Šta je novo?

MSi N250GTS-2D512-OC

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Posle pregledanja svih meni dostupnih dilerskih portala našao sam ovu karticu po pristojnoj ceni od 90€. Rešio sam da prevremeno penzionišem moj 3870 zbog problema pomenutih u drugom thread-u.

Imam par pitanja za one koji su se sreli sa ovom (ili sličnim karticama).

Ima li kontrolu broja obrtaja ventilatora?Ima li kontrolu broja obrtaja ventilatora?Ima li kontrolu broja obrtaja ventilatora?

Znam da je dovoljno reći jednom ali mene je buka ovog Zalmana na mojoj kartici izludela, da sam 100% siguran da karticu sa fiksnim brojem obrtaja neću uzimati.

Koliki mi je dobitak u odnosu na 3870 na 19" monitoru 1280x1024? Na kojim se igricama najviše oseća. Napominjem da mi performanse nisu u prvom planu, bitno je da kartica nema pratećih električnih i zvučnih smetnji.

Ovo je kartica koju planiram da nabavim:
five_pictures4_652d814a571f78a4fb7018a02de0c6e0.jpg

Naponska sekcija izgleda lošije nego na mojoj trenutnoj kartici, ali ako može da karticu tera na deffu bez problema - potpuno mi je nebitan kvalitet izrade same naponske.

I na kraju, koja manje troši?

Unapred hvala na odgovorima. :wave:

Sudeci po ovoj slici koju si okacio, vent bi trebalo da moze da se kontrolise zato sto je 4pin. Ja imam Gainward model koji takodje ima kontrolu venta. Sto se naponske tice, na gainwardu imam 2 prikljucka za napajanje i cini mi se da je malo bolje (vizuelno) reseno. Ali ako daje propisane preformanse ne brini, samo obrati paznju na klokove jer ima razlicitih. Gpu bi trebalo da je oko 750 a memorija oko 1100.
E sada koliki je dobitak to ne znam jer nisam imao bas 3870 ali preformance su tu negde kao 4850 tako da mislim da je dobitak solidan.Od igara, sve sto sam pokrenuo lepo je islo u 16x10 (Batman,NFSS,...od novijih).

Poslednja izmena:
Vent je tih, kartica ima ne referentni cooler ali i PCB.
Verovatno je tiha i verovatno ima mogućnost kontrole obrtaja ali možeš očekivati povećanu temperaturu jer je cooler od aluminijuma i nema nikakav "napredni" sistem hlađenja tipa heatpipe.

Moram da pitam:
Da li si proverio ostale proizvođače i cene? Recimo, imaš za manje para PowerColor HD4850 sa PCS hlađenjem (imam jednu HD4670 sa istim hlađenjem i jako je tiha). Lično nikada ne bih kupio ovu "lepo našminkanu babu" pogotovo što od MSI-a možeš svašta očekivati (i dobrog i lošeg) kada prazne zalihe, na kraju proizvodnog ciklusa nekih komponenata.

@ExR
Performanse HD3870 su na nivou 9600GT. Serija HD4850 je sličnih performansi kao GTS250. Znači možeš očekivati oko 30% bolje performanse.

EDIT: i HD4850 manje troši!

Poslednja izmena:
Izbor mi je realno jako sužen, jer sam ograničen na EWE i CT, i možda TNT ili Telix.
Neko će reći: "Zašto kod njih?", komšija mi drži PC servis i nabaviće mi karticu po nabavnoj ceni.

Ne zna se šta je grđe uzeti:
4850
VGA00127_v.jpg

9800GT
VGA00294_1.jpg

Cena je ista oko 88€.

Atom?

Cena je čak manja od tih navedenih dilerskih.

Treba samo proveriti koji model coolera je u pitanju:

GX-095-PC_400.jpg
350__1_vgcpr77cpi3.jpg

Ja imam prijatna iskustva sa prvim.

drugi je zerotherm i jos je bolji

pre će biti da je prvi jer je to novija revizija, ali je svakako odličan i ne treba brinuti.

Hajde da se lepo ogradim:
Ova MSi N250GTS-2D512-OC više troši od ovog PowerColor HD4850 PCS. 🙂

@Chupo

Moj glas za 9800GT zbog hladjenja, da ti opet neki Radeon ne ispusti dusu plemenitu!Jedino ako je garancija 3 god. onda te bole uvo...🙂

@ExR
Performanse HD3870 su na nivou 9600GT. Serija HD4850 je sličnih performansi kao GTS250. Znači možeš očekivati oko 30% bolje performanse.
Na to sam i mislio, mozda sam se samo pogresno izrazio. Hteo sam samo da kazem da ja nisam probao 3870 za razliku od 4850 i 250gts.

8800GT ubija u svakom pogledu 3870. 250GTS mora da bude samo bolja (brža, ništa više) od 8800GT, zar ne?

Ali ako ima za iste pare 4850, onda cenim (nisam iskusio) da je to bolja kupovina od 250GTS.

Ali ako uzme tu Gigabyte 4850 sa slike koju je postavio, unesrecice se. Te kartice sa referentnim kulerima su bucne, sto je poznato. I ja predlazem 9800GT, jaca je od 3870 sigurno 🙂.

ATi bih izbegao u ogromnom luku (što većem), zato što mi je trenutna kartica priredila lepe zavrzlame, a vidim da problemi nisu samo na GA karticama, već skoro na svim ATi.

Zaboravio sam da napomenem još jedan uslov, a to je da kartica ima 2 DVI porta, jer imam 2 digitalna monitora. Tako da mi se ova MSi nameće kao jedini izbor. Ako neko zna još koju karticu sa 2 DVI porta i da je NV u rangu 9800/GTS250 neka viče.

Au! Proklete da su te ATI-jeve kartice! U vatru sa njima!
U tom slučaju ti toplo preporučujem tu MSI koju si pomenuo u prvom postu.

Nazad
Vrh Dno