Monitor povezujes sa TV Tunerom preko VGA kabla. Za gledanje slike, ne treba ti racunar svakako.
Ali, ako audio kabl prikljucis iz TV Tunera u Line-In ulaz na zvucnoj karti racunara, onda ti treba racunar da bi cula zvuk. Ovako sam ja resio zvuk, al meni racunar svakako radi 24 sata u danu, 7 dana u nedelji pa mi nije problem.
Externi TV Tuner sam uzeo zbog daleko boljeg kvaliteta slike, a snimanje i TXT mi ne trebaju svakako.
(Takodje, ni TV Tuner mi ne bi trebao da mogu prikljuciti D3 na monitor bez njega

)
Da se vratimo na TV... Ako TV Tuner prikljucis na samostalne zvucnike, nema vise nikakve potrebe za racunarom.
Ako monitor ima svoje zvucnike, TV Tuner mozes i audio i video kablom prikljuciti na monitor i imas full TV bez racunara.
Kazem, ima taj TV tuner i svoj zvucnik ali je krs. Kad ga cujes, pozelis da ga ugasis.
Koliko sam gledao, taj tuner podrzava sve sto podrzavaju i stand-alone tuneri drugih proizvodjaca, nijedna opcija mu ne fali..
Moj je kostao 3300din pre dve godine, dok je Leadtek parnjak bio 5500din.
Naravno, da sam uzeo ovaj
PS. vidim da si spomenula u ranijem postu DTV. Ako mislis na digitalni tuner, ovaj moj to nema, samo je analogni tuner.
Za digitalnu TV mi je zaduzen D3