Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

Jeste obavezna, i iskreno poludeh od cekanja da uradi update...prvo steam-a a sada i same igre?! Kao da se pola planete nakacilo na server i vuce update...

Bio sam do ortaka sto je uzeo original, instalirao. Malo sam se pogubio bio, pa sam ukucao cd key na Steam-u, i on poce da svlaci igru sa neta :d. U svakom slucaju sve je na kraju proteklo ok, malo krenuo SP, ne znam sta da kazem, nit smrdi nit mirise, al dobro, ne moze se kampanja ocenjivati posle 10min igranja, al zato MP moze ;).
Odmah neke stvari da budu jasne, i mogu konzolasi da se uvrede, al ova cinjenica stoji:
1.) Kontrole u igri su 200% konzolaske, jednostavno to ne lici ise na CoD4, i kretanje lika (ajde manje vise), al nisanjenje, sve je nekako ograniceno, kao recimo u Wolfenstein-u (koji je klasican konzolaski port, iako je PC verzija izasla kad i za konzole :D).
2.) Mape su ubi boze, previse male. Plus sto je dizajn (na 2-3 koje sam igrao) ocajan, jednostavno su kanalisali kretanje, tacno tuda i tuda mozes da prodjes, a hrpu kamenja visoku 3m ma ni da pomislis da mozes da preskocis. Ovo takodje smrdi konzolaskim tragovima.
3.) Nema laga nimalo, klizi odlicno, ortak ima upload 256Kbita/s, znaci osnovni postpaid SBB paket.
4.) Grafika je lepa, ali nista specijalno.

Da se razumemo odmah, nije ovo klasican konz hate :), neke zanrovi igara stvarno mogu da se dobro prilagode PC gameplayu, ali FPS jednostavno ne moze.
Takodje, to sto ja pljujem da neki fps lici na konz port, to automatski ne znaci da ce svaki PC igrac ove "mane" zamrzeti. MP se moze definisati kao ok, ali nista vise od toga.
Nije ni prici CoD4 MP-u ;).
Cak i ako bude omoguceno igranje pirata online, i ako budu stavili Dedicated servere, opet cisto sumnjam da cu igrati duze od "cisto da probam".

CoD4 MP je jednostavno za stepenicu kvalitetniji i ozbiljnji ;).

Poslednja izmena:
Da odmah razjasnimo - o da mrzim konzole.
Jednostavno jedna po jedna igra ide u nepovrat konzolaškog pakla. Nedavno OFP DR sada CoD. Jednostavno ih nije briga. Kad su ih pitali jel CoD6 konzolaški port:

Moriarte: Ignoring IW.net, is the PC version a direct port of the console version?
Mackey-IW: No, PC has custom stuff like mouse control, text chat in game, and graphics settings.

Čisto jedno poređenje za orjentaciju

2mgqzw3.png

ajde neka još neko postavi ovaj screen molim vas....

e frankblack... pa kontrole su kao i mehanika u potpunosti iste kao u četvorci, ali ono, precrtane...

Da odmah razjasnimo - o da mrzim konzole.
Jednostavno jedna po jedna igra ide u nepovrat konzolaškog pakla. Nedavno OFP DR sada CoD. Jednostavno ih nije briga. Kad su ih pitali jel CoD6 konzolaški port:

Moriarte: Ignoring IW.net, is the PC version a direct port of the console version?
Mackey-IW: No, PC has custom stuff like mouse control

Mozda na papiru, ja kao da u rukama imam gameplay a ne mis.
Najbolje je to vidljivo kad se zumira recimo snajperom, jednostavno nema one preciznosti kao u MW1...

e frankblack... pa kontrole su kao i mehanika u potpunosti iste kao u četvorci, ali ono, precrtane...

Cek, zar ti nisi pomenuo da ti je ovo prvi MP koji igras, dakle nisi igrao CoD4 MP, tako da...
Kontrole lika manje vise, kao sto rekoh, ali pucanje/nisanjenje nije ni blizu kao u MW1.
F A I L, a big one ;).

Poslednja izmena:
igrao sam malo cod2 i cod4 :( ali ne toliko da bih sada rekao da sam masterovao :)

Udji u CoD4 MP, ako ti je instaliran, izaberi snajper pa zumiraj i pucaj.
Onda to ponovi u ovoj igri, pa mi reci da li je na istom nivou ;).

To vazi za sve, koji imaju original, uporedite pa sami izvucite zakljucke...

Doduse, ortak (inace visemesecni iskusni igrac CoD4 MP (Adi_Serbia mu je nick u ovom MP-u), kao i ja) koji je pljunuo 3600din ubedjuje sebe da je kao igra ok, sad dal zbog toga sto je dao 40e ne znam :D...

Da pre ove igre nisam igra CoD4 MP, lakse bih progutao ove mane...
Oh well, back to MW1 MP :).

Poslednja izmena:
koji je pljunuo 3600din ubedjuje sebe da je kao igra ok, sad dal zbog toga sto je dao 40e ne znam :D...

Bilo bi tuzno da sebe pravda tako, jer zvuci kao da je poceo da se zabavlja sa prostitutkom i svima naglas govori kako je cedan i fina i da nije ***** :D
Voleo bih da cujem jos iskustava pre nego je kupim.

Ma zezao sam se, poprilicno sam siguran da nije tako.
Ne znam, mozda je on otvoren za promene, dugo je igrao CoD4 MP, pa se smorio, mozda mu je trebalo nesto novo.
Ali garantujem da ce, iako ima original (CoD4 je imao pira.ta), MW2 sigurno mnogo manje igrati, smorice ga dooosta brze.
Ali, ne bih vise da pricam u njegovo ime... Ja sam izneo svoje misljenje ovde.
Btw, slobodno kupi igru, ako uvatis snizenje tim bolje, odigras malo, ako ti se ne svidi, uvek mozes da je prodas po skoro istoj ceni po kojoj si kupio, kad ovaj hype prodje pa cena malo naraste ;).

Poslednja izmena:
Ne možeš da prodaš pošto je igra vezana za steam, jedino ako ti je to jedina igra na acc-u.

jel ce da se pojavi neki patch da sredi multiplayer za nas koje skidamo?

ko zna

ja je jos nisam skinuo.skinuo sam 25% pa kad skinem igram single player pa se mozda pojavi patch

Ne možeš da prodaš pošto je igra vezana za steam, jedino ako ti je to jedina igra na acc-u.

Hm, ja sam mislio da moze da se prebaci na drugi account sa originalnim cd key, pa da prethodni account vise ne vazi, tako nesto.
Al svejedno, to mu je jedina igra na Steam-u, tako da bi onda prodao zajedno sa napravljenim accountom, ako mora tako :).

Mada ko zna sta buducnost nosi, mozda Dedicated servere, onda sigurno ne bi prodavao ;).

Sta tacno u ovom slucaju znaci nemanje dedicated servera, koliko je drugacije iskustvo nego na konzolama, ne kapiram...

Kakav vrh od sp kampanje upozorenje pre misije sa teroristom oces ili neces lol:D

Poslednja izmena:
Sta tacno u ovom slucaju znaci nemanje dedicated servera, koliko je drugacije iskustvo nego na konzolama, ne kapiram...

Znaci da postoji server na koji je podignuta odredjena mapa/mape i on kontrolise/opsluzuje klijente koji smo mi koji igramo. Znaci da mozes da imas BILO kakav net iza BILO kakvog firewall-a i igra ce raditi bez problema. Bez Dedicated Servera iliti koristeci Peer2Peer konekciju koja je u COD6 internet mora da bude savrsen, trazi znatno veci upload kao i download. Jednostavno, Dedicated Server je nesto najbolje za MP.

Znaci da postoji server na koji je podignuta odredjena mapa/mape i on kontrolise/opsluzuje klijente koji smo mi koji igramo. Znaci da mozes da imas BILO kakav net iza BILO kakvog firewall-a i igra ce raditi bez problema. Bez Dedicated Servera iliti koristeci Peer2Peer konekciju koja je u COD6 internet mora da bude savrsen, trazi znatno veci upload kao i download. Jednostavno, Dedicated Server je nesto najbolje za MP.

Pa kako je na konzolama onda? U KZ2 nemas tih konkretnih dedicated servera sa adminima, ali moze bilo ko da napravi server sa bilo kakvim uploadom i svima ce raditi dobro, kako se onda to zove?

Poslednja izmena:
Ne znam ali nisam siguran da radi bolje od Dedicated Server-a. Igrao sam KZ2 i stvarno je radio ok. Losi primeri primene Peer2Peer konekcije na PS3 ti je PES, Tekken 5 a bogami lepo za*rase i Tekken 6 koliko cujem. Jos ce i patch da izbace da isprave to, zamisli, ko na PC hehe :)

Skinuo, odigrao malo, nije loše ali ništa spektakularno da bi moglo biti bolje od CoD 4. Borderlends mi se za sada više sviđa.

Pa ne mozes da poredis te dve igre, one nemaju veze jedna sa drugom...

Odigrah par misija u SP i nije lose, upravo ono sto sam ocekivao.
E sad ono zasta sam iskesirao 4K dinara je MP, a tu bar u startu nisam odusevljen, i sto neko gore kaze vidi se da je konzolni port, nema lean, oruzja su mi (bar ova koja u startu dobijem bzvz), zvukom takodje nisam uopste odusevljen. Matchmaking je prilicno brz i nisam primetio lag, ali bez dedicated servera to jednostavno nije to.

Odigrah par misija u SP i nije lose, upravo ono sto sam ocekivao.
E sad ono zasta sam iskesirao 4K dinara je MP, a tu bar u startu nisam odusevljen, i sto neko gore kaze vidi se da je konzolni port, nema lean, oruzja su mi (bar ova koja u startu dobijem bzvz), zvukom takodje nisam uopste odusevljen. Matchmaking je prilicno brz i nisam primetio lag, ali bez dedicated servera to jednostavno nije to.

Uzeo bi original igru. Koliki je max broj igraca po partiji u mp? Ako je 18 koliko kazu I am out

Vec sam napisao, sto se tice PC verzije ovi P2P rade sasvim ok, nema laga/seckanja.
Ali max 18 igraca ! Sta bi bilo da ih je duplo vise, kao sto je na svakom poznatijem serveru za CoD4 MP (uvek su puni i obicno 18 na 18, negde i vise)...

Ali kako to funkcionise u CoD4 MP, udjes u igru, spustis konzolu, pa connect taj i taj server. Kao u CS-u.
A ovde u MW2, odes na MP i odes na Find Game (il kako bese vec, nebitno) i igra ti sama bira server koji ces igrati (tacnije bira igrace koji imaju ista podesavanja: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1986846&postcount=745), vec kao igra sama bira server na osnovu MP podesavanja koje si postavio u igri. Znaci ne mozes da sam biras server.

Ja CoD4 MP igram samo na odredjenim serverima (sada samo na jednom kanadskom serveru), i ljudi koji duze igraju tu, svi se znamo, ko kako igra, kojim oruzjem. Prosto imas neki lican odnos :).
To je znacajno drugacije nego ovde !!!!!!!!!

Al sve bih ovo oprostio, da nisu onako (namerno) odradili kretanje i nisanjenje. Totalno optimizovano za gamepad, kako su samo prodali PC igrace, strasno...
A nekada davno su napravili ovo :):
http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty

Vec sam napisao, sto se tice PC verzije ovi P2P rade sasvim ok, nema laga/seckanja.
Ali max 18 igraca ! Sta bi bilo da ih je duplo vise, kao sto je na svakom poznatijem serveru za CoD4 MP (uvek su puni i obicno 18 na 18, negde i vise)...

Daj bre, ja sam uvek preferirao maks 10, 12 igraca u bilo kom FPS-u. Koliko cujem da COD4 ima manje mape od KZ2, i ti bi na takvim mapama 18 na 18? Zasto majketi, 5 na 5, 6 na 6 idealno..

Eh,taman sam hteo da skoknem do Beograda... :D

Prilozi

• iw4sp 2009-11-11 23-14-34-69.jpg
    iw4sp 2009-11-11 23-14-34-69.jpg
    487.8 KB · Pregleda: 217
Poceo i ja da igram. Odlicna igra za sada.

Nazad
Vrh Dno