Šta je novo?

Problem sa AGP grafickom - info o AGP

johnynovak

Cenjen
Učlanjen(a)
06.11.2009
Poena
151
Imam dosta mator desktop, graficka mi je Nvidia 5200 64mb, pocela je da prekida signal do monitora, misleci da je samo malo izasla iz lezista skinuo sam je i malo produvao ali sam primetio da su kondezatori na njoj nabubrili a dva od 5 su cak i korodirali sto mi je ujedno i bio odgovor na problem koji se desavao.
E sad meni treba informacija koje sve graficke, polovne naravno, pasuju za moj AGP?
ne bih da dajem neke pare na nove i slicno vec sta je malo bolje od 5200 a da je Nvidia ili ATI

ps: dugo nisam pratio IT svet pa sam malo neinformisan pa zato i molim za pomoc

hvala unapred

Nema sta da ne pasuje, mozes da gurnes bilo koju AGP 4X-8X kartu, pitanje je napajanja. Nebi bilo lose da kazes ostatak masine, pa da vidimo sta bi najvise odgovaralo.

Poslednja izmena:
Ja imam Nvidia 6200 na drugoj masini. Zgodno bi ti bilo da uzmesh neshto min serija 6 od n-vidie ili min 9800 od Atija jer oni su minimum za Win 7,tj nisu ali tek od tih serija imash oficijalne drajvere...

6600GT AGP je dobar izbor, dosta bolja graficka od te FX5200, a moze se naci za oko 25e. Ta tvoja se moze naci za oko 15e, tako umesto opet istu da kupis mislim da ti je dosta pametnije da dodas 10e ;).

Ja se ne bih slozio. Uzevsi u obzir da je predhodna graficka bila 5200, verovatno ima neko staro napajanje, a 6600GT je prilicno zahtevna sto se toga tice. Moze uzeti i obicnu 6600 karticu. Naravno bilo bi zgodno da se navde sta cini ostatak masine.

ostatak masine: gigabyte K7 triton, athlon XP2000 ja mislim ili mozda malo jaci, hard 80gb, nista posebno sve u svemu, nije mi bitno da graficka bude perverzija jer ne uzimam zbog igrica niti zbog win7, igram samo CS na njemu, taj komp koristim kao TV i za skidanje sa neta, za sve ostalo imam lap top, pa mi zbog toga samo treba adekvatna zamena, ali reko ako vec kupujem sto da se ne kupi bar malo jaca graficka

zaboravih, nasao sam ovde u oglasima ATI X1650PRO, da li bi mi i tako nesto odgovaralo ili moram nesto slabije i da li ima veze ako je graficka 64 ili 128bita sa mojom plocom

Napajanje prijatelju, kljucnu stvar nisi napomenuo ;).
Kolko Watti, koji proizvodjac, koliko godina staro...

X1650Pro je po jacini negde malo iza 7600GT, koja je doosta brza od 6600GT, ali sam siguran da X1650Pro i doooosta vise trosi od 6600GT ;). A ne znamo ni da li bi ti 6600Gt radila.

Poslednja izmena:
Mislim da u tvom slucaju nema veze 64 ili 128 ako samo igrash cs :D Ako ti je taj Ati povoljan,mozesh slobodno da ga uzmesh...

Veruj mi da je vazno... Ja sa FX 5600 XT i athlonom 3000+ nisam mogao da igram CS 1.6 na 1600x1200 (citaj-zestoko je seckalo). A sa x1650 bi bilo super :D

Poslednja izmena:
napajanje je 500w ne znam koje ali znam da nije no name jer sam promenio pre jedno godinu i mozda malo jace staro JNC od 300w koje je bilo u kucistu

ps: znao sam da sam nesto zaboravio kad sam pisao

@ Domacle: Ja ga razumeh da je imao 5200 i hoce da uzme jacu i ja mu kazem da nije bitno koju jacu od 5200 jer mu je svejedno koju god da uzme jacu samo moze bolje da mu radi :D

@Johny ako ti je ta kartica povoljna,slobodno je uzmi :)

nisam mogao da igram CS 1.6 na 1600x1200

:trust: :bottle: :laugh:
Pa zasto bi neko, za ime boga miloga, igrao na toj rezoluciji.
Jedino ako ima 22" CRT, a verovatnoca toga se meri u promilima ;).

iskreno ja bi najradije uzeo neku Nvidiu, navikao sam na nju i u desktopu i u lap topu, a znam da mi je na lap topu prvom 5600 radila mnogo dobro cak sam na njemu igrao i far cry i teralo je na minimumu, najradije bi uzeo neku iz 6xxx serije ali nema ih po oglasima, ako neko ima neku za prodaju neka se javi

nasao mi drugar graficku, ATI 9500, mozda to neko gore hoce da predjem na ATI :p

Pa OK je grafa ako stvarno igras samo CS.
A sta bi ti falilo da predjes na ATi? Ja sam presao i nista mi ne fali, stavise zadovoljan sam :D

9500 je dobra grafa :D kad budesh igrao cs kucaj fps_max 101 :D
Srecnooo sa kupovinom :p

na zalost nije 9500 nego je 9250 ali nije ni bitno, bolje radi od 5200 to sam odma primetio, tako da se ne bunim, cak sam joj stavio i aktivno hladnjenje, mali ventilator koji sam skinuo sa matore GeForce 2 MX
probao sam i combat arms i lepo radi, sad samo mreza da mi se pojaca do kraja meseca i ne verujem da cu se skidati sa kompa ;)

Ati 9250 je po performansama ekvivalentnta sa Nvidia FX5200, u razlicitim ce igrama ce jedna raditi brze/sporije od druge.
Pre x godina, ortak je imao FX5200, a ja Ati 9000Pro (za nijansu bolja graficka od 9250) :).

Podigni FPS u Counteru. Cini mi se da je max frame rate za 5200 60fps
sad kucaj fps_max 101 (trebalo bi da radi za ati)
pa otkucaj net_graph 3 da ti sa desne strane pokazuje trenutni fps

9250 je takodje dx9 ,za razliku od 9200, i trebala bi da bude nesto "brza" od 5200....ali opet kod tih grafika je sada besmisleno pricati o brzini

Poslednja izmena:
9250 je dx 8.1 Shader Model 1.4 ali u potpunosti podrzava dx 9
Problem za 9250 u vezi sa Aero je u tome sto Ati-jevi podrska za win 7 pocinje tek od 9800 Pro

9250 je takodje dx9 ,za razliku od 9200, i trebala bi da bude nesto "brza" od 5200....ali opet kod tih grafika je sada besmisleno pricati o brzini

kod AMDa je sve to "9200 series"

http://ati.amd.com/products/radeon9200/radeon9200/specs.html

Graphics technology
Radeon™9200SE, Radeon™ 9200 or Radeon™ 9250 graphics technology
Full support for DirectX ® 8.1 programmable pixel and vertex shaders in hardware

a podrska za Aero je od ATI 9500, pod Vistom

Poslednja izmena:
Aero radi na 5200? Ne verujem :d i koliko je GPU zauzece, 70~90% :D

Meni je Aero radio na 6200 128 Mb Silent bez ikakvih problema... A nisam video da Nvidia daje drivere fx5200 za Win 7,mislio sam da 6200 minimum ali izgleda da nije

Poredis FX 5200 i 6200... :)
FX 5200 ima jadan GPU, isto kao i moja FX 5600XT (ima neki manjak pipeline-ova u odnosu na obicnu 5600). Sve te karte polako ali sigurno vreme gazi sve vise i vise... :(
Edit: imam jednu MX 440 u fijoci, odmara malo :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno