Šta je novo?

voodoo3..al zver

Ima li neko ideju zasto mi na V5 savrseno radi D3D a Glide svaka druga igra zakuca na pocetku nakon ucitavanja 3dfx logo ili texturira sliku skroz??? Imam XP service pack 3 i nove SFFT drajvere.

Ponekad tu igraju ulogu i fina podesavanja u drajveru. Ucitaj default vrednosti za OpenGL/D3D unutar 3dfx toolsa i probaj opet.

Znam da neke igre npr ne trpe "force 32-bit rendering" i jednostavno zakucaju na pocetku.

Ma digao sam ruke od toga, pravim neku staru mašinu pa ili će biti V2 SLi ili V3 AGP... :/
Šta mislite, šta je bolje da zadržim, kontam da je V2 SLi jača kombinacija od V3 ali ne znam koju grafiku za 2D da stavim sa V2 SLi? Ploča ima AGP slot i biće na njoj PIII Slot 1 500Mhz...

Ma digao sam ruke od toga, pravim neku staru mašinu pa ili će biti V2 SLi ili V3 AGP... :/
Šta mislite, šta je bolje da zadržim, kontam da je V2 SLi jača kombinacija od V3 ali ne znam koju grafiku za 2D da stavim sa V2 SLi? Ploča ima AGP slot i biće na njoj PIII Slot 1 500Mhz...

Svojevremeno su govorili da je Riva TNT idealna kombinacija sa V2 SLI. Iz sentimentalnih razloga sam nabavio Diamond Viper V550 karticu, to je ono na sta sam balavio pre deset godina! Sad mi krivo sto sam onomad prodao Voodoo2 za sitne novce ali iskopace njega negde Bili...A onda SLI !
Sklapamo slicnu masinu za retro gaming :) ! Ja sam nazalost spalio Chaintech 6BTM plocu pokusavajuci da flesujem BIOS kako bi podrzao PIII 550 :mad: ! Sad obilazim pijace i buvljake i trazim li trazim..Jos kad bi upao AWE64,uf bre :) !

pa ako neces da koristis V3 za opengl a V2sli za glide onda stavi neku GF2/4 mx

Svojevremeno su govorili da je Riva TNT idealna kombinacija sa V2 SLI. Iz sentimentalnih razloga sam nabavio Diamond Viper V550 karticu, to je ono na sta sam balavio pre deset godina! Sad mi krivo sto sam onomad prodao Voodoo2 za sitne novce ali iskopace njega negde Bili...A onda SLI !
Sklapamo slicnu masinu za retro gaming :) ! Ja sam nazalost spalio Chaintech 6BTM plocu pokusavajuci da flesujem BIOS kako bi podrzao PIII 550 :mad: ! Sad obilazim pijace i buvljake i trazim li trazim..Jos kad bi upao AWE64,uf bre :) !

Slazem se. Riva TNT(2) bi bila izvanredna 2D kartica za tu masinu. Doduse i stari dobri ATI RAGE ne bi bio los. Izbegavao bih GF1/2 zbog aljkavog 2D/3D kvaliteta, osim ako slucajno naletis na oprobani ASUS ili Gainward. Mozda i GF3 Ti500 (ti200) ne bi bio los izbor. U svakom slucaju uzmi nesto sa dobrim TV/outom pa da mozes da uzivas ko covek u 800x600 (1024x768) rezoluciji od V2 :)

Poslednja izmena:
ja bih eto....predlozio matrox nekakav.lepa slika i nema ventilatora.

Evo nesto za sve vas retro mazohiste :)
ploca je bxmaster(jedna od prvih sa dual chip biosom) procesor je costarica 600 radi na 800 kao od sale a memara pici na 150 :) jos samo da se nabode neka 5000darka :)

U svakom slucaju uzmi nesto sa dobrim TV/outom pa da mozes da uzivas ko covek u 800x600 (1024x768) rezoluciji od V2 :)

jedino sto ce da "pusti" v2 preko tv outa
za tv out sve ispod gf4mx je ....

sho se tice matroxa (ako ces vec da ides na sporiju varijantu) i meni je u potpisu ;)

@Civi
Ja se vec udaram bicem po ledjima ! Samo 50 puta verujte :)

Ja sam do sada nabavio Diamond Viper V550 , Ati 3D Rage II +DVD 8MB PCI i Inno3D Tornado GeForce4 MX440SE 64MB. Propustio sam par puta GeForce 256 i 2 GTS jer su bili u ocajnom stanju. U stalnoj sam potrazi za 3Dfx-om a voleo bih da nadjem i prvi Radeon (R100). Interesantno je sta se na buvljacima sve nalazi! Doduse nikako da vidim Amigu ali sam video jednog Atarija u delovima kunem se (stvarno ljudi misle da su to tastature) :) !
Bilo bi lepo da otvorimo tred gde bi stvarno kukali i pricali sta smo toliko zeleli pre desetak godina,sta smo sada nabavili a sta bi voleli ponovo da vidimo ( i da je ispravno naravno :) ) ! Voodoo da ne spominjemo mnogo jer je to ipak i uvek bila tiha patnja (ne svima naravno) ! Smrc !

Diamond razumem ali zasto skupljas karte kao sto su Rage II i GeForce 4 MX. Mislim to je kao da juris kojekakve Vante ili Tridente. To su krsh karte i kao takve ne mogu imati ni sentimentalnu ni kolekcionarsku vrednost.

Pazi pored Voodoo-a ono sto bi ja eventualno skupljao da se bavim time bi bile sledece karte: TNT 2 Ultra (Elsa Edition sa sve 3D cvikerima), S3 Savage 2000 (UT sa ovom kartom izgleda senzacionalno), Matrox G400/450 i mozda najredja/najzanimljivija od svih PowerVR Kyro ili Kyro II (sta uspes da nadjes).

Srecno u pohodu na antikvitete :wave:

Diamond razumem ali zasto skupljas karte kao sto su Rage II i GeForce 4 MX. Mislim to je kao da juris kojekakve Vante ili Tridente. To su krsh karte i kao takve ne mogu imati ni sentimentalnu ni kolekcionarsku vrednost.

Pazi pored Voodoo-a ono sto bi ja eventualno skupljao da se bavim time bi bile sledece karte: TNT 2 Ultra (Elsa Edition sa sve 3D cvikerima), S3 Savage 2000 (UT sa ovom kartom izgleda senzacionalno), Matrox G400/450 i mozda najredja/najzanimljivija od svih PowerVR Kyro ili Kyro II (sta uspes da nadjes).

Srecno u pohodu na antikvitete :wave:

Sve sam uzeo jer su kostale circa 50 dinara !! Rage je pao kao PCI rezerva ako nesto krene naopako a GF4 je bilo greota ne kupiti za 50 dinara! Mozda nije sentimentalno ali je dzabaka :) !
Vidjao sam Savage-a i Matrox ali G200 ali me tada nisu zanimali. Kyro zaista neverujem da cu naci! Meni je Diamond prirastao k srcu pa bih pored V770 uzeo i starog Stealth-a sa S3 Virge 4MB cisto iz sentimentale a i Diamond Stealth II S220 Rendition Verite V2100 PCI koji je pored V330 ( Riva 128) bio best buy te 98-me! :)

ploca je bxmaster(jedna od prvih sa dual chip biosom) procesor je costarica 600 radi na 800 kao od sale a memara pici na 150 :) jos samo da se nabode neka 5000darka :)

ako nadjes tualatinceleron 1,2 moze da radi na 1,4 i vise uz modifikaciju slocketa i Posto ima isa slot red je da ubodes sb16 onaj prvi dugacki :)

Ma kakva crna Costa Rica??? Zasto se pogresno ucite da je to jezgro kada nije, to je Coppermine (doduse redak S1 primerak jer je uglavnom pakovan u PPGA S370) a Costa Rica je zemlja proizvodnje, prakticno kolonjia SADa. Za Voodoo nikako Riva jer ima losu sliku SAMO Matrox...ako nema matrox onda tek Ati pa S3, NV nikako pa makar bio i Elsa-in

BXMaster nije imao dual bios, to je specijalitet Gigabyte ploca.
Posedovao sam BXMaster od februara 2000-te i u pocetku je u njoj bio celeron 366, a od jula 2000-te je koriscena sa Coppermine celeronom 600@900 i Asus V6800(GF + DDR 32MB) i to je bila zver sa 384MB SD RAM i HDD 20GB + 40GB i dva Teac CD-RW 512EB.

sinoc sam se nesto zezao....tnt2vs intel740..ma intel razbija sa slikom...al kad sam ubo martox g100agp...e to je slika.samo ne pokusavajte ikakvu kombinaciju sa lx intelovim.svi znamo zasto

Eh... Davno je to bilo kada sam se druzio sa diamond stelth s220 (mozda mi jos cuci u nekom budzaku) a i moja omiljena voodoo 3 3500TV koja mi stoji u svojoj kutiji i koju nisam mogao da prodam iz sentimentalnih razloga. ,)
Koje su to zverke bile... Kada sam uzeo voodoo 3 nije bilo naslova koji nije mogao glatko da potera. Srce me je bolelo kada je voodoo propao par meseci kasnije.

Eh... Davno je to bilo kada sam se druzio sa diamond stelth s220 (mozda mi jos cuci u nekom budzaku) a i moja omiljena voodoo 3 3500TV koja mi stoji u svojoj kutiji i koju nisam mogao da prodam iz sentimentalnih razloga. ,)
Koje su to zverke bile... Kada sam uzeo voodoo 3 nije bilo naslova koji nije mogao glatko da potera. Srce me je bolelo kada je voodoo propao par meseci kasnije.

Meni je taj Stealth bio "tiha patnja",bio je dovoljno brz a dosta jeftiniji od Viper V330!
Pre koju nedelju sam "nabrao" dve Vodoo 3 kartice na buvljaku,jedna V3 2000 druga V3 V3000!Srce mi lupalo ko blesavo i ja ne videh da je na jednoj prsao jedan memorijski cip a na drugoj, koja mi je bila "Last Hope", ispostavi se da ima spaljen GPU, a pri tom je falio i jedan kondenzator koji smo zalemili ali avaj...Obe sam ih sada isekao (a i prst na ruci bogami momacki :) ) i u fazi sam da pravim privezak za kljuceve od GPU-a, mada je logo na jednom cipu ostecen jer sam tesko skidao onu zvaku od kulera!Imacu taj Voodoo pa makar i kao privezak! Retro geek i shall be !

Poslednja izmena:
Pre koju nedelju sam "nabrao" dve Vodoo 3 kartice na buvljaku,jedna V3 2000 druga V3 V3000!Srce mi lupalo ko blesavo i ja ne videh da je na jednoj prsao jedan memorijski cip a na drugoj, koja mi je bila "Last Hope", ispostavi se da ima spaljen GPU

Sanse da se na buvljaku kupi nesto od racunarskih komponenti a da je ispravno su iste kao da nadjete citav balon u fabrici cioda. :D

Skoro sam pazario Voodoo3 2000 PCI verziju, od nekog lika sa PC berze, u želji da se setim starih dana sa nfs3 i nfs4 igrama i glide-om. U principu samo zbog toga sam je i kupio. Kartica radi i sve je ok, samo imam jedno pitanje, mnogo se greje, pa da li neko zna da li je to normalno. Ima pasivni kuler, i probao sam je na Asus P4C800 i P4 2,6ghz i win xp sp2.

Inače još davne 1999-2000, sam imao Diamond Monster Fusion, inace Voodoo Banshee, bila je to fenomenalna kartica, a kasnije i Voodoo3 2000 agp, u principu bila je isto sto i Banshee samo brža, ali sam ih davno zamenio, pa mi je sada uhvatila nostalgija, pa sam opet pazario.

Sanse da se na buvljaku kupi nesto od racunarskih komponenti a da je ispravno su iste kao da nadjete citav balon u fabrici cioda. :D

Ih bre, pa nije bas tako! Zavisi sta trazis! Ako trazis nesto novije onda si u pravu, ali obicno ovi "antikviteti" rade kao satici, a i pravilo je da otvoris cetvoro ociju,da gledas svaki kondenzator,lem,cip...Ja se eto nekada zanesem pa ne vidim, tj. obnevidim !Meni krv prokljuca kada vidim znak "3Dfx"! Trenutno slepilo! A da vidim Amigu na buvljaku verovatno bi me hitna vracala kuci ! :)

Ih bre, pa nije bas tako! Zavisi sta trazis! Ako trazis nesto novije onda si u pravu, ali obicno ovi "antikviteti" rade kao satici, a i pravilo je da otvoris cetvoro ociju,da gledas svaki kondenzator,lem,cip...Ja se eto nekada zanesem pa ne vidim, tj. obnevidim !Meni krv prokljuca kada vidim znak "3Dfx"! Trenutno slepilo! A da vidim Amigu na buvljaku verovatno bi me hitna vracala kuci ! :)

Mozda si i u pravu. Ja nisam kupovao nesto bas novo ali ono sto sam uzimao ili nije radilo ili je radilo polovicno. Za starije stvari moze biti i da su ispravne mada sve je to macka u dzaku.

moja v3 3000 agp se greje kao vuruna, isto ima pasivni kuler, tako da mislim da je to normalno...

Pored toga sto je bila brza, drugi zastitni znak najbrze voodoo trojke je i grejanje, mada joj to nije smetalo... :)

Prototip najnovijeg proizvoda : 3Dfx privezak ! Tek je u fazi sredjivanja :) ! Kad budem imao vremena (i znanja) jos cu ga doraditi ! Probao sam nesto kao da ga lakiram ali ne ide bas dobro!

Prilozi

• voodoo.jpg
    voodoo.jpg
    62.6 KB · Pregleda: 52
V3 kartice se sve greju onako bas solidno ali i sa tim pasivnim kulerima koje imaju rade savrseno stabilno. Nema razloga za brigu osim sto ti ta V3 2000 PCI znacajno greje ostale komponente (ako su bas blizu) pa bi mozda mogao jedan ventilator da usmeris ka njoj.

Poslednja izmena:
Prototip najnovijeg proizvoda : 3Dfx privezak ! Tek je u fazi sredjivanja :) ! Kad budem imao vremena (i znanja) jos cu ga doraditi ! Probao sam nesto kao da ga lakiram ali ne ide bas dobro!

3dfx je (ipak)propala firma.Stavljanje priveska sa znakom iste na kljuceve od kuce,kola,bilo cega je losa voodoo magija(fakin vudu madjik men).:exploder:

Jeste da se voodoo kartice greju i kao..ne smeta im.Treba uzeti u obzir da su to vremesne(10+god)kartice i trebalo bi ih hladiti ako se zeli da jos koju deceniju pozive.Cak i ako nisu u kompu.:eyebrows:

Vrh Dno