Šta je novo?

[Telenor] Problem sa Internet tarifnim dodatkom

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
koristio sam neposredno posle ponoci prvog novembra internet (tarifni dodatak 5gb aktiviran u oktobru jos) i ubio jedno 500mb u cugu i na proveri stanja danas me doceka cestitka.. 14.792.25 trenutno stanje za ovaj mesec, iza preostalih minuta

jel se desilo ovo jos nekom pa je bilo kasnije ispravljeno ili da idem da krshim, lomim i bijem? :wall:

kad sam zvao call centar rekla mi zena da je ovo nije cest problem i da izvadim listing za tekuci mesec. Ne znam stvarno sta cu time dokazati kad znam sta sam radio i za sta sam koristio mob...

pozdrav!

Čini mi se da je to normalno. Ako se ne varam, osnovna cena za 1MB kod Telenora je 20din.
Dakle:
Oni su ti po tom cenovniku izračunali taj protok. Kada budu pravili račun, zadužiće te ya svu tu lovu, a onda će je, na tom istom računu, i skinuti, ako nisi prešao limit od 5GB. Tako isto, u konačnom računu, prikazuju i razgovore i SMS-ove - prvo zaduže, a onda skinu.
Pretpostavljam da znaš kako to izgleda, ipak si postpaid korisnik?
Dakle: mislim da je sve OK, osim ako ti, ne daj bože, nije aktiviran taj 5GB tarifni dodatak. To lako proveriš na portalu, ako si ga aktivirao.

Nisi u pravu, barem sto se tice racunanja potrosenih minuta i poruka. Ja sam isto na prenesi 325, trenutno stanje mi je 111.94 din, to su 2 x parking, jedno 1 mb neta (koji se racuna valjda 50 din + porezi), i to je to. Imam 257 preostalih poruka, sto znaci da se one ne obracunavaju u trenutnom stanju, kao ni potroseni minuti u nacionalnom saobracaju. Mozda im je samo softver zabagovan sto se tice tarifnih dodataka, nista vise, a na kraju meseca sve legne na svoje mesto.

Poslednja izmena:
aktiviran je dodatak naravno i dalje, proverio... jos od proslog meseca

znam kako im funkcionise sistem pa sam se zato i iznervirao... kada je aktiviran tarifni dodatak trenutno stanje se ne menja kad se koristi internet... limit naravno ne prelazim, ostavim cak ceo gb bas zato da mi se ne dese ovakve neke neprijatnosti

plasim se da se ipak to ne obracunaju na kraju meseca, tako da me zanima da li se jos nekome ovo desilo ili da reagujem odmah... posle je vec kasno za ispravke, a i tuzbe... :)

Nisi u pravu, barem sto se tice racunanja potrosenih minuta i poruka. Ja sam isto na prenesi 325, trenutno stanje mi je 111.94 din, to su 2 x parking, jedno 1 mb neta (koji se racuna valjda 50 din + porezi), i to je to. Imam 257 preostalih poruka, sto znaci da se one ne obracunavaju u trenutnom stanju, kao ni potroseni minuti u nacionalnom saobracaju. Mozda im je samo softver zabagovan sto se tice tarifnih dodataka, nista vise, a na kraju meseca sve legne na svoje mesto.

Biće da se nismo razumeli...
Minuti i poruke se NE dodaju na trnutno stanje, već se oduzimaju od početnog stanja, to je jasno. Ja kažem da mesečni račun ti ipak prikaže broj minuta po mrežama, pa puta regularna cena, (koju ne plaćaš, dok si u bonusu), a onda oduzmu.
Tarifni dodatak NIJE deo tarifnog paketa. U toku meseca računa se po toj skupoj ceni po MB, i trenutno stanje raste kao Vuku. Na kraju se obračuna, i NE naplati, već oduzme. Naplati se cena tarifnog dodatka.

EDIT: sad ste me pokolebali... Ja imam aktiviran onaj manji paket, 300MB, i mislim da je ovako kako pričam, kada je data protok u pitanju. Ali, sad se baš ne bih kladio :(

Poslednja izmena:
Biće da se nismo razumeli...
Minuti i poruke se NE dodaju na trnutno stanje, već se oduzimaju od početnog stanja, to je jasno. Ja kažem da mesečni račun ti ipak prikaže broj minuta po mrežama, pa puta regularna cena, (koju ne plaćaš, dok si u bonusu), a onda oduzmu.
Tarifni dodatak NIJE deo tarifnog paketa. U toku meseca računa se po toj skupoj ceni po MB, i trenutno stanje raste kao Vuku. Na kraju se obračuna, i NE naplati, već oduzme. Naplati se cena tarifnog dodatka.

EDIT: sad ste me pokolebali... Ja imam aktiviran onaj manji paket, 300MB, i mislim da je ovako kako pričam, kada je data protok u pitanju. Ali, sad se baš ne bih kladio :(

gresis.. kada je aktiviran tarifni dodatak trenutno stanje ne sme da raste

u trenutnom stanju se obracunavaju internet (kada nisi u tarifnom dodatku) i sve ostale usluge koje nisu vezane za tarifni paket

tako je...

Poznat mi je problem.. Meni se desilo u julu. I to pocetkom meseca 2 ili 3 u mesecu ja proverio proslomesecni racun umesto otprilike 2500 koliko sami imao prethodna 3 meseca nisam mogao da verujem skoro 5000 din za jun i za jul 2500din . I naravno odmah otisao do poslovnice i trazio listing. I ispalo je da bas 30 pre nego sto su poceli raditi presek za jun konektovao se bezbroj puta i stalno trosio po 2001 ili 2002 kb..
Npr konekcija u 20:30:19 je potroseno 2001kb a odmah nakon toga u 20:31:07 i isto 2001kb i ovo se desavalo od 20 do 21:15..
I za ovo vreme mi se nakupilo oko 7000din. Inace sam koristio onaj paket od 2gb..
Najgore sto u to vreme nisam ni bio kuci , a telefon je bio kod mene u dzepu.
Tako da je 100% sigurno da se nije povezivao na net.
A neznam a kolika je brzina nisam merio, ali cisto sumnjam da za 1min svaki put moze da se downloaduje 2mb?
Pa pisao odmah tamo reklamaciju i tako jos 3. Onaj deo u julu mi skinuli , a ovaj veci za jun naplatili.
Kako to mogu kad su priznali s tim sto su otpisali deo za jul ,pitao sam ih ali to se sve vodi na neke izgovore...
Pa sam posle 3 meseca pred iskljucenje pozajmio te pare i platio , i lepo odjavio tarifni dodatak.

Meni se stanje povecavalo samo u mesecu u kom sam aktivirao tarifni dodatak, ali samo jedno 7 dana. Naravno, racun je bio ok na kraju meseca!
A na Telenor internet postpaid racunu mi se desavalo da mi stanje bude tako veliko jer sam internet koristio izmedju preseka (recimo 16:00 poslednjega dana u mesecu) i dodele novih MB 1. u 00:00. Naravno, to se takodje sredilo na kraju meseca i racun je bio ok. Pretpostavljam da se slicno desava i kod tebe. To je saobracaj od poslednjeg dana,ali nakon preseka, koji ce se, nadam se, na kraju meseca oduzeti kao besplatni MB iz tarifnog dodatka.

Meni se stanje povecavalo samo u mesecu u kom sam aktivirao tarifni dodatak, ali samo jedno 7 dana. Naravno, racun je bio ok na kraju meseca!
A na Telenor internet postpaid racunu mi se desavalo da mi stanje bude tako veliko jer sam internet koristio izmedju preseka (recimo 16:00 poslednjega dana u mesecu) i dodele novih MB 1. u 00:00. Naravno, to se takodje sredilo na kraju meseca i racun je bio ok. Pretpostavljam da se slicno desava i kod tebe. To je saobracaj od poslednjeg dana,ali nakon preseka, koji ce se, nadam se, na kraju meseca oduzeti kao besplatni MB iz tarifnog dodatka.

e to me interesuje.. racun za oktobar je kako treba, ali ovaj je nenormalno veliki tako da im se verovatno zaglupi masina u tom nekom periodu preseka i izadje ovako ogromno trenutno stanje na racunu

otici cu ja ipak da proverim listing i da li je sve ok, a nadam se da ce na kraju meseca biti to sve oduzeto

hvala! :)

Ja ti drzim palac da si u pravu. Ja sam koristio pre tog racuna 3-4 meseca i uvek je bilo sve ok. Nikad se nije desilo da u toku meseca da se povecava stanje zbog toga...
Ali razocarao sam se u njih...

Iako po zakonu treba presek da se radi od 1. do 1. (jer se pdv obracunava tako) oni rade valjda 30-g u mesecu, pa dolazi do ovakvih "nesuglasica".
Ja sam uvek oprezan kod koriscenja telefona (minuti, sms, gprs) poslednja 3 dana u mesecu, jer stanje ne mogu tacno da znam do 3. u narednom mesecu.

Poslednja izmena:
E pa ja sam bas zbog tih stvari batalio postpejd jer po vise od deset dana se nije znalo stanje.

samo da javim da mi se javila sluzbenica iz telenora i objasnila mi da je to iznos ustvari od 31-og i da ce biti sve u redu, sistem je takav i takav bla bla bla.. i izvinila se... dakle nije od 1-og kako sam ja mislio

dakle, srecan zavrsetak... :)

Nazad
Vrh Dno