Odoh da restartujem komp posto je posle ovog mucenja sa igrom toliko usporen da cak ni opera nece da mi radi kako treba.:crash:

da da i meni je jednom tako zabola da je samo reset pomogo radi crni hard ko lud jedno 4 minuta sam ostavio nece da se otkravi komp nikako i ja reset posle nije ni jednom bilo sve ok zavrsio bez problema;)

Poslednja izmena:
Looooooooooooooooool, kakve to veze ima ?
Sta, znaci treba da odigram igru na konzoli pa onda da zakljucim da je PC verzija napravljena po njima.
Da li si ti svestan toga sto si bupnuo sada :) ?

Pa na osnovu cega je napravljena, na osnovu verzije za Komodor :laugh:.
Ocigledno nisi dovoljno iskusan gamer, kad hebeni port ne mozes da prepoznas :wave:.

hahahaha funny

ti si sada napisao nebulozu koja je veća od tebe. samo skontaj šta si napisao
ako si odigrao makar jedan pravi konzolaški port, tj igru na konzoli pa onda probao i na pc-u i uporedio te verzije i doneo taj zaključak onda kaži. a ovako lupaš koliko si težak

sve u svemu, neću da se raspravljam. ali da bi skontao nešto, moraš prvo da vidiš suprotnu stranu. stalno sereš kao je to konzolni port, konzolu u životu verovatno nisi pipnuo. radim sa konzolama, igram se na njima koliko i na pc-u. ti gledaš samo jednu stranu medalje i sudiš.

ti def nikada nisi igrao konzolaški port, niti igru a kamo li fps na konzoli tako da apsolutno nisi kompetentan raspravljati sa mnom o tome.

bolje biti neiskusan gamer nego neiskusan u nečemu drugom :)

Uf lean je veliki nedostatak u igri. Ja lean obavezno koristim i u signlu i u multiu, kako da tajis negde sa snajperom u S&D i da nemas lean *** :D

lean = pussy gameing style :d

los aim ? lma0 xd

hahahaha funny

ti si sada napisao nebulozu koja je veća od tebe. samo skontaj šta si napisao
ako si odigrao makar jedan pravi konzolaški port, tj igru na konzoli pa onda probao i na pc-u i uporedio te verzije i doneo taj zaključak onda kaži. a ovako lupaš koliko si težak

sve u svemu, neću da se raspravljam. ali da bi skontao nešto, moraš prvo da vidiš suprotnu stranu. stalno sereš kao je to konzolni port, konzolu u životu verovatno nisi pipnuo. radim sa konzolama, igram se na njima koliko i na pc-u. ti gledaš samo jednu stranu medalje i sudiš.

ti def nikada nisi igrao konzolaški port, niti igru a kamo li fps na konzoli tako da apsolutno nisi kompetentan raspravljati sa mnom o tome.

AMAN COVECE JEL TI ZNAS STA ZNACI KONZOLASKI PORT, to se odnosi na PC verziju, cizes krajst, dakle urade igru za konzolu, pa je onda portuju na PC.
Mislim, nauci osnovne pojmove, pa onda ucestvuj u diskusiji ;).

Dugogodisnje iskustvo mi govori sta je to prava cistokrvna PC pucacina (recimo Crysis), takodje dugogodisnje iskustvo mi govori sta nije cistokrvna PC pucacina (multiplatform u nekom obliku, recimo Wolfenstein), i dugogodisnje iskustvo mi govori sta je cist konzolaski port, a to je MW2 :).

Sad odigrah 2-3 sata kvalitetnog MP MW1, cisto da "sperem onaj gadan ukus u ustima" sto je ostao od juce kad igrah MP MW2...

bolje biti neiskusan gamer nego neiskusan u nečemu drugom :)

Hm, u stonom tenisu ?
:d

Poslednja izmena:
Posle par saveta oko igrive verzije, poceh da je igram.
Misije su nekako, kratke, grafika i zvuk ok.
O misiji na aerodromu, nemam komentara, se da sam se samo prosetao po nivou.

Igrao juce malo Sabotage mod u MW2 i kad se malo mape nauce nije lose. Glavni utisak je da ima previse perkova i dodataka. Recimo onaj alien TV na pusci na kome vidite neprijatelje u blizini. Snajper su prilicno skenjali i retko ko ga koristi, jer i sa assault puskama bez problema skidas na daljinu. Igra ima potencijala, ali se bas vidi da je budzevina u odnosu na MW1.

Poslednja izmena:
Ma boli njih dupe za sve kako je igra uradjena,njima je bitno da se prodaje u sto vise primeraka,a prodaje se nema sta.

Igra je uradjena perfektno, nema nikakvih bagova niti kocenja sve na max, radi pa razbija, upravo sam presao. Sve pohvale...

Jel deluje vama u MP kao da vecina ima neki aimbot ili tako nesto :S...? Igram obicno MW1 na HQ serverima i uglavnom sam u vrhu a ovde me sastave sa puskomitraljezom u glavu direkt sa dvesta metara redovno...?!

Ja nisam primetio da toga ima.
Reci mi, kakav je tebi utisak po pitanju kontrola i nisanjenja ?

Meni je ovo katastrofalno odradjeno u odnosu na MW1, optimizovano vise za gamepad nego za m+t.
Igram dugo MW1 MP, pa samo to odma primetio.

Jel mi verujes da se meni cini da mi cak malcice bolje radi nego MW1, a konfiguracija mi je minimum? Nisam okusio probleme sa memory leakom, najvise usporava kada je jako puno dima ili snega, za sve ostalo sam odusevljen da mogu da igram. Samo su mi textures na extra, sve ostalo low.

Da li neko ima problema da ekran pocne da treperi kada grune granata u blizini ili kada zaginem i gledam sa poda par sekundi? Tada mi se FPS drasticno smanji i jedino kako se ovo meze resiti je Alt+TAB izlazak u Windows i vracanje nazad.

Ja nisam primetio da toga ima.
Reci mi, kakav je tebi utisak po pitanju kontrola i nisanjenja ?

Meni je ovo katastrofalno odradjeno u odnosu na MW1, optimizovano vise za gamepad nego za m+t.
Igram dugo MW1 MP, pa samo to odma primetio.

Na daljinu je sad mnogo lakse pogoditi nego u MW1, kretanje jeste drugacije, ali ono sto najvise smeta je ping koji je veci nego u MW2 pa je zato registracija pogodaka cudna. Vise puta mi se desilo da zamaknem za zid, a da me ipak meci nekako "stignu".

Nazad
Vrh Dno