Šta je novo?

Problem sa HP 1010

DeyanYo

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poena
151
Imam HP 1010 vec 3-4 godine i radeo je besprekorno sve dok jednog dana nije poceo da izbacuje crne listove. Probao sam sve, menjao racunare, kable, probao sa resetom stampaca, cistio valjke, nista ne pomaze. Cak i na sopstveni test page izbacuje samo crni list. Sumnjam na logicki deo stapaca!?!?! Sta da radim? Kupim novi? Da li je jos neko imao ovakvo ili slicno iskustvo?

Jesi menjao toner ?

najverivatnije je da ti je toner neispravan (neispravna korona) ali bi bilo dobro da nam pošalješ kako ta crna odštampana kopija izgleda.

pozdrav,

Poslednja izmena:
Menjao sam i toner, na to sam prvo posumnjao, ali nije. A stranica izgleda skroooooooooooz crno. Meni lici na indigo papir kada izadje. Nema nikakvih linija, krugova, kukica, nista. Samo je toner OFARBA skroz u crno.
Stvarno ne znam sta da radim, zar niko nije imao ovakav problem?

Desilo se to jednom u firmi gde sam ranije radio - isti model i to izvađen iz kutije.
Proveri da ti nije slučajno prosut toner unutar štampača. Dešava se da vratanca tonera ne zatvore lepo, pa se toner prospe kompletno u štampač. Nije često i lako se rešava čišćenjem.

Nije ni toner prosut, gledao sam. Inace sa tim tonerom je kupljen i on je stampao svih ovih godina jer ga nisam mnogo koristio... Toner nije... :((

Pa nosi ga u servis, nista te ne kosta da ga pogledaju i kazu ti sta je problem.

Servis?? Pa ja radim u servisu!! hahaha :)) Bruka!
Formater je crkao?!?! Sta je to formater???

Formater je crkao?!?! Sta je to formater???

formater je dio ploče printera a za navedeni printer ima oznaku HP Q2465-60001 i mijenja se. Cijena novog je nešto oko 30-40€. Osim navedenog problema umije da pravi problem i kada budalesa USB konekcija (na njemu se nalazi USB port), javlja iz nepoznatog razloga da je neki novi hardver pronadjen i ne može da ga prepozna, zatim nešto printa a nešto ne, često umije da pravi problem sa pdf fajlovima ili jpg....
a ako te interesuje šta je tačno, od čega je sastavljen i slično, e u tom slučaju moraš se malo potruditi, ipak si ti u servisu!

Necu da kazem da kolega gresi al ti prvo stavi drugi kertridz jel taj problem sa tim kertridzem je chesto do korone, ili neki deo nema kontakt tj kertridz nije lepo spakovan. desava se da od magnetnog valjka na tom modelu ode onaj feder i nema kontakt i chini mi se da i to daje isti rezultat. Nije mi dosao kertridz sa crnim otiskom bar dve godine pa sam malo zardjo za to al prvo probaj ovo. Da placas 40 eura za taj stampac ne vredi.
Nego u kom si ti servisu kad razbijas glavu oko toga?

Menjao sam tonere, definitivno nije to. Ja sam i predpostavio da je nesto u vezi ploce i ako je stvarno crkao taj formater nema sanse da kupujem drugi. Izgleda da cu cekati da mi dodje takav na opravku pa da pravim 1 od 2! ;)
Inace odrzavam racunarsku mrezu u RTB BOR, gde spada i servis racunara i pratece opreme. Do sada nisam imao ovakav slucaj sa laserskim stampacem pa me je zanimalo da li se jos nekom to desilo. Ako ima neko jos neku ideju neka se javi.
Hvala i pozdrav

Nazad
Vrh Dno