Šta je novo?

problem sa Sapphire 5870 [RESENO]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nikola.pg

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2006
Poena
319
nema 2 dana kao sam je uzeo a vec ima nekih problema,prvi problem sam primjetio kada sam startovao 3dmark05 test je krenuo i posle ~10sek odjednom zeleni ekran a komp zakocio(pomaze jedino restart),drugi slican problem igram CoH2 ~15min i odjednom nema slike-crna a zvuk ide u pozadini i opet restart 😡
Pa me interesuje sta bi to moglo da bude,da nije bios(od graficke)!?sumnjam da su driveri u pitanju!?

da napomenem konf
q6600
asus P5N-T deluxe
2x2gb kingston hyperX 1066
chiftec 850W

Poslednja izmena:
A koje si uopste drajvere stavio?

Sta je sa temperaturama? tesko je izaci ti u susret, posto skoro niko i nema 5870.

Ja mislim da mu je problem do kucista! 😀

Probaj drugu graficku, ako imas vidi da li sa njom sve radi ok, proveri i napajanje, ali vrlo moguce da ti je graficka fabricki neispravna?

ovo sam sinoc uradio skinuo ati toool i upalim scan for artifact i bio u sobi 2-3min i do tada je sve u redu-odem do druge sobe i zadrzao sam se par min i dodjem ekran zelen i komp freez i iznerviran legnem da spavam!

Daj nam tačan model te grafike, ja mislim da je neispravna memorija - ali naravno nisam siguran

Reklamacija, definitivno.***, ostavlja malo gorak ukus u ustima.

Poslednja izmena:
mirise na neispravnu memoriju...ono sto mozes da isprobas cisto radi sebe je da poveces broj obrtaja coolera i da u riva tuneru (ako prepoznaje karticu) smanjis taktove memorije za npr 200mhz...i onda isprobaj 3dmark

sramota za ati, i to im je high end! i to jos sapphire....
ne znam sta si i kupovao to kada od dx11 nema neke velike koristi, barem ne do novog windowsa

kakve ima veze ati sa tim? njegov je samo gpu,a ovde je najverovatnije crkla memorija...ne treba zaboraviti kako su se kvarile nvidia hi end graficke kartice npr 280gtx...

Poslednja izmena:
Ju, matrixxsu, kako si smeo to da kazes, svi primerci GTX280 su savrseni i nikome nikada nijedna nije crkla.

Poslednja izmena:
^zaboravio si da stavis smajli na kraju recenice da znam da se salis 🙂

Da imaš mozda u neku drugu mašinu da je probaš? Čisto da vidiš kako bi se ponašala.

sramota za ati, i to im je high end! i to jos sapphire....
ne znam sta si i kupovao to kada od dx11 nema neke velike koristi, barem ne do novog windowsa

Pre bi se reklo sramota za sapphire, mada sve ove 5870 se izgleda stancuju na jednom mestu, a ovi samo lepe nalepnice tako da sramota za onog ko ih stancuje 😛, a u krajnjem slucaju ovo je period uhodavanja proizvoda tako da mora neki i da bude falican.

Ne bi me cudilo da je ovo ubacena patka, posto je Nvidija pukla i kasni u High End-u stvarno me nece zacuditi da neko od ovih placenih fanboy-a ne pocne sirom zajednice da protura ovakve price o falicnim karticama. Od svih novih high end-ova uvek je po pravilu bilo hw problema iskljucivo sa Nvidijom a nikada sa Atijem, ovo sto nekima skacu texture u igrici ili imaju VPU recover ili sta ti ja znam je od apsolutnog neznanja instalacije Windowsa i drajvera (sto je ogromna sramota).

Bas cudno da covek nabode felericnu gartu a tolike pare dao sramota.

Stvarno je sramota koliko neki ovde pate od fanboy sindroma 🙂 Dajte šansu novom parčetu hardvera da se dokaže nebitno da li je crveni ili zeleni tabor.Po meni je veći problem što iz mogu ugla gledano ne vidim igru vrednu ulaganja u high-end 5xxx seriju jer realno gledano ne znam sta ta grafika moze dok je ne bih licno testirao u nekoj igri jer sintetičke testove preterano i ne volim niti im verujem naročito kada se pojave prvi testovi grafike na netu
🙂

Bas cudno da covek nabode felericnu gartu a tolike pare dao sramota.

Nista nije cudno,desava se.Pogotovo na pocetku proizvodnje,dok sve ne legne na svoje mesto sto se tice proizvodnog procesa.
Odnese kartu,zamene mu sa drugom i gotova prica.To moze da se desi sa bilo kojom komponentom,nije bitna cena😉

ovo mi je prva ati kartica koju imam,kad kupujem gledam koja je bolja-sasvim mi je nebitno cija je(ATI/Nvidia)!prije ove sam imam 2x8800gts i uninstalirao sam drivere i u safe modu ocistio sa driver cleaner-om,ubacio ati i pravila mi je show!formatirao disk i sinoc se ubio od igranja(CoH2,Crysis)-ni da zapne,palio sam ati tool scan for artifact i nista!??

Klasičan problem sa kombinovanjem nVidia i ATI drivera.
Jesi li čistio drivere za ploču? Postoji šansa da su nForce driveri pravili problem ATI-jevim.

Uglavnom, misterija je rešena. Problem sa sistemom. Kartica radi kako treba.

ovo mi je prva ati kartica koju imam,kad kupujem gledam koja je bolja-sasvim mi je nebitno cija je(ATI/Nvidia)!prije ove sam imam 2x8800gts i uninstalirao sam drivere i u safe modu ocistio sa driver cleaner-om,ubacio ati i pravila mi je show!formatirao disk i sinoc se ubio od igranja(CoH2,Crysis)-ni da zapne,palio sam ati tool scan for artifact i nista!??

Aaaa... Pa sto ne rece odmah choche... Uvek pre nego sto pomislis na najgore uradi clean install...

Istestiraj ti to sad full i u zdravlju da te sluzi.

sa driver cleaner-om sam ocistio sve nvidia driver-e,bar tako kaze programcic!daj recite neki dobar program da je dobro istestiram!hvala disha_m,valjda ce sve biti kako treba!

Isti problem sam i ja imao sa svojom 4870 kada sam je kupio pre godinu dana, dok god nisam uradio clean install neke igre su mi pravile velike probleme.

Mozes da probas FurMark da vidis da li se greje, i 3Dmark 06 i vantage po nekoliko puta da izvrtis, pa opet Ati tool i ja bi reko da je dosta...

Ostaje ti onda jos samo realni rad, a to znaci udri po igrama sto vise...

i naravno, pored svih tih obaveza

stay in school!

I smell sarcasm... 😉
nije 🙂

evo ja se izvinjavam atiju i sapphiru

Isti problem sam i ja imao sa svojom 4870 kada sam je kupio pre godinu dana, dok god nisam uradio clean install neke igre su mi pravile velike probleme.

ja sam pre ove sada imao nv 9600gt i sve sto sam odradio uninstalirao drajvere, ocistio sa driver celanerom i instalirao catalyst 9.6
sve radi ok. veci sam problem imao kada sam sa 9.6 presao na 9.9 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno