Šta je novo?

Intel CULV mobilna platforma - performanse?

imam lenovo s10e i lenovo u 350....nisam benchmarkovao....ali NEUPOREDIVO bolje radi u350....mozgam da migriram i s10e na u350 :)

Pogledao sam uživo MSI Wind U200, Lenovo IdeaPad U350 i Acer Timeline 3810TZ i mogu samo da kažem da MSI nema šta da traži u konkurenciji sa ovom dvojicom, debeo je i nezgrapan, dok su Lenovo i Acer tanki i odišu elegancijom. Doduše kada posmatrate samo MSI Wind U200 nezavisno od ove dvojice on i ne izgleda toliko loše, ali pri direktnom poređenju stvarno izgleda inferiorno u dizajnu.

Sada sam procitao test wind u200 (http://www.benchit.rs/BenchIT-testovi/Notebook/MSI-Wind-U200.html) gde pise sledeca stvar:
Naši testovi su pokazali da je isti (Celeron ULV 1.2) inferioran čak i u odnosu na dve godine stari Atom, što nismo prosto mogli da verujemo.
???

Mda, pogresili su svi u svetu sa testovima, samo je ovde Atom bolji od Celerona 1.2GHz.... na ostalim mestima se jedva tuce sa Celeronom 900MHz...

The Atom 230 at 1.6 GHz is approximately 13% slower in our benchmark set than the Athlon 64 2000+ clocked at 1 GHz. The Intel Atom can claim to be faster only in the data compression program WinRAR and when scanning for viruses. The Celeron 220, which is based on the previous board model from Intel’s Atom system, is 29% faster than the Athlon 64. The Celeron 220 is a single-core Core 2 based chip at 1.2ghz.

Poslednja izmena:
Ja sam se odmah pobunio ali Filipenko tvrdio da je tako, pa nisam hteo da se upustam dalje...

Moj subjektivni utisak je da je ovaj acer dosta brzi od wind u100, ali mi ipak wind ima 1gb rama. A za 1080p materijal svakako nije, zato mu graficka i podrzava hw dekodiranje istog |)

Mada, sve je to akademski. Fali mu drugo jezgro definitivno, sto se npr oseti ako se radi nesto intenzivno sa diskom i jost nesto pored toga, ali to jezgro fali i 100e skupljoj core solo varijanti... Znaci ko je u stanju da podnese single core masinu, celeron je dovoljan, a ko nije, ULV Core2Duo, ali onda to vuce i cenu kao npr x300...

Nabavio sam konacno pravu stvar - Asus UL30a
Masina je zmaj za sve pomenute (Core2 SU7300, 4GB, 320HDD,8 cell bat).

Deluje bas odlicno, a nije puno ni skuplji od mog... ehh |) sledeci put |>>

Nisam jos ni ovog otplatio |[

Poslednja izmena:
Koliko kosta dotivni model i jel moze malo vishe utisaka o njemu?

Mislim da je MP cena sa PDV oko 60 0000 din. CT je uvezao 10kom sto je
otislo ocas (bez OS-a i sa dobrom Targus torbom i Asus optickim misem)
Posebno je dobro sto ima mogucnost da se CPU klokne sa 1.3 na 1.7.
Baterija je 8 cell i drzi jedno 6-7 sati kada se intenzivno radi (reklamnih 12 je
naravno samo reklamnih). Ekran nije neki mada je to pravilo za sve masine
iz ove klase (glossy i slab vertikalni ugao). Malo se greje u radu. HDD je Hitachi
i jako brz.

Zanimljiva tema, a ja imam konkretno pitanje u vezi sa performansama, ako neko ima laptop pogonjen Celeronom 723, ili jos bolje nekim Core 2 Solo.

Hteo bih da uzmem 13.3'' lap, koji bih, pored standardnih poslova u pokretu (Firefox, Office, filmovi) koristio za povremeni web development (PHP/MySQL) i dizajn (Photoshop, srednje zahtevno). Odusevio sam se sa UL30A, ali mi je nazalost trenutno malo preskup, i ne ceka mi se :), pa bih uzeo Timeline 3810TZ, SU2700 @ 1.3 Ghz, sa 4GB RAM-a.

Ono cega se plasim je da li SU2700, ili eventualno Celeron 723 ako bih uzeo U350, mogu da podrze solidno ove zadatke. Znaci ne ocekujem ne znam kako glatke performanse, ali da su upotrebljivi za povremeni duzi rad, kad nisam pri desktop kompu.

Je l' neko moze da mi da konkretan odgovor, pa da porucujem, ili odustanem i uzmem 15.6'', pa se teglim sa njim? :) Hvala!

Kod nas nisam video 3810 vec samo 3410 i u350. Oba su imala Celeron 723, sto je znatno slabije od UL30 koji ima core2duo. U350 ima samo 4 celijsku tako da baterija traje samo 3-3.5h
Imas UL50a ako neces da cekas koji kosta isto kao UL30a.
U svakom slucaju bolje kupi Asus-a jer vredi te pare itekako.

sufox, jel tvoj Asus sa 4500MHD?
Jesi li probao da pustiš MKV 1080p? Jesi uključio DVXA podršku ili....?

Kako radi radi taj overclock na 1.7? Kako se pokreće? Jel se mnogo zagreva u tom slučaju?

Razmišljam da uzmem UL50 za primarni/jedini računar. Koliko vidim, najveća razlika je veličina ekrana, pa bi mi značilo da čujem tvoja iskustva :)
Sigurno 80% vremena će raditi na struju, ali u onih 20% mi je trajanje baterije veoma bitno, zato razmatram UL CPU.

Da sa 4500 MHD je jer ja imam UL30a.
MKV 1080p ladno pusta sa Windows media player classic HC koji koristi dxva.
Overclock radi automatski ako je opterecena masina a sve se podesva sa power4gear utility-em.
Jako se malo greje.

Strašno mi smetaju ti glare ekrani, ali dobro, navikao bih se (ponovo...2 god. sam koristio black-onyx)...samo me muče još ti uglovi gledanja na koje se mnogi žale, doduše, uglavnom sam čuo žalbe na 13.3 model, jer mali broj ljudi uzima veći ekran sa ULV CPU.

Ja imam 3810TZ i uglovi gledanja su zaista losi. 1080 nisam probao, dok 720P radi ok i arcio sam prilicno hdmi izlaz.

Vertikalni ugao gledanja je los... ali takav je na svim jeftinijim masinama koje sam ja vidjao...

Nazad
Vrh Dno