Šta je novo?

Beotel ADSL - očaj

BlueBoy

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2006
Poena
304
Ja se obično ne bunim kada postoji neki problem par dana, ali ovi ga preteraše. Znači svakog dana (sad već više od nedelju dana) u kasnim popodnevnim časovima veza počne da puca i brzina se spusti na nešto što više ne liči na ADSL.

Da li još neko ima ovakvih problema sa beotelom u poslednje vreme? Par puta kad sam zvao tehničku podršku pustili su automat da govori da im je "prekinut glavni nadlink" (ili tako nekako).

Itekako poznato... zato sam na Eunetu (citaj bilo koji drugi) tj. na pravom adsl-u vec dve godine srecan i zadovoljan... ;) ...

Ja se obično ne bunim kada postoji neki problem par dana, ali ovi ga preteraše. Znači svakog dana (sad već više od nedelju dana) u kasnim popodnevnim časovima veza počne da puca i brzina se spusti na nešto što više ne liči na ADSL.

Da li još neko ima ovakvih problema sa beotelom u poslednje vreme? Par puta kad sam zvao tehničku podršku pustili su automat da govori da im je "prekinut glavni nadlink" (ili tako nekako).

+1

I mail server im ovih dana malo radi malo ne radi (kao iz vica o plavuši i žmigavcu)
Nadam se brzoj normalizaciji. Sa izuzetkom epizode pomenute na linku od dva posta pre, uglavnom sam bio zadovoljan ADSLom evo već 4,5 god...

Poslednja izmena:
Ja pre par dana prešao sa Beotela na SBB. Do sada nisam imao problema sa Beotelom i bio sam zadovoljan.
Jeste da im je mail server nešto ne radi ovih dana ali evo koiliko vidim sad je sve u redu.
Razlozi prelaska su jednostavno što za manje para imam veću brzinu.
Beotel: 1860din(sa popustom) 2MBit
SBB: 1390din 4MBit

:)

Poslednja izmena:
Kod mene nije toliko kriticno, ali sam primetio da mi nekada radi lose YouTube. Ne uspeva da povuce tih 1 megabit koliko bi trebalo i da ide u real time (HQ snimci), nego moram da drzim video na pauzi neko vreme da bi mogao da ucita. Ranije nisam imao tih problema. Ali nisam jos uvek siguran da li je to do Beotela.

Dok sam bio na Beotelu, imao sam samo muke sa njima.

Lepo uzmite migracioni kod i pravac neki drugi ADSL provider. Procedura je jednostavna i bukvalno ne ostajete bez neta.

Uuuu ala ovi shape-uju Youtube,Vimeo i slicne sajtove koji im guse protok. BRUKA!

Ne mogu ni pesmu da pustim, protok mi je 8KB/s

Ala su me zaj***li sa ugovorom na 6 meseci opasno :S

P.S. Ne znam kolika je mogucnost da smo svi na istoj centrali i da je problem do telekoma. Ja sam na Zvezdari centrala kod bolnice. a vi?

Poslednja izmena:
Znaci stvarno su katastrofa ,procitam sinoc ovaj thread i posaljem im mail sa pitanjem sta se desava.Usput prikacim i ovaj link.Odgovore jutros da nazovem tehnicku podrsku a usput mi puste vezu kao nikad do sad.Znaci skidam sa rapida i surfujem a download ne pada ispod 103 KB/S.Pitanje je koliko ce ovako da ostane...

Uuuu ala ovi shape-uju Youtube,Vimeo i slicne sajtove koji im guse protok. BRUKA!

Ne mogu ni pesmu da pustim, protok mi je 8KB/s

Ala su me zaj***li sa ugovorom na 6 meseci opasno :S

P.S. Ne znam kolika je mogucnost da smo svi na istoj centrali i da je problem do telekoma. Ja sam na Zvezdari centrala kod bolnice. a vi?

Ja sam na istoj centrali i meni su to pricali i onda sam lepo presao pre godinu dana na SBB i i sada vise ni ne razmisljam o Beotel ADSL-u.

Primetan je pad kvaliteta i to narocito u poslednjih nedelju dana u spicu(oko 21h).
Youtube secka, torenti se muce, download i surf takodje. Naravno u prepodnevnim casovima sve funkcionise bez problema.

Valjda se mnogo ljudi prjavilo na akciju pa dolazi do zagusenja...

Evo sta se meni desava

Desavaju mi se redovna usporenja neta i to od 13h pa do nekih 1 sat posle ponoci. Imam 4mbit vezu i do skoro je sve funkcionisalo ok (download 420kbs u bilo koje doba dana), ali od pre nekih 10 dana se desavaju velika usporenja, problem je nekad otvoriti mail na yahoo. Sad sam isao na speedtest.net i izmerio ovo http://www.speedtest.net/result/620802766.png

podrsku sam kontaktirao i ocekujem da srede stvar.

upravo sa testirao prema drugom serveru i evo rezultata

http://www.speedtest.net/result/620821745.png

prema Beogradu i dalje isto jedva 1mbit

evo ga test u 1 posle ponoci

http://www.speedtest.net/result/620850930.png

ping je i dalje los ali je bar download bolji

Evo test u prepodnevnim satima gde se vidi da sad sve funkcionise dobro. Hocu samo da znam ko mi ogranicava internet od 13h-01

http://www.speedtest.net/result/621053546.png

iz 3 razlicita grada imamo isti problem. Nesto debelo ne valja u Beotelu :\\\\\

Ma kakva motika. Ni to nece da ima efekta. Bezanija od Beotela je najbolje resenje.:wall::smackbum:

Ja nisam licno odmah za motke mada.... Nedavno sam cuo pricu od nekog lika koji radi na odrzavanju u telekomu i u stadijumu dobrog pijanstva se hvalio kako oni *****... druge internet provajdere tako sto ih redovno usporavaju i zezaju opremu po centralama. Doduse i ovo ima smisla, da na taj nacin zele da preotmu potencijalne klijente. U svakom slucaju ako nesto ne urade po pitanju vece brzine za ulozena sredtva u skorije vreme i priblize se sbb-u, mislim da je izbor vise nego jasan.

secam se tamo pocetkom godine kada su sejpovali samo tako, a ja ih debelo provalio, a meni neki tip iz tehnicke kaze ma mora da se ruter napunio smecem, rekoh yeah right!

Pa dobro,jel moze posle svega ovoga savet?Kako je kod telekoma u poslepodnevnim satima?Da li je tamo konstantan protok?
Nisam neki zahtevni korisnik ali bih voleo recimo kada pustim youtube da mi play lista ide bez seckanja:smash:
Ono sto mi se svidjalo na beotelu posto uglavnom skidam sa rapida je menjanje /test i bez tako da nije bilo cekanja po 15 minuta izmedju fajlova.Da li da im dam sad prvog kintu za godinu dana i da cutim ili da uzmem migracioni kod i pravac telekom ili ptt

Pa dobro,jel moze posle svega ovoga savet?Kako je kod telekoma u poslepodnevnim satima?Da li je tamo konstantan protok?
Nisam neki zahtevni korisnik ali bih voleo recimo kada pustim youtube da mi play lista ide bez seckanja:smash:
Ono sto mi se svidjalo na beotelu posto uglavnom skidam sa rapida je menjanje /test i bez tako da nije bilo cekanja po 15 minuta izmedju fajlova.Da li da im dam sad prvog kintu za godinu dana i da cutim ili da uzmem migracioni kod i pravac telekom ili ptt

Znas sta, mogu da ti kazem da sam imao problema poslednjih nedelju dana sa youtube-om. Kod Telekoma sam, 1Mbps, ali je protok varirao od 15-60KB/s.
U svakom slucaju nista nije bilo gledljivo u vecernjim satima. Pomislio sam da je mozda i do youtube-a, ko zna...

Ja licno cu dati sansu do nove godine i Beotelu i adslu uopste da poboljsaju odnos brzina-cena poput sbb (sbb cu pratiti po forumima da vidim kvalitet njihove internet usluge), ako do tad nista ne urade neminovno idem na kablovski internet buduci da imam kablovsku televiziju.Trenutno placam 2600din 4mbit, a za priblizno taj iznos bih imao 8mbit i mesecnu pretplatu sbb-u, dakle racunica je jasna, jos samo da vidim kako ce to funkcionisati.

jedini razlog zasto sam uplatio beotel na godinu dana je sto nisam bas pri kinti, a 1Mbit za 700 kinti je sasvim dobra ponuda, pa cak i ako je ponekad slabiji net... jeste da je njesra u odnosu na sbb-ove nove pakete, ali ako bude neko dupliranje u skorije vreme, bice sasvim ok :)

jedini razlog zasto sam uplatio beotel na godinu dana je sto nisam bas pri kinti, a 1Mbit za 700 kinti je sasvim dobra ponuda, pa cak i ako je ponekad slabiji net... jeste da je njesra u odnosu na sbb-ove nove pakete, ali ako bude neko dupliranje u skorije vreme, bice sasvim ok :)
Isti rezon. Nije mi to toliko bitno, vise mi znace te pare :)
A kakvi su u odnosu na SBB ni ne gledam, jer njih nema kod mene.

Izgleda da je kritika urodila plodom,zadnja 2-3 dana Beotel mi radi "normalno" :-devil-:

...jedini razlog zasto sam uplatio beotel na godinu dana je sto nisam bas pri kinti, a 1Mbit za 700 kinti je sasvim dobra ponuda, pa cak i ako je ponekad slabiji net... jeste da je njesra u odnosu na sbb-ove nove pakete, ali ako bude neko dupliranje u skorije vreme, bice sasvim ok :)
Pa po ceni i pariraju SBB-u - sa aktuelnom promocijom 4Mbps izađe oko 1400 din mesečno što je otprilike kao i kod SBB-a.

Ako ti je bitna samo cena, onda Beotel ima jeftiniju ponudu - 1Mbps za oko 700 din.
Naravno problem imaš ako hoćeš više od 4Mbps, jer koliko vidim to je max koliko nude fizičkim licima.

Isti rezon. Nije mi to toliko bitno, vise mi znace te pare :)
A kakvi su u odnosu na SBB ni ne gledam, jer njih nema kod mene.
pa ja gledam, al *** ne vredi mi kad sam u istoj situaciji ko ti :d

Pa po ceni i pariraju SBB-u - sa aktuelnom promocijom 4Mbps izađe oko 1400 din mesečno što je otprilike kao i kod SBB-a.

Ako ti je bitna samo cena, onda Beotel ima jeftiniju ponudu - 1Mbps za oko 700 din.
Naravno problem imaš ako hoćeš više od 4Mbps, jer koliko vidim to je max koliko nude fizičkim licima.
kao sto rekoh vec sam uplatio 1Mbit (tzv. mini) na godinu dana i ako se duplira u skorije vreme, imacu 2Mbit-a za 700 kinti, sto je ponuda ravna trenutnim SBB-ovim... a u tom slucaju ce ove od 4Mbit-a, preci na 8Mbit-a (mozda 6), za cenu od 1450 mesecno, sto je vec bruka ponuda :)
ove vece brzine me trenutno ne interesuju...

Ja se prijavio pre skoro dva meseca za ADSL kod Beotel-a. Centrala ima mogucnost ali nema slobodnih portova. Od telekoma dobijam odgovor da ce novih portova biti do nove godine. E sada problem je sto ova akcija traje do 1 decembra a Telekomova do nove godine, a i meni je glavni razlog kinta. Najcudnije je to sto sam pre par dana cuo da mi se komsija pre 20-tak dana prijavio kod Telekoma i da su mu pustili internet pre 10-tak dana. Kada sam cuo za to reko da se prijavim i ja kod Telekoma i to uradim pre nedelju dana i do sada me nisu kontaktirali ni putem mejl-a ni telefonom. Imam osecaj da imaju kod gomilu prijava koje cekaju od strane Beotel-a a nece da prosiruju centralu do 1 decembra dok ne prodje Beotelova akcija pa ce njihova (telekomova) ponuda biti najbolja (besplatno 3 meseca a kod Beotela 6 meseci). Tako da se ne bi cudio da zaje..vaju druge provajdere i sa protokom pogotovo one koji imaju bolju ponudu od njih.

lako moguce da drndaju beotel zbog aktuelne ponude... cisto sumnjam da dva meseca nisu mogli da ti iskombinuju port...
beotel bi mogao da odradi foru, pa da posle produzi ponudu do nove godine...

Beotel je ovih dana ocaj.Pogotovo danas,ne ide ni surf kako treba,da ne pominjem youtube ili rapidshare.Jednostavno nece ni da otvori pojedine sajtove.
Zvao sam teh. podrsku i lik mi je rekao da ce obavestiti inzenjere da pogledaju u cemu je problem jer su isti problem prijavili mnogobrojni korisnici(uglavnom sa Zvezdare).

Poslednja izmena:
Vrh Dno