Šta je novo?

Hybrid SLI technology

mladjacool

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.05.2007
Poena
309
Nisam nasao temu o ovome pa bih zapoceo ovu sa par pitanja .

Nisam siguran o cemu se radi ovde , citao sam malo i vidim neki kazu da je Hybrid SLI tehnologija usmerena ka ustedi struje kada neka od grafika u sli modu nema posla , drugi kazu da je moguce povezati dva razlicita GPU-a , treci da je to sve zasnovano na serijama 7+ Nforce-a i chipset i grafika rade duo . Sta je istina ?

Mogu li da povezem gtx285 i 8800Gts u SLI pomocu ove tehnologije i kako ?

Unapred hvala. =)

Iz mojeg dosadasnjeg iskustva hybrid Sli radi samo sa jednom diskretnom + jednom integrisanom grafikom. Kad sam pokusao da uparim 8800gt i 8600 gt u SLI , tj. stavim sli mostić izmedju njih , komp je vidio samo jednu kartu . Sad i nemam hardverskih resursa da ovo probam , a nije mi palo na pamet SLI bez mostica da isprobam...

Pa SLi i ne moze bez mostica , kolko sam ja informisan . Dakle nece 2 razlicite grafike da prihvati .. onda je njesra.

/edit . Bole , Mikijev burazer ?

Poslednja izmena:
Ja imam 730a chipset i kada sam probao hSLI sa 8500GT imao sam slabije performanse nego samo 8500GT(Win je bio sveg i drajveri novi).

E sad, to i mene interesuje dal ja mogu i neku drugu NV kartu da stavim posto pise da hSLI moze(bar sto se generacije ploce tice) samo sa 8400/8500 i 9800gt serijom.

Pozz

ne........

Pa SLi i ne moze bez mostica , kolko sam ja informisan . Dakle nece 2 razlicite grafike da prihvati .. onda je njesra.

/edit . Bole , Mikijev burazer ?

Edit - ne . a sli radi i bey mostica ali onda sva komunikacija medju kartama ide preko ploce , sto znaci da jace karte , koje imaju veliki memorojski protok , trpe znatniji performance hit ...

Da li je moguce a niko nece da odgovori, da sam pitao dal moze proc da mi radi na 3427846THz ubili bi se ljudi oko polemike...

Da li je moguce a niko nece da odgovori, da sam pitao dal moze proc da mi radi na 3427846THz ubili bi se ljudi oko polemike...

Isti problem imam i ja sa 9800GX2, kad stavim Boost performance imam slabije rezove, al nije poenta u tome vec kad stavim Hybrid power automatski se sve performanse prebacuju na integrušu i to je ok, al koliko ja kontam tad bi trebala 9800GX2 da se potpuno ugasi. Medjutim cvrc ona je i dalje vrela, i od njenog gašenja i smanjenja potrošnje nema ništa. Tako da taj Hybrid SLI i Hybrid Power je sr...e!!!

Poslednja izmena:
A jesi li ti probao sa novim drajverima i svezim sistemom??Koj win imas???

Iskopao sam po net-u da ta degradacija performansi nastaje kod ljudi koji nemaju Phenom proc, sto jejelte kod mene logicno ali kod tebe vec nije.

Mene interesuje da li hSLI moze i sa nekom drugom osim 8400/8500 u mom slucaju posto je chupo naveo da je probao sa 9400 jelte???

Probao sam sve živo, novi win (Vista32), novi drajveri i ne vredi. Par dana sam se zaj... oko toga dok nisam digao ruke. Mene je manje zanimao SLI, jer tu je 9800GX2...:d nego taj Hybrid da ne zvrji bezveze grafa kad komp ne radi ništa.

p.s. lepo je čovek sve rekao da je to jedan veliki marketing...:smoke:

Ma bilo to da tebi treba da iskljuci grafiku ili meni da pojaca, skroz nebitno, nekima radi, dok drugima ne, zasto... videcu ako uskoro budem mogao da pozajmim od nekoga grafiku pa da isprobam par stvari i ako nesto proradi...:D

Hybrid SLi teoretski nema podršku za XP...E sad mene zanima da li postoje neki alternativni drajveri sa kojim bi proradilo, tj. da li je neko od user-a zaista probao pod XP-om? Problem je vezan za DX 10 podršku u XP-u... I da li zaista funkcioniše sa 9400 serijom, uopšte (pod Vistom)?

DX10 neces ama bas nikad da dozivis na XP-u, a za 9400 ne znam da ti kazem iz prve ruke ali je gore neko vec naveo da hoce.

Desavalo se i da nece, tako da budi oprezan prilikom kupovine.

Vrh Dno