Šta je novo?

Koja je realno jaca?

• Začetnik teme Začetnik teme xXFireXx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
X

xXFireXx

Guest
-MSI GF GTX 260 SP 216 Twin Frozr OC
-Sapphire HD 4890 Vapor-X

Zelim samo kratak odgovor,prva ili druga?

Da napomenem da igram u 1680x1050 rezoluciji.

Druga.
I na defaultu, i (narocito), kada se kloknu.

Decko je pitao prvo na pcberzi, al' verovatno mu nije bilo dovoljno sto su mu i tamo rekli isto : )

al ta druga nema fiziku tako da je prva bolja.

jes da nema fiziku, ali druga ima hemiju i biologiju, zato je jaca |>

Ali druga nema fiziku ! :d

(sve je objasnjeno u potpisu da se ne citiram)

Decko je pitao prvo na pcberzi, al' verovatno mu nije bilo dovoljno sto su mu i tamo rekli isto : )
Ma da, al' tamo gomila morona, vi's kakve se price mogu cuti tamo, ima dosta njih koji i dalje glorifikuju GTX 260... jos ce se pobiju, a nikad jasnije poredjenje. Da je bar covek napisao GTX 275, pa i da se do'vatimo za gusu, al' ovako... sve je jasno.

A fizika... smesno. Na ovoj karti, sa takvim padom performansi.

Ma da, al' tamo gomila morona, vi's kakve se price mogu cuti tamo, ima dosta njih koji i dalje glorifikuju GTX 260... jos ce se pobiju, a nikad jasnije poredjenje. Da je bar covek napisao GTX 275, pa i da se do'vatimo za gusu, al' ovako... sve je jasno.

Ma kakvo vatanje za gushu choveche, pa 275 poseduje tvoju pa da je 3 puta xfx hahaha

:*

Pitanje na IT svetu za milion eura:
Na kojoj stvarnoj frekvenciji radi E8400? da li je 2x3GHz ili samo 3GHz?

Odgovor:
Jedno jezgro radi na 3GHz a drugo na 2.99GHz :wall:

treba naglasiti da postoji vise endzina za fiziku, /havoc, euphoria ... /
PhysX je samo jedan od njih, a nvidia ima samo licencu na implementiranje tog dll.a u drajvere.

skoro se pojavio jedan nesrecnik koji je odradio isti dll za ati 38xx kartice i smesta dobio po pi.ci . kao i trajno ucutkivanje na netu, silom medijske prisile.

batalite te price o Physixu, kartica sa teraflopsom computing powera ce da pojede za doricak svaku karticu iz 2007 /pogotovo g92 , aka d10u /,

pitanje je samo ko ce da pljune vise para, i kome ce da bude nalozeno da "isprati' laznu famu o konkurenciji u svetu monopola .

jes da nema fiziku, ali druga ima hemiju i biologiju, zato je jaca |>

Ta crvenokosa devojcica je uvek imala 1 iz hemije (drajveri), na fizici nikada nije bila niti zna sta je to, zato je uvek bila ponavljac, dok ovaj zelenooki decak je skoro uvek bio vrlo dobar - odlican djak.😀 Tako da uzmi vrlo dobrog djaka.

Poslednja izmena:
Au koje pros*ravanje sa metaforama...

Ja sam oduvek vishe gotivio devojke ne znam za vas 😀

Postavio sam ovde istu temu jer vidim da je forum dosta ozbiljniji.Tamo se jedino mogu procitati svadje,gluposti i slicno.Pojedini useri upropascuju forum.

pa dobio si reshenje, ako cesh da se igrash ko covek uzmi nVidiu
ako se bavish naucno istrazivackim radom uzmi ati.. 🙂

Mnogo manje cimanja sa drajverima i tako to ces imati sa Nvidia-om, 4890 jeste brzi ali je i skuplji tako da razmisli sta ti je bolja kupovina...

:S: Nadam se da se šališ.

Uzmeš ono sto vise daje za ulozeni novac i kraj price. Receno ti je ovde šta je to u ovom slučaju.

:S: Nadam se da se šališ.

Uzmeš ono sto vise daje za ulozeni novac i kraj price. Receno ti je ovde šta je to u ovom slučaju.

U ovom slucaj i da bi coveku bilo lakse da se odluci stvari stoje ovako 260 vs 4890😉
Ovo su klokovi za 24/7 i jedne i druge karte za primerke koji su mi dopali saka😛 Znam da postoje i primerci koji se daleko bolje klokuju, narocito 4890, inace 4890 na 1000mhz je brza cak i od GTX285😉
Nvidia nudi fiziku i nesto lepsi graficki prikaz u igrma koje imaju podrsku, bice ih sve vise a ti sam proceni koliko ti je to bitno, samo da znas da su igre kada se fizika ukljuci zahtevnije to jes fps ume da bude dosta manji nego kada se fizika iskljuci, sto znaci da Nvidia iz fizike ima slabu trojku a Ati keca😀

260vs4890.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Si ti ozbiljan, ili samo volis da se sprdas?

I drajveri... ah da, ti famozni drajveri. Vecita ATI-jeva boljka... :trust:

Postavio sam ovde istu temu jer vidim da je forum dosta ozbiljniji.Tamo se jedino mogu procitati svadje,gluposti i slicno.Pojedini useri upropascuju forum.

Pa ni ovde nije nesto bolje, kao sto vidis 😉
4890 je brzi i od GTX275, i ako ce da me sad napadaju, tako je. PhysX je lepa stvar ali se realno koristi u par naslova, i sve to nesto sitno. Jos ako uporedis cene, ATI je bolji.
S obzirom da je ATI spustio cenu 4890 karte skoro a NVIDIA nije mrdnula ni malo skoro, znas sta trebas da radis 😉

Poslednja izmena:
pa za tu rezoluciju obe ce da mu zavrshe posao,
sto da se ne igra ko covek s fiziku.

Jel'? A, kako bi se to igrao sa ATi-jem... ?

Da li si svestan šta govoriš, tj. pišeš?

Edit - Čudi me da je tema još uvek " aktivna ", dečko je već odavno dobio odgovor.

Poslednja izmena:
Si ti ozbiljan, ili samo volis da se sprdas?

I drajveri... ah da, ti famozni drajveri. Vecita ATI-jeva boljka... :trust:

Pa sta reci za postojeci problem sa ATi upravljackim programima... ko i svaka druga urbana legenda svi su culi za njih ali ih niko nije iskusio.

Ah da zaboravio sam ima jedan klinac sa PC Berze koji se naljutio na mene zasto sto mu je cale ostao na poslu do 3:00AM zbog sveopste poznatog problema sa ATi jelte upravljackim programima koji su mu unistavali i krahirali sistem u saradnji sa OTF fontovima.

Ja ih jos nisam iskusio a do sada sam imao tri generacije njihovih kartica RAGE, 9550 i sada 4850.

Poslednja izmena:
@MaliAbner
Evo jednog od mnogih.
code43.webp
Ja sam ih doziveo prilicno, ovo je prvi put u mojoj masini, ostala sikustva su vezan za konfiguracije koje sam sklapao i kartice koje sam ugrdjivao najcesce su se desavali sa novi proizvodima i pvim serijama drajvera, isto tako desavalo se da nesto od hardvera u sklopu konfiguacije nece da radi ako je u sistemu ati karta, sve ovo sto sam naveo desava se jako retko ali se desavalo, sa nvidiom nikada nisma imao probleme tog tipa, ni kod sebe ne sa racunarima koje sa sklapao a bilo je daleko vise nvida karti koje sam prodao. Dovoljno je pogledati temu kada se pojave novi drajveri uvek se javi neko ko je imao problema sa starim ili predohodnim, nje to bez razloga. Mozete da mi verujete ali i nemorate🙂

Jok. Ne verujemo.😀
Ne ozbiljno, bezze mi je to s drajverima kao faktor odluke u izboru ati vs nvidia, pa ako i nekad bude neki problem, resi se.
Ako covek hoce brzu kartu nek uzme ati, ako ne moze ziveti bez psysx onda nvidia.
Ja sam za ati ovde iako sad imam nvidiu i potpuno su mi nebitni kao brandovi, iskljucivo ih gledam kao brzu/sporiju kartu za ulozeni novac.

Nazad
Vrh Dno