Šta je novo?

pojavac signala za kablovsku tv

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
koji model preporucujete i gde to ima da se kupi u bg?

Svojevremeno sam na Bgd buvljaku svojim roditeljima kupio neki kineski pojacivac kablovskog signala koji je osetno popravio sliku na televizorima bio je to model 1/2 (jedan ulaz dva izlaza) mada sam kasnije video modele 1/3. ali avaj kako su moji roditelji uveli kablovski internet na moje insistiranje ljudi iz kablovske su im isti skinuli tvrdeci da nece imati internet ako ga budu koristili sto je uzrokovalo time da sad zovu IKOM bar jednom mesecno zbog kvaliteta slike.
Kako izgleda - AL kutija velicine kutije za cigarete sa led diodom i malim potenciometrom na kojem stelujes jacinu signala. zgodna stvarcica i stvarno radi svoj posao.
Kad si vec otvorio ovaj topic mene interesuje dali bi izgubio internet kada bi naprimer na onaj pasivni spliter 1/3 svima znani stavio naprimer na 1 izlaz ovaj aktivi ( i na njega prikljucio dva TV-a na spratu) a drugi i treci iskoristio za net i TV u dnevnom boravku

Podeli glavni kabl na internet i tv, onda deo za tv povezi na pojacivac pa tek tada deli na tv po stanu.

Hvala gvlada
Uradicu tako cim dojem u Bgd ili cu da javim bratu da im to odradi

Meni je SBB radio kablove tj instalaciju i deo za internet se delio tek kod mog tv. Imao sam neke tupave prekide i gluposti. Na kablu samo ispred mog tv bio je neki filter a za drugu sobu ne. Uzeo sam sam, razdelio onako kako sam rekao tebi, stavio filter ispred svih tv i od tada (da cuknem vo drvo) nema problema. Modem se cak skoro ni ne resetuje sam, ne gubi vezu i sl.

Ima li ovaj pojačivač da se nabavi još negde osim na buvljaku?

Ja sam uzeo od njih, 4/1 pojacavac... I radi... u sustini svima savetujem da se otvore ukoliko imaju antenske splittere, jel oni slabe signal proporcionalno broju na koju se signal deli. To je neki kineski model...

Mada bih ja ovo samo preporucio ako treba pojacati signal koji se dalje razvodi u samoj kuci/stanu, ako je na ulazu vec jako slab signal ili ima smetnje, onda su sanse da pojacavac nece puno pomoci, posto on pojacava sve pa i smetnje.

meni treba da stigne sutra pa javljam utiske

hm... i ja u mom stanu delim SBB signal na komp i tv. Koliko stvarno ovi pojacavaci mogu da pomognu bas u svetlu toga sto oni pojacavaju i smetnje, pored signala?

Evo ja sam upravo dosao BGD i sad se zezam sa IKOM i kablovskom (prevaranti) ono sto je meni pravi kvalitet ne mogu da dobijem na IKOM SD TV. Stavio sam pojacalo kako mi je gvlada rekao i evo prvih utisaka ako je naj sliku ocenim sa 10 a najlosiju sa 5 (smetnje drugih tv stanica) pojacalo je doslovno sve kanale koji su imali sum (ocena kvaliteta 9-7) ispeglala do toga da sum (sneg) vise ga nema ali je sveden na pondnosljivu meru. definitivno par kanala gde mi se mesaju kanali nije porpravio a ni pokvario definitivno to je do IKOM-a. Tako da sam u principu zadovoljan pojacalom ali nisam zadovoljan IKOM uslugom. Shema ide ovako

IKOM SD TV
|
SPLITER 1/3------ PC NET
|
FILTER
|
CAT TV Pojacivac--------CRT TV1
|
CRT TV2

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno