Šta je novo?

Muke sa 3870

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Da počnem :S: ....

Moja Gigabyte-ova karica me izluđuje, zbog dve stvari.

Kako je moguće da i posle pormene paste, temperature GPU-a ostanu iste, i kako recimo kad igram SAW gpu zakuca 95~99°C dok recimo SIMS 3 ne prelazi 78°C a GTA4 ide do 68°C? Ona 4 feta na zadnjoj (gornjoj kad se ubaci u slot) strani kartice su vreli, opekao sam prste o njih. Šta da uradim po tom pitanju? :smash:

Skičanje, ali ne naponske sekcije... već GPU-a, što je slika svetlija to je frekvencija skičanja veća, što je rezolucija manja, to je skičanje veće, posebno izraženo u SIMS3 i SAW-u. Kad pustim Furmark i OCCT ne ispušta nikakav zvuk. Najviše nervira što se neizbežno čuje na slušalicama kada su uključene u front panel kućišta (*** kabal ide pored karice, i centralnom zvučniku. Jednostavno iritira 😡 !

Ima li ko ideju šta da radim sa ovim mojim "golden sample" primerkom? :crash:

Moja Gigabyte-ova karica me izluđuje, zbog dve stvari.

Kako je moguće da i posle pormene paste, temperature GPU-a ostanu iste, i kako recimo kad igram SAW gpu zakuca 95~99°C dok recimo SIMS 3 ne prelazi 78°C a GTA4 ide do 68°C? Ona 4 feta na zadnjoj (gornjoj kad se ubaci u slot) strani kartice su vreli, opekao sam prste o njih. Šta da uradim po tom pitanju? :smash:

Skičanje, ali ne naponske sekcije... već GPU-a, što je slika svetlija to je frekvencija skičanja veća, što je rezolucija manja, to je skičanje veće, posebno izraženo u SIMS3 i SAW-u. Kad pustim Furmark i OCCT ne ispušta nikakav zvuk. Najviše nervira što se neizbežno čuje na slušalicama kada su uključene u front panel kućišta (*** kabal ide pored karice, i centralnom zvučniku. Jednostavno iritira 😡 !

Ima li ko ideju šta da radim sa ovim mojim "golden sample" primerkom? :crash:

ako je pod garancijom najbolje da reklamiras jer takva kartica je daleko od ispravne😉

Moja Gigabyte-ova karica me izluđuje, zbog dve stvari...

...Ima li ko ideju šta da radim sa ovim mojim "golden sample" primerkom? :crash:

izvini, ali nisam mogao da odolim 😀:zgran::laugh::wave:

ja sam imao istu gigabyte graficku sa istim ili veoma slicnim simptomima i crkla mi je ubrzo posle toga...

Moja je izgleda pred crkavanjem. Dešava se da komp "nasumice neće da krene", vrte se kuleri, ali ništa. Probam CLR_CMOS, opet isto. Stavim 7600GT iz druge mašine iz potpisa, i upali iz prve i učita win.😡

Onda sledi proces "krivljenja kičme" kada karticu savijam što više mogu unazad, ubacim u slot, i gle čuda ona radi kao da se ništa nije desilo.:S:

Poludeću....😡

Jel to ona plava sa zalmanovim kulerom?

Ja sam imao takvu pa sam je prodao nekom, reko da nije "stigla" do tebe, ili si ti prvi vlasnik?

Imam drugara sa Gigabyte 8600GT sa Zalmanom, i ima iste simptome, a kad je odnese u servis kazu mu da je sve OK, i da oni nisu primetili nishta neobichno! Sad se drugar nada da ce karica da otegne papke dok je u garanciji.

Nije ovo maler, ovo je teški baksuz....

Bolje mi je da se udaljim od kompa na par dana, danas (tj. juče) mi je eksplodirao prazan DVD u rezaču u toku rezanja....

Sem konstatacije da imamo isti problem zna li ko kako da ga rešim?

I ja sam video kod komsije kad je pukao DVD pri rezanju!!:sceptic: Ima neki LG, kao i ti...:crash:

Isto se i moja sapphire (o temperaturi da ne govorim pošto pominješ ispečene prste , ova je i u idel mogla da podgreje lonac sarme za tili čas :d )ponašala i crkla tek posle 6 meseci i dobio sam pare nazad jer tog momenta nisu imali ništa pametno da ponude 😉

Muke se nastavljaju....

Do pre par dana sam mogao da igram igrice bez problema, uz dobro poznat prateći zvuk, ali sam ipak mogao da igram... A sad dobijam VPU recover svakih 2~3 minuta iako temperature nisu kritične (75°C)... Stvarno nikad više ATi.

Jel' ti overklokovana kartica...meni je isto izbacivao taj VPU recover kada sam jedno vreme klokovao ovu moju doduse iz catalysta...isto nije bilo vezano za temperaturu

Muke se nastavljaju....

Do pre par dana sam mogao da igram igrice bez problema, uz dobro poznat prateći zvuk, ali sam ipak mogao da igram... A sad dobijam VPU recover svakih 2~3 minuta iako temperature nisu kritične (75°C)... Stvarno nikad više ATi.
Probaj spustanjem klokova grafe ispod defaulta... reinstaliraj drajvere, opet opleti po OCCT-u, FurMark-u i igrama, pa javi sta se desava.

Poslednja izmena:
Nisi morao bas na 750.. 780 bi bilo sasvim dovoljno. Super ako je izdrzala 2 sata. 🙂

Ma izdržala je lepo. Prešao sam dobar deo Modern Warfare 2, koja je po meni loša igrica... podseća na filmove sa švarcenegerom ili silvesterom staloneom kada oni ubijaju na hiljade neprijatelja bez da ih pogodi ijedan metak....

Sutra ću probati sa deff klokovima, pa da vidim oće li i dalje raditi "švarceneger" režim.:d

Mislim da hw poceo da se sveti za sve ono sto si radio polovnim komponentama. Kada je taj 3870 cuo sta si uradio jadnom (doduse crknutom) X1550, odlucio je da raskine saradnju sa tobom. Ako bi mu se izvinuo, onako od srca, mozda i pristane da radi.
🙂

Poslednja izmena:
Da znaš da si u pravu. Moram mu se izvinuti pre nego što kremiram njegovog pokojnog kolegu. :d

Taman sam bio u "švarceneger" fazonu neka 3 sata i poče opet da zapucava. Iako nema mnogo prašine, probaću malo da je očistim.... Javljam šta se desilo.

EDIT: Tripovao sam da se nešto zaglupljuje zbog TV-out-a na koji je nakačen TV ali problem nije bio u tome.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno