Šta je novo?

Oštećen CD

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Imam jedan stari CD sa muzikom i hteo sam da ga kopiram na hard. Problem nastaje kada kopiram baš onaj mix koji mi najviše treba. Zakuca kada ostane za kopiranje 10 sekundi i nema šanse da kopira ceo mix. Čitao sam ranije da postoji softver koji može da pomogne kod ovakovog problema ali nemam pojma gde sam to čitao...:S:
Pomagajte :wave:

Ne bih da te razocaram,ali koji sam god osteceni cd sam pokusao da prekopiram nikad nisam uspeo,nekad davno davno sam probao virtual drive da probam da napravim image iako je cd ostecen,on to uspe da uradi ali pesme ostanu osakcene ili ih uopshte nema... kad bi probao kod nekog drugog taj disk...

Vise ti se isplati da sadrzaj opet skines sa interneta. Sledeci put radi beckup.

Ako je neki mix koji mozda imamo javi,a ako je neshto unikatno e onda ****ga

Poslednja izmena:
Ima softvera...proguglaj malo.Pre par godina sam spasao podatke sa starog cd-a koji je bio busan ko reseto kad ga okrenes ka svetlu.Da me ubijes ne mogu da se setim kako se program zvao...al si mogao njime da spasavas podatke i sa drugih medija.
Sad sam proguglao..Bad copy pro...njega sam koristio

Ako je disk dovoljno oštećen i informacija izgubljena ni najpametniji softver neće pomoći. Ja nemam poverenje u te programe, jer da može da se pročita, pročitalo bi se, ako ne, prvo bih probao na još nekom čitaču da izvučem originalni fajl. Jer koliko znam Bad Copy, a verovatno i ostali, posle neuspelih pokušaja čitanja, nadomeste to nekim svojim bitovima, a takav fajl u kome će da se čuje pauza ili puc/pec... mi, hvala lepo, ne treba. Najbolje je baciti se u potragu na netu.
Tako da ako to nije nešto što si lično snimio/mixao, najbolje daj ovde pa će možda neko uspeti da iskopa.

ja sam povratio disk na hdd preko macosx, win xp nije hteo ni da prepozna disk. mac ga je prebacio gotovo iz taka?
e sada kako i sto, ne znam ali desilo se...

Poslednja izmena:
Ako je disk fizicki ostecen nema tu pomoci. Postoje neka softverska resenja ali ona ustvari samo prividno popune prazan prostor kako bi se moglo iscitati ono sto nije osteceno, jednostsvno nije moguce vratiti podatke koji vise ne postoje, to je to i .

:wave::wave::wave:

Ako je disk fizicki ostecen nema tu pomoci. Postoje neka softverska resenja ali ona ustvari samo prividno popune prazan prostor kako bi se moglo iscitati ono sto nije osteceno, jednostsvno nije moguce vratiti podatke koji vise ne postoje, to je to i .

:wave::wave::wave:

da ali se ne treba obeshrabrivati i probati razne programe, ovaj disk koji sam ja povratio win XP nije hteo da ga prepozna, posto je bio kao smirgla. da sam ga bacio mislio bih da je to na njemu sigurno gotovo + imam dva dvd citaca. bez veze sam ga stavio na leopard i prebacio ga je. sto znaci koliko je i do samog software u nekim prilikama.

Risa nazalost ne mogu da nadjem taj mix nigde u mojoj kolekciji :(

Sad tek videh link, ne znam kako mi je promakao kad sam pisao, a pregledao sam postove:trust:.
Stvarno nema tog albuma, nije za džabe limited :(. Nađoh neki drugi 2003, ali sadrži tri diska i druge su pesme...
Ne slušam to pa ne znam, ali koliko sam skontao to je kompilacija, pa bi možda moglo da se nađe negde drugde ili pojedinačno. Ispravi me ako grešim, ili reci koji mix tačno ne može da se iskopira, pa da probam još jednom :)

Poslednja izmena:
da ali se ne treba obeshrabrivati i probati razne programe, ovaj disk koji sam ja povratio win XP nije hteo da ga prepozna, posto je bio kao smirgla. da sam ga bacio mislio bih da je to na njemu sigurno gotovo + imam dva dvd citaca. bez veze sam ga stavio na leopard i prebacio ga je. sto znaci koliko je i do samog software u nekim prilikama.

Hajde da se malo nadopunim. Ako je disk previse ostecen (ili preduboko...kako god vec) nema tu pomoci. To sto je pod jednim OS "proradio" a pod drugim ne i ne znaci bas previse. Mogao si pod XP probati 100 puta a potom 101. put pod leopardom proradi kao sto je moglo 101. put i pod XP a onda nikad vise ni pod jednom. Dakle jos jednom, ako ostecenje nije preveliko sa nekim softverskim alatom i strpljenjem moze da se nesto uradi ali taj softver prosto ne moze da ti nadoknadi ono cega nema, mozes cak i da otvotis taj osteceni dokument, pokrenes program ali uvek ces imati prazninu koja ce se pokazati kad tad jer ti programi ubacuju svoje a ne ono sto zaista nedostaje.

Sad tek videh link, ne znam kako mi je promakao kad sam pisao, a pregledao sam postove:trust:.
Stvarno nema tog albuma, nije za džabe limited :(. Nađoh neki drugi 2003, ali sadrži tri diska i druge su pesme...
Ne slušam to pa ne znam, ali koliko sam skontao to je kompilacija, pa bi možda moglo da se nađe negde drugde ili pojedinačno. Ispravi me ako grešim, ili reci koji mix tačno ne može da se iskopira, pa da probam još jednom :)

To je mix sa prvog CD-a sa pomenute kompilacije...
Videcu i ako ima ne news serverrima

u slucaju tezeg ostecenja ne pomazu ni bad copy ni isobuster pro.

fala, cika brazilko, na roadkill unstoppable copier !

CD i nije toliko ostećen...Zato me i nervira što neće da ga pročita

reci sta ti nedostaje posto imam dosta stvari odavde
safe from harm, reckless (u nekim remixima) imam cak i na vinilu

Da li neko zna kako da povratim podatke sa ostecenih DVD diskova? Nisu izgrebani, cini mi se da su se blago (jedva primetno) zakrivili. Mislim da su u futroli bili malo "pritisnuti". Ovako su fizicki skroz OK, nista nije ogrebano i sl.

Ali da li vredi da pokusam sa tim programima s obzirom da nece ni da mi ucita dvd kako treba?

Nazad
Vrh Dno