Šta je novo?

SBB - novo ubrzanje (od 01.11.09)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre ovih novotarija radilo odlicno, a sada se vuche. Inache, "pripejdovac" sam, ako to ima neke veze...

Kod mene postpaid, bez ugovora.

Nadam se da ce biti sredjeno ovih dana. Email i surf mogu da se koriste, ali 2Mb download - nikako.

Zavisi od SBB-ovih cvorista po gradu. Kod mene u kraju svima radi odlicno, meni licno vise 90% iskoriscenja max brzine (dl: 180/192)

Meni je ovih dana radio losije verovatno su nesto radili na mrezi, e od danas radi full, i nema vise prekida.

U Valjevu kažu da je nemoguće odraditi prelazak na najveći paket 16384/768 čak ni uz ugovor pošto SBB u Valjevu zakupljuje optičke vodove direktno od Telekoma. Kada budu u toku naredne godine imali svoje optičke vodove ka Beogradu, moći će da odrade novo povećanje. E sad, sve je ovo info iz njihovog predstavništva u Valjevu i obzirom da je stručnost kadra na nezavidnom nivou, ovo treba prihvatiti sa velikom rezervom ili pak sa odnosom 50%-50%.

Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Jess off ali rapid je spor uvece . MEni nocu i ujutru radi odlicno(koliko toliko 170kb/s) i na free .

U Valjevu kažu da je nemoguće odraditi prelazak na najveći paket 16384/768 čak ni uz ugovor pošto SBB u Valjevu zakupljuje optičke vodove direktno od Telekoma. Kada budu u toku naredne godine imali svoje optičke vodove ka Beogradu, moći će da odrade novo povećanje. E sad, sve je ovo info iz njihovog predstavništva u Valjevu i obzirom da je stručnost kadra na nezavidnom nivou, ovo treba prihvatiti sa velikom rezervom ili pak sa odnosom 50%-50%.

Toliko od mene.

Sad sam i Ja zvao. Nema nista od povecanja ove godine, a nemaju pojma kad ce biti.

Kako doslo tako i otislo, pocelo opet da prekida :( Mada u intervalima od po 1h, nije od po 15 min ko juce ali opet ... bas se pitam sta li rade ...

Neke vesti za Niš?

Do kraja ove godine nema nista od povecanja za veci deo gradova. Nis, Valjevo i ostali mogu povecanje ocekivati tek od proleca sledece godine i to "mozda"!

Ma ****s ubrzanja ako ce da mi prekida na 15 min net ...

Javio sam im pre 3 dana ;) Rekli su da ce da vide u cemu je problem, ali posto vidim da nisam jedini sa istim problemom, mislim da nije to do mene.

kad će taj 26. novembar :D
2mdh3ck.jpg

Ja sam danas isao da se prebacim na postpaid, trebalo bi za 3 dana da se aktivira.

Kuda ce sa tolikim silnim filmovima/igrama/...

Sto se mene tice, ja bih voleo da se SMANJI brzina i da se smanji cena. Da skidas divx film ceo jedan dan :eyebrows:, pa lepo kad si ga skinuo onda ga i pogledas, a ne da ga metnes negde u cosak hard diska i zaboravis.

Bem ti nagomilavanje...

Sto se mene tice, ja bih voleo da se SMANJI brzina i da se smanji cena. Da skidas divx film ceo jedan dan :eyebrows:, pa lepo kad si ga skinuo onda ga i pogledas, a ne da ga metnes negde u cosak hard diska i zaboravis.

Bem ti nagomilavanje...

Bogami, ja od sada narezujem samo bas ekstra filmove, a ostale kad odgledam odmah brisem. Zato sam potpisao postpaid bez obaveze, vazan mi je samo veci upload da se bolje cujem sa starijim bratom koji zivi u Belgiji sa svojom porodicom.

Мени је и Телеком радио ок на 16 Мбита иако сам далеко од централе.
Сада арчим СББ у стану и не видим неке разлике .А и срамота да у Кг немају услове за 30 и више Мбита.
Такође, не схватам зашто ја који сам препаид добијам 8 а постпаид 16 Мбита ?
Плаћамо овако или онако тј морамо да платимо и један и други и која је фора да постпаид јузере награде дуплираном брзином за исту лову ?

Zato što SBBu trebaju ugovori koje će moći da priloži bankama uz biznis plan za neke nove kredite, kao i isti ti ugovori u što većoj količini kako bi ulazak u domen fiksne telefonije bio rezonski :).

Мени је и Телеком радио ок на 16 Мбита иако сам далеко од централе.
Сада арчим СББ у стану и не видим неке разлике .А и срамота да у Кг немају услове за 30 и више Мбита.
Такође, не схватам зашто ја који сам препаид добијам 8 а постпаид 16 Мбита ?
Плаћамо овако или онако тј морамо да платимо и један и други и која је фора да постпаид јузере награде дуплираном брзином за исту лову ?

Najekstremniji slucaj prepaid korisnika je moj komsija. Njegovi su nazalost u jako teskoj situaciji sa parama i net uplacuje samo ako je napravio dovoljno veliku listu stvari koje ga bas zanimaju da skine. Najveca pauza mu je bila da 9 meseci nije uplatio i bez problema je ponovo imao internet, tako da je SBB kod prepaid korisnika koji prave duuugu pauzu sa netom dosta fleksibilan.
Iako ti redovno uplacujes kao prepaid korisnik, finalni cin je da se za najbolje brzine obavezes novim ugovorom na 12 meseci. Penal za ukidanje ugovora pre tog roka je novcana kazna od 5000 din.

Bem ti nagomilavanje...

Bravo majstore :) Imam toliko filmova i serija na hardu da ne znam de cu snjima...a nisam odgledao ni 10% niti cu... Meni bi najvise odgovaralo kad bi povecali upload do 1mb i milina...dow moze i 2mb pa da bude 2:1 odnos.

Nis pre proleca nista. Nije problem infrastruktura unutar (makar veci deo) nego nedostatak optike u medjugradkosm delu. Ono sto mene cudi kako pored optike drugi gradovi koji su povezani i dalje nemaju D3.

Vidi kako evo u Kragujevcu, nemamo mi optiku sto godina, vec je primeceno poboljsanje pinga jedva ima 7 dana, dakle sumnjam da smo na optici nesto duze od dve nedelje, oni neznaju gde udaraju sad, ponudice valjda, posto hd svi znamo nemoze zaziveti zbog malog broja kanala, i slabe zainteresovanosti, nezna narod :d

Poslednja izmena:
pitanjce, posto su redizajnirali www.home.sbb.rs - gde se sada moze ubrzati trenutni prepiad paket?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno