Šta je novo?

Sa AUDIO CD-a u MP3 na hard

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Kako bre ovo da uradim!? Kazem BRE jer sam iznerviran sto ne znam. 😀

Znaci da AUDIO CD pretvorim u MP3 ali na hard.

Audio Catalyst (audio grabber), CD-EX, ili cak i Windows Media Player ima opciju RIP (ali iskljuci zastitu autorskih prava i sl. opcije 😉 ).

Ja sam zadovoljan sa starim Audiograberom. Odlicno odradjuje posao.

Ok a cime moze u flac da se svuce sa audio cd-a i da li to uopste ima svrhe?

A winamp npr 🙂
On cini mi se koristi lame, tako da bi trebalo da daje bolji zvuk od audiograbera...

Poslednja izmena:
A winamp npr 🙂
On cini mi se koristi lame, tako da bi trebalo da daje bolji zvuk od audiograbera...

Audiograbber isto koristi lame, ako se tako podesi....

sve sto moze da koristi lame, je manje vise isto...

winamp, foobar, audiograbber, eac, cdex... sta god...

mada, najvise mi se svidja, sto pricamo o kvalitetu a u pitanju je MP3... HA HA HA 😛arty:

Najednostavnije WMP od devetke pa nadelje ! Da ne pominjem Nero, Ashampoo
FormatFactory, MediaCoder. Ma citava gomila programa !

Poslednja izmena:
mada, najvise mi se svidja, sto pricamo o kvalitetu a u pitanju je MP3... HA HA HA 😛arty:

Kada se digne uzorkovanje na preko 200 (320 recimo) kvalitet uopste nije los iako je u pitanju mp3 a da se ne lazemo vecina to slusa na zvucnicima koji ne prelaze 100e a oni tesko da mogu da reprodukuju zvuk tako da bi neko primetio da li je mp3 u pitanju.
A pod 2 vecina ne bi primetila razliku ni da ih stavis pred sistem od 10000e pa onda naizmenicno pustas orginalni audio pa mp3.

Ja sve skidam u WAV a onda pustim lame.exe iz komandne linije

for %i in (*.wav) do lame "%i" --preset extreme

Tako mi najsigurnije.

evo ja skidam eac ali cu ga koristiti za flac a ne za mp3!
koji je program po tebi najbolji za prebacivanje materijala sa audio diskova u flac?

Uputstvo do kog sam ti dao link je upravo za pravljenje flac formata od audio CD-a. Flac napravljen i ripovan pomocu EAC-a je prihvacen na najjacim audio trackerima kao jedino merodavan rip.

Nazad
Vrh Dno