Šta je novo?

Gigabyte 5850

Za sad nema razlike, jedina razlika je u nalepnici na karti, uzmi onu koja je jeftinija.

Cenim, na danasnji dan, da ce cena gtx340 i cena gtx360 biti oko 250€ - 300€ .Nema sanse da budu skuplje. Zar nije bolje kroz vecu prodaju i manju marzu, zaraditi mnogo vise, nego odvaliti cenu i prodati Xy puta manju kolicinu.

Jeste to bolje, slazem se...ali to je nEvidija...oni misle da su njihove karte od platine dragog kamena i ostalih dzidzabidza...pa seti se cena GTX2xx kad su izashle, u ostalom pogledaj im cena sada...retardi su i tu nema razgovora.

Nema shanse da GTX360 kad izadje ima cenu od 250e...seticemo se obojica nadam se ove diskusije...u ostalom postojace tvoji i moj postovi i tada u arhivi foruma.

Jeste logicno to sto ti pricas, i tom logikom se ATi vodi...zeleni nemaju to logiku, zato ce ih trziste pregaziti.

Stvarno te price vise oko Ati drajvera su smesne, to je sve subjektivno, nekome nisu nikada pravili problem nekome jesu, ne treba generalizovati, a nisu ni nVidia drajveri bog zna sta, znaju i oni da prave problem.
A PhysX je stvarno sra*e, evo imam nVidia kartu, jedina igra sada u kojoj se primeti je Batman i Mirrors Egde ! Znaci dve igre ustvari gde je bas primetan, i jos plus obori performanse duplo kad se upali zarad malo dima i nekih zastava i platna koje se njise na vetru !
Ja sledecu kartu uzimam Ati 5850, do sada sam uzimao nVidia karte najvise, ali ova 5850 je toliko dobra... Ne znam sta ce nVidia uraditi sa tom GT300 serijom samo, al kasne mnogo...

Poslednja izmena:
Strpljen spasen :-devil-: (jos samo da je zelen ovaj djavolak :) ) .

Poslednja izmena:
Stvarno te price vise oko Ati drajvera su smesne, to je sve subjektivno, nekome nisu nikada pravili problem nekome jesu, ne treba generalizovati, a nisu ni nVidia drajveri bog zna sta, znaju i oni da prave problem.
A PhysX je stvarno sra*e, evo imam nVidia kartu, jedina igra sada u kojoj se primeti je Batman i Mirrors Egde ! Znaci dve igre ustvari gde je bas primetan, i jos plus obori performanse duplo kad se upali zarad malo dima i nekih zastava i platna koje se njise na vetru !
Ja sledecu kartu uzimam Ati 5850, do sada sam uzimao nVidia karte najvise, ali ova 5850 je toliko dobra... Ne znam sta ce nVidia uraditi sa tom GT300 serijom samo, al kasne mnogo...

Da znas da ima istine u tome sto napisa.Kada bi mi znali sta ce od naslova u skorijoj buducnosti biti sa physx simplementaciji u igrama, mogli bi da odvagamo sta sada uzeti ?

Da li bi mogli vlasnici 5850 kartica (kao i 5870) u Crysis benchmark temama da postuju svoj score? OC score je dobrodosao. :wave:
^
Bice uskoro i ne samo u crysis-u;) onako opsirno kao sto umem:D oc dometi i sve sto treba da se zna a prosecnog kupaca moze da zanima:) ma koliko neko mislio da to nece biti realna slika kada je ja prikazem, samo ne razumem kako se taj neko ne zapita zasto bih rekao nesto sto nije ili precutao nesto sto jeste???
Setih se da sam ovo napisao u ovoj temi pa cisto da odrzim datu rec, to jes vec jesam ali ne u ovom pod forum zato sto je prica vise okrenuta OC dometima.
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=213294
*******i je vidim po njegovim postovima NAJNEKOMPETENTNIJA licnost za testiranje ATI i AMD proizvoda, u njegovim rukama svaki komad hardvera iz te firme ima problema ili radi 30% sporije nego bilo kome drugom a Intel poleti izvan fizicko atomskih granica, tako da bi testove tog hyperflamera ostavio za smesnu stranu bencha.
Setio sam se i ovog tvog komnetara pa me zanim sa tvoje tacke gledista dali bi mogao da ocenis procenualno koliko sam bio realan (kompetrntan) a koliko hyperflamovao u linkovanom mini prikazu 5850 (ovde si naveo neke procente u svom komentatu pa racunam da si dobar u procenjivanju:)) , posto si izrazio skepticizam na krajnje ne primeren nacin pa cak i da je tacno sve sto si napisao i bas tako kako kazes ipak nije ok prozivati narocito ne na ovako podrugljiv nacin :S:

Poslednja izmena:
cene kartica diktira cena same proizvodnje a koliko sam uspeo da procitam femi ce biti takodje velik gpu te ocekujem i paprenu cenu, sto proizvodnje sto finalnu, istog... mozda ce najjaci femi biti i 100% brzi od najjaceg atija al dzaba kad sire narodne mase mogu te grafe da vide samo na reviewima i po raznim novinama...

Poenta recepta koga se nVidija drži je napraviću najbržu kartu i ceniću je van dometa širih narodnih masa koliko god da je besmisleno utrošiti silne pare na razvoj takve karte . Benefit je u tome da se kaže da je nVidija najbrža pa kroz tu reklamu prodavati slabije karte . Znam da je neprimereno temi ali imam 3850 koji me verno služi i ne planiram da ga menjam dok se ova DX 11 priča ne omasovi u naslovima i dok nVidija baci karte na sto , tek onda vidim poentu promene ali i izbora .

Malo sam se igrao, ali ništa ekstremno. U zatvorenom kućištu, napon GPU-a dignut sa 1.087V na još uvek bezbednih 1.20V (5870 default je 1.15V).

Postignut stabilan klok 950/1240, igrao Crysis pola sata, pustao Furmark i OCCT još barem toliko. 970/1250 mi je skucalo nakon par minuta igre u Crysis-u, pa nisam dalje isprobavao.

45.3fps, dakle 20% brže od klokovanog GTX280, a optimizacije drajvera za 58xx tek predstoje. Rekao bih da GTX285, pa makar i ekstremno klokovan i sa vodenim hlađenjem ne može ovo da dostigne, a 5850 još ima lufta i to na vazduhu... :)

http://www.techpowerup.com/gpuz/vp6zr/

extra karta nema sta! stvarno za te pare koliko kosta je bruka dobra. Ne moze gtx285 i kad se naklokuje da je stigne. Evo ja sam izvrtio Warhead test, imam Win XP 32bit SP3 na drugom hardu, a i ostatak konfe nam je slican tu i tamo, jeste kod tebe veci klok procesora, ali ne vjerujem da bih ja imao nesto bolji rez sve i da je proc na 4ghz kao kod tebe. Tako da su nam slicne konfe sa istim OS-om i evo ga moj rez, 1680x1050, enthusiast dx9, no AA - 41,12fps avg. Masina iz potpisa.

Prilozi

• untitled4.JPG
    untitled4.JPG
    250.5 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena od urednika:
Danas mi stigla grafa,ugradio sam je malopre i sad je testiram,sta mogu reci sem da je neverovatna :D
Radi vise nego savrsheno :p

Danas mi stigla grafa,ugradio sam je malopre i sad je testiram,sta mogu reci sem da je neverovatna :D
Radi vise nego savrsheno :p

Ih savršeno, UT3 na windows xp sistemu (nisam još probao na windows 7) je misaona imenica.

Poslednja izmena:
Koji otkljucani bios za 5850 se najbolje pokazao,odnosno koji vi koristite?
Hvala unapred!

Koji otkljucani bios za 5850 se najbolje pokazao,odnosno koji vi koristite?
Hvala unapred!

MSI 5850 unlocked bios:

http://cid-26aaa81850481d85.skydrive.live.com/self.aspx/公開/MSI^_R5870^_unlock.910

Karta koju ima *******i odlicno radi sa tim biosom.

Mozes i sa MSI AfterBurner 1.40 da ne menjas bios,samo edituj --MSIAfterburner.cfg-- ''0'' u ''1''

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Increase CCC limits

!! This function has been disabled by default for safety reasons!

Not responsible for your overclocking actions !!

1. Go to installed directory of MSI Afterburner, default: C:\Program file\MSI Afterburner
2. Use notepad to edit “MSIAfterburner.cfg”
3. Change the parameter of “EnableUnofficialOverclocking” from “0” to “1”.

;)

Rapture bio brzi;)

Poslednja izmena:
Da li nekome ko ima 5850 nakon ukljucivanja kompjutera (ili resetovanja), krene kartica da se vrti na 100% fan, pa se vrati u roku od sekunde na normalan broj obrtaja? Ili je to samo kod mene tako :). Inace radi kako treba i ne povecavaju se obrtaji u radu, vec samo kada upalim kompjuter.

Hvala!

Poslednja izmena:
Da li nekome ko ima 5850 nakon ukljucivanja kompjutera (ili resetovanja), krene kartica da se vrti na 100% fan, pa se vrati u roku od sekunde na normalan broj obrtaja? Ili je to samo kod mene tako :). Inace radi kako treba i ne povecavaju se obrtaji u radu, vec samo kada upalim kompjuter.

Hvala!

Da...

Da to je normalno :D Ali koja je to buka,nekad se dobro isprepadam :D

Ja nisam koristio afterburn a od kad sam instalirao karticu,prvo se coler cuje na 100% pa se smanji na 21%

Nista strasno, tako i 8800GT/s radi.

Ne. Asusova 5850 se ne vrti na max, pa da se spusti na 21%.
Po ukljucenju se zavrti na 21% i tu stoji.
Mora da ti je ostao Msi Afterburn profile ukljucen ?
Pa kako moze bilo koji Afterburner profil da bude aktivan kada jos nije ni podignut Win? Ovo se dogadja pri ukljucivanju/restartovanju kompjutera, na onom prvom boot screen-u. I sasvim je normalna pojava.

Nemojte da se strecate bezveze, em je normalno (za referentna hladjenja, za custom nece biti tako, naravno), em to nije nikakva buka... ono kad sam cuo, ostao sam sokiran - karta se tek malo zaleti, kao da se nakasljala :) i to je to. Zaista mislim da to nije 100%, mozda tek nekih 50-ak... cuo sam je na 100%, nije nimalo prijatno.
Anyway, da cujete vi tu "boot buku" :p na HD 4870/4890, drugu biste pricu pricali :D:D:D

To testiranje na početku traje zaista kratko, kraće nego na GTX 260 karticama, a buka koju karta proizvodi na 100% ... to treba doživeti :d

Stvarno, pa jel' ono 100% pri butovanju... meni se ipak cini da nije? (iako je jako kratko, mozda i suvise kratko da bi se ocenilo :))

Pa nista, stavite prst na vent kad palite racunar pa ga pustite :d, ili stavite drugi bios, sad vi vidite sta je lakse,).

Uf, hvala na razotkrivanju misterije duha u mom kompjuteru :D. Prethodno sam imao 8800gts(320mb), a ona se nije cula ( ne cuje se ni rade sada, ali kao sto rekoh, posle sekunde nakon paljenja...). Hvala vam na odgovorima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno