Šta je novo?

Kvalitetan TV tuner [stand alone]

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Zanima me koji je najkvalitetniji ujedno i najbolji nezavisni TV tuner koji mozhe da se nabavi kod nas.Treba mi za 24" monitor tako da mora da daje kvalitetnu sliku kao i da ima podrshku za digitalnu televiziju.Pozheljno je da bude i lep ako je mogutje ;)

Zanima me koji je najkvalitetniji ujedno i najbolji nezavisni TV tuner koji mozhe da se nabavi kod nas.Treba mi za 24" monitor tako da mora da daje kvalitetnu sliku kao i da ima podrshku za digitalnu televiziju.Pozheljno je da bude i lep ako je mogutje ;)

Ovo i mene zanima. Da li sve to moze da funkcionise bez prikljucenog racunara? Dakle, jedan solidan 24" monitor plus standalone tv tuner sa podrskom za DTV, ili bez PC-ja ne moze. Imam notebook pa mi ta varijanta ne bi odgovarala. I koja je razlika (osim one ocigledne u ceni) izmedju ove varijante (ako je moguca) i nekog LCD TV-a?

Hvala svima koji su raspolozeni da odgovore :)

Ja koristim kWorld 1440ex..
Ostao mi iz doba kad sam bio na 19"
Na 19" je davao extra cistu sliku, sad na 22" je malo krzava..
Al, ima isti model samo u sufiksu ima 1920 i radi do 1920x1200..
Nema nekog suma, mozda su boje malo cudne ali nista strasno..
U svakom slucaju, sledece sto cu uzeti je isto ovo samo za vecu rezoluciju monitora ili gledati neki Leadtek..
Da... crkao mi daljinac na par dugmadi.. ali svakako koristim daljinski od D3..
D3 sam povezao na cinc-to-scart..
Moze na njega da se poveze i neka konzola..
Zvuk je ocajan na njegovom zvucniku ali je meni svakako nakacen preko line-in ulaza na zvucnu..

Pogledala specifikacije za taj noviji kWorld 1920 kx i zaista od potrebnih uredjaja navedeni su
* LCD, CRT, Plasma or projectors with VGA or component video input
* Video input device (e.g. VCR, V8, DVD Player or Game Console...etc)

sto meni, laiku, govori da moze da radi nezavisno od racunara, dakle PC ne mora da bude prikljucen. Ili gresim?

Monitor povezujes sa TV Tunerom preko VGA kabla. Za gledanje slike, ne treba ti racunar svakako.

Ali, ako audio kabl prikljucis iz TV Tunera u Line-In ulaz na zvucnoj karti racunara, onda ti treba racunar da bi cula zvuk. Ovako sam ja resio zvuk, al meni racunar svakako radi 24 sata u danu, 7 dana u nedelji pa mi nije problem.
Externi TV Tuner sam uzeo zbog daleko boljeg kvaliteta slike, a snimanje i TXT mi ne trebaju svakako.
(Takodje, ni TV Tuner mi ne bi trebao da mogu prikljuciti D3 na monitor bez njega;))

Da se vratimo na TV... Ako TV Tuner prikljucis na samostalne zvucnike, nema vise nikakve potrebe za racunarom.
Ako monitor ima svoje zvucnike, TV Tuner mozes i audio i video kablom prikljuciti na monitor i imas full TV bez racunara.

Kazem, ima taj TV tuner i svoj zvucnik ali je krs. Kad ga cujes, pozelis da ga ugasis.

Koliko sam gledao, taj tuner podrzava sve sto podrzavaju i stand-alone tuneri drugih proizvodjaca, nijedna opcija mu ne fali..

Moj je kostao 3300din pre dve godine, dok je Leadtek parnjak bio 5500din.
Naravno, da sam uzeo ovaj :D

PS. vidim da si spomenula u ranijem postu DTV. Ako mislis na digitalni tuner, ovaj moj to nema, samo je analogni tuner.
Za digitalnu TV mi je zaduzen D3;)

Poslednja izmena:
Hvala na objasnjenju :)

Mislim da bi teoretski moglo, imam logitech audiohub zvucnik i mislila sam da uzmem takvu externu kartu i monitor, to mi je opet isplativije od lcd tv (ne bih da imam posla sa PC-jem jer imam notebook pa mi nije zgodno da mi bude prikljucen na tv set). Posto vidim da je to malo veca komplikacija za mene, drzacu se ipak TV-a plus D3

Hvala u svakom slucaju :)

Pozdrav ljudi,

posto sam i ja trenutno u fazi trazenja stand alone TV Tunera, imam 1 pitanje:

dal' mogu da gledam sa kablovske TV HDTV ako mi je Tuner analogan a monitor 24" HD?

Takodje, molba da ako neko ima OK iskustvo sa drugim uredjajem, do sada ne spomenutim, iznese to ovde i pomogne nam u izboru.

:cigar:

Koja je najbolja kombinacija monitora i standalone kartice a da nije previse skupo.... da bude od 15 do 20k cena i ne vise.
22 incha monitor a kartica ne mora 1920, moze 1680..... mislim pustite vi mene ja pitam vas :D koja je najbolja kombinacija i gde ima da se kupi da odem ovih dana da vidim

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Bilo koji monitor sa dva izlaza i bilo koji standalone tv tuner koji ti se uklapa u cifru. Rezoluciju biras po zelji.
:p:p:p

pa da mozes taj tv tuner koristiti kao covek.. na DVI povezes komp a na VGA TV Tuner
I onda prebacujes sliku stiskom na dugme Source na monitoru.. ako imas samo VGA, onda moras i TV Tuner i komp vezati na VGA i ne znam kakav je ugodjaj tako gledati tv ali i koristiti komp..
Ovako meni radi i TV a i komp, samo na Source menjam sta cu da gledam..

Meni trebaju da rade u isto vreme zato i necu da mi ima veze sa kompom. Na kompu vec imam TV karticu ali je ****** zato sto dok se gleda TV komp ne sluzi nicemu.
To je i cela poenta standalone kartice, da nema ama bas nikakve veze sa kompom :p zato mi i ne treba taj drugi ulaz :)

Pa bas zato i treba taj drugi ulaz..
TV moze da radi u pozadini dok ti koristis komp pa se samo klikom na Source prebacis na TV.
Ako imas samo jedan izlaz na monitoru, onda na njega vezujes i komp i TV tuner.. Sad se ponavljam, ovo sam vec rekao ;)

Ali imam vec monitor za komp i nemam nameru da mi tv tuner bude blizu kompa :p
Tv tuner i monitor treba da mi glume TV......

Sto ne kupis onda samostalni TV? Imas ih i od 19 i 22" i nisu nesto skupi al si lisen potraznje TV Tunera jer je vec u njemu..
U principu, onda ti je sve receno u temi to sto te interesuje.. Ako sad trazis da ti neko kaze koji monitor izabrati, pogresno je mesto ovde a ako pitas koji TV Tuner, vec je dosta prodiskutovano u temi.

Da kupim TV izadje 20000 skuplje a za TV sa katodnom cevi nema mesta....
bas mi nisi pomogao :(

Pa monitor kupis za 10-12k rsd (22"), TV Tuner platis 6-7k rsd i skoro si dosao da te cifre od 20k rsd za monitor sa tv-om.. Ne znam..
Monitor ocigledno mozes da kupis najjeftiniji koji ima a odgovara ti kvaltet slike na njemu. Pogledaj uzivo par monitora sa najmanjim cenama pa vidi koji ti odgovara. Za dijagonalu isto ti mozes najbolje znati koja ti odgovara. Sto se tice rezolucije monitora, svejedno ti je, moze i najmanja jer TV ima malu rezoluciju i svaki monitor ce odgovarati sto se tice rezolucije.
Sto se tice TV tuner, citiracu sebe
Ja koristim kWorld 1440ex..
Ostao mi iz doba kad sam bio na 19"
Na 19" je davao extra cistu sliku, sad na 22" je malo krzava..
Al, ima isti model samo u sufiksu ima 1920 i radi do 1920x1200..
Nema nekog suma, mozda su boje malo cudne ali nista strasno..
U svakom slucaju, sledece sto cu uzeti je isto ovo samo za vecu rezoluciju monitora ili gledati neki Leadtek..
Da... crkao mi daljinac na par dugmadi.. ali svakako koristim daljinski od D3..
D3 sam povezao na cinc-to-scart..
Moze na njega da se poveze i neka konzola..
Zvuk je ocajan na njegovom zvucniku ali je meni svakako nakacen preko line-in ulaza na zvucnu..
To je moj utisak za moj TV Tuner.. Druge nisam koristio, ali verujem da Leadtek i Compro imaju dobre tunere..
Generalno, ovaj moj tuner i bilo koji 19" monitor sa 1440x900 rezolucijom ce ti zavrsiti posao.
generalno, moj tuner ima podrsku za 800x600, 1024x768, 1280x1024 i 1440x900 i ako uzmes monitor sa nekom od tih rezolucija imaces ostru i odlicnu sliku dok ako uzmes bilo koji TFT sa drugacijom rezolucijom od ove cetiri pobrojane, nece ti slika ici u native rezoluciji monitora i dobices skaliranje piksela a samim tim i losiju sliku.

Znaci, zakljucak:
1. pogledas prvo par tunera, Leadtek, Compro i zapises podrzane rezolucije za odredjene modele.
2. pogledas posle par najjeftinijih monitora, vidis koji ima najbolji odnos kvalitet slike/cena (a verovatno ce biti najjeftiniji posto generalno svi ti jeftiniji monitori imaju maltene istu sliku), pogledas koju rezoluciju ima taj monitor i odaberes TV Tuner iz koraka 1 koji podrzava rezoluciju odabranog monitora..

Nadam se da sam ti sad pomogao ;)

lol ne razumes, kazem da je tv 20k skupli, znaci 40k

U sustini ja kad sam pitao koji je najbolji tuner mislio sam dal da uzmem prolink TV box6 koji je nekih 3j jeftiniji od leadtek 1920 kartice...... dal je sve jedno ili je ovaj prvi krsh......
onda kad smo kod monitora, mnogo vazno koja je rezolucija, vise me zanima ugao gledanja ali necu da gledam specifikacije, to uvek lepo izgleda, zanima me iskustvo ljudi pa da mi prenesu....
mogu ja sutra da odem, kupim prolink karetu i acer monitor i neke zvucnike od 600 din i da kad dodjem kuci vidim da je kombinacija zesce ******.....a mogu da uzmem i neki skuplji samsung monitor i leadtek 1920 i neke zvucnike od 4000 pa opet da se ispostavi da je ****** kombinacija a skuplja 15k dinara.........razumes? pusti ti specifikacije :)

Poslednja izmena:
primetices da ti televizori nemaju ni blizu 1680*1050 rezoluciju niti su 22''

necu pare da bacam ako ne moram, ako za manje pare mogu da dobijem bolju stvar to je superiska..... samo nisam ludak da placam vise za manju dijagonalu i losiju rezoluciju i losiji zvuk

Poslednja izmena:
ne znam sta da ti kazem.. ti koliko se cini, vec znas sta bi uzeo.

ja stvarno nemam sta da dodam a da ti pomognem. mislim da ces morati sam izabrati i onda doci ovde i sumirati utiske

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno