Šta je novo?

WD TV Live

Neznam kako da shvatim ovu poruku ?

Za sve informacije i za ovu "polupodrsku" imate par postova unazad, a za "punu podrsku" kliknite ovde

Sreca ja nisam u zurbi pa mogu da cekam Live. :)

A evo ga i pojavi se na sajtu WD-a:

http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=735

Test na CNET-u:

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10367685-1.html

DSC_9839_540x360.JPG

Poslednja izmena:
Neznam kako da shvatim ovu poruku ?

Za sve informacije i za ovu "polupodrsku" imate par postova unazad, a za "punu podrsku" kliknite ovde

Htedoh da pitam, zar i prvi WD nije" vario" 1080p bez seckanja i stucanja full sa sve DTS-om koji je prosledjivan na pojacalo naravno.
Barem je kod mene radilo,kazem radilo jer sam doticni prodao.

Bilo je price da 1080p filmovi sa puno reframesa (redji) rade ali za dosta zelenih kockica
novi navodno podrzava do 16 reframesa (samo ludak moze ovako da kodira - sta ce ti zadnjih 16!!! frameova da formiras delove novog)

Sta B-RAD (tvorac custom FW za WDTV) kaze o WDTV(2) Live

Woah, lots of internal NANDy goodness goin on here. I’m not too sure what all sigmblocka contains as its 256MB, but I theorize below. At the minimum sigmblocka contains bootloader code and various flashing instructions. sigmblockb is nothing really, just 512KB of FF’s & 00’s. sigmblockc is YAMON. The kernel is located/mirrored in sigmblockd and sigmblocke. The loading, splash screen, and splash pic are in sigmablockf, which is a bit strange since that block appears to be 16MiB. The ROMFS firmware image is located in sigmblockh and sigmblocki. It would seem that sigmblockj, sigmblockk, and sigmblockl are the persistent /conf data settings area, tripled this time instead of doubled. The entire memory is (maybe–i theorize here) sigmblocka, coming in at a cool 267,911,168 bytes (256MB), but 56 of that is reserved by the bootloader, kernel, and some other stuff. The linux kernel only sees 200MB as instructed by the bootloader. The firmware able to consume 94,371,840 bytes. In case you’re unaware the original WDTV’s complete NAND size was 24MiB and the firmware itself was limited to 14MiB, this makes the WDTV Live a whole new class. The firmwares current size is a measly 26MiB (as cramfs) so there is PLENTY of room to play.

rundown of the CPU.

Code:
/ # cat /proc/meminfo
MemTotal: 198864 kB
MemFree: 61184 kB
Buffers: 26352 kB
Cached: 71824 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 54384 kB
Inactive: 59856 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 16112 kB
Mapped: 13584 kB
Slab: 13456 kB
SReclaimable: 3216 kB
SUnreclaim: 10240 kB
PageTables: 1952 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
CommitLimit: 99424 kB
Committed_AS: 191008 kB
VmallocTotal: 1048272 kB
VmallocUsed: 3424 kB
VmallocChunk: 1043840 kB
200MB RAM!!!! 61MB free currently too, this will make complex homebrewage a more definite possibility. More memory will be able to be claimed as well if you disable the SAMBA stuff that comes pre-enabled. I’ve been streaming 1080p content off my NFS the last bit and noticed most of the free memory is consumed by cache.

Sta reci sem WOW!Uzimam cim dodje"kod nas"!
Elem bio sam jako zagrejan i za Xtreamer,medjutim vidim da im je thread zamr'o,sto ce reci povukli se u misju rupu:d

Live se već prodaje u HR, ima i prvih iskustava na pcekspertu. Lepo za DTS, ali mogli su da stave i podršku za RM/RMVB, koju mini ima, a u podržanim formatima se ne pominje ni FLV, iako ljudi kažu da Youtube fino radi.

Jel video neko kod nas u ponudi WDTV LIVE?

Ne jos - ali njie proslo nedelju dana od premijere a b-rad je izbacio (beta) poboljsani fw za WDTV Live:

For you viewing enjoyment, I present: WDLXTV-LIVE-0.1 a try-before-you-buy special presentation

First off theres no danger in trying this, it does not flash itself instead running ext3-boot style. When you are done using it you will have to flash the official update to get your wdtv live out of upgrade mode. I include a link to it below.

Its mostly the basics right now (ssh/telnet/ftp), but includes all the random/hidden tweaks & enhancements of wdlxtv. Its ready for app.bins & Optware as well. Keeping it a non-flasher until its deemed stable.

0.1 - initial release
* includes busybox-1.14.1, e2fsprogs-1.41.9, portmap-6.0, dropbear-0.52, hdparm-9.27, usbutils-0.86, wget-1.12
* includes cd-manager-0.7 for optical drive functionality
* telnet, ftp, & ssh servers enabled (each can be disabled)
* net.mounts can exist on attached device at boot or /conf for automagic mounting of NFS,SAMBA,whatever
* root password is: wdtvlive
* includes wdlxtv-0.5.7.1's mount.watch, list.watch, plug.watch, xmount, & crazymount
* app.bin, osd.bin, & opt.bin loading
* OSD tweaks (refer to S00custom-options for how to change views)
* added selectable 4, 6, 8 item list view (default=8)
* added selectable 4, 8, 12 thumb browse view (default=12)
* added 15 thumb view to music/photo (default=10)
* increased font size of title to 32 in thumb view
* filename listings are much wider
* widened YouTube related videos viewboxes
* unified background images to villa_bg.jpg (Villa_bg.png, villa_bg.jpg, villa_bg.png)
* one compiled font replacement may be stored as /conf/custom-translation.mo, it will overlay the first asian font
* independant welcome_logo and screen_saver
* Custom background and screen saver images can be supplied at boot
* requires villa_bg.jpg (maxsize=524288) or screen_saver.png to exist on a device attached at boot
* original screen_saver & welcome_background are supplied, in case you desire them.
* .addMounts functionality for media library scanning (Experimental--work in progress--don't use)
* .thumbDB functionality for persistent thumb cache
* .keepalive functionality for disabling of device spin down on device standby
* Ethernet is kept alive during standby (look at S00custom-options to disable)
* users are enabled (experimental)
* custom USB slot icons can be enabled (look at S00custom-options)
* default Optical Drive thumb
* changed background to http://oliuss.deviantart.com/art/Hardwood-Night-88299626

WD Live je trenutno na atestiranju u "Kvalitet-u" u Nišu. Trebalo bi da bude u veleprodaji tokom sledeće nedelje.

U HR je ~ 130 eur live, a WDTV ~ 99 eur.

eno i kod nas može WDTV za 100e da se nađe, tako da će biti slično ~ 130e. u nekim radnjama možda na 130e uračunaju i srpski porez

Samo da jos stigne u maloprodaju. Mislim da cu uzeti ovo umesto Popcorn A-110. Jos ako bi podrzavao torrente i rapidshare dl....:)

13500 dinara ili ti 145 eura.

Jer može jednostavno objašnjenje kako radi ovaj uređaj. Ako sam ja dobro shvatio, za ovo mi je potreban prenosivi hard, koji nakačim na komp, prebacim neke filmove, zatim taj hard utaknem u WD i on čita? Što se tiče zvuka, jer ima činčeve pozadi u koje samo utaknem one 2 žice i on pušta 5.1?

mozes externi hdd/flash ili da ga kacis na mrezu preko utp-a ili da uzmes wifi usb dongle, pa se tako nakaci na neki shareovani disk u mrezi.
dobija se kabaO za a/v out (beli crveni i zuti činč)

e ovo sad vredi uzeti, ali opet to sa hardom. mogli su napraviti malko veći uređaj pa da makar mogu 2,5" HDD-ovi da se ubace. ja lično bih uzeo passport od 500GB, da sam 100% siguran da će sve raditi kako treba (WD na WD). ne kažem da drugi ne rade al ipaq.
to naravno da nemam popcorn, koji jeste skuplji ali kad uz WD live ukombinujete passport onda i nije nešto puno jeftiniji od kokičara

Poslednja izmena:
Ljudi dalje ruke od toga!

To Vam je moja topla preporuka! Uredjaj se toliko puta blokirao i zaglupljivao da je to strasno! Bio je vezan na ICCY BOX sa hardom od 1,5 TB i naravno svako malo, hajmo gasenje pa ukljucuj ponovo! Inace ICCY BOX savrseno radi sa moja druga dva playera kao externi hard drive (mada oni imaju i hard disk u sebi). Da ne pricam o tome, da ako mu date na zadatak da pusti neki MPEG-TS nekompresovani da cete videti prvih 50-ak frameova i to je to.. :) Slazem se da je WD ugledna firma i to sve, medjutim, ovoga puta su omanuli! Ovde spada u najjeftinije media playere i kosta oko 100 - 110 € sigurno nije vise!!!

Ako Vam vec treba media player, preporucujem Vam Popcorn Hour A-110 ili ko hoce malo vise para da izdvoji C-200. To su media playeri bez premca! Ja koristim Freecom 450 WLAN i Popcorn Hour A-110, i oba su mnogo bolja nego WD! Ali mnogo mnogo bolja!

Eto......

Ljudi dalje ruke od toga!

To Vam je moja topla preporuka! Uredjaj se toliko puta blokirao i zaglupljivao da je to strasno! Bio je vezan na ICCY BOX sa hardom od 1,5 TB i naravno svako malo, hajmo gasenje pa ukljucuj ponovo! Inace ICCY BOX savrseno radi sa moja druga dva playera kao externi hard drive (mada oni imaju i hard disk u sebi). Da ne pricam o tome, da ako mu date na zadatak da pusti neki MPEG-TS nekompresovani da cete videti prvih 50-ak frameova i to je to.. :) Slazem se da je WD ugledna firma i to sve, medjutim, ovoga puta su omanuli! Ovde spada u najjeftinije media playere i kosta oko 100 - 110 € sigurno nije vise!!!

Ako Vam vec treba media player, preporucujem Vam Popcorn Hour A-110 ili ko hoce malo vise para da izdvoji C-200. To su media playeri bez premca! Ja koristim Freecom 450 WLAN i Popcorn Hour A-110, i oba su mnogo bolja nego WD! Ali mnogo mnogo bolja!

Eto......

Pa sad si me preplasio. :S:
Taman se odlucim za ovo, posle dosta dugog merkanja Popcorna.
Jel' stvarno toliko los?
Na netu je dobio dosta dobre ocene. ,)

Pa Sale brate, ne strasi nas... koji je firmware?
Da nisi bas ti "Stevo baksuz" pa si uspeo ubosti falican primerak? U je....

Eto ti ga sad, cuo tolike reci hvale , pa ga pojedinac napljuva.

Nazad
Vrh Dno