padawan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.12.2003
- Poena
- 720
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
- Matična ploča
- MPG X570 Gaming Plus
- RAM
- 32 GB Kingston Fury RGB
- GPU
- Sapphire Radeon RX6800 16GB
- Storage
- SSD 512 + 2TB Kingston MV2
- Zvuk
- Logitech G560 RGB
- PSU
- FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
- Kućište
- MSI Mag Forge 100R RGB
- Monitor
- HP x24x 24"
- Miš & tastatura
- Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
- Laptop
- Corporate's Lenovo Thinkpad
- Tablet
- Ipad Pro 12.9 M1
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy A52s
- Pametni uređaji
- Samsung Galaxy Watch 4
- Pristup internetu
- Optički internet
Da li je moguce da neko od komsija koristi moj kablovski net, bez mog znanja, ako sam jednom vec dozvolio da koristi kablovsku televiziju, i ako bi recimo neko kupio kablovski modem sa strane... To je opcija u koju zaista ne zelim da verujem, ali prosto mi je neverovatno sta se desava, s obzirom da je sve bilo u redu do sada.
Imam 3mb/s paket, a brzina mi je cesto oko 1mb/s bez ikakvog downloada, apdejtovanja u pozadini i slicno, u odredjenim vremenskim intervalima, nikada kasno uvece i ujutru, kada je naravno maksimalna. Kada je smanjena, uvek je zakucana na odredjenu vrednost, recimo 1 mb/s i ne prelazi, zbog cega sumnjam na to da se mozda koristi torent klijent sa limitiranom brzinom.
Da li je moguce da je jos neko uveo regularno kablovski net od komsija, a radijus vektor deli konekciju, ili jednostavno oni nesto ogranicavaju opterecenje u peak intervalima i tokom vikenda? Zar ne bi trebalo da 3mb/s bude garantovana brzina?
Tehnicka podrska operatera kaze da je sve ok i ne vide razlog smanjene brzine.
Ako postoji sumnja da mi neko krade internet, da li to moze nekako da se utvrdi, od strane provajdera ili sa moje strane, bez toga da optuzujem ljude i izgledam kao ludak?
Imam 3mb/s paket, a brzina mi je cesto oko 1mb/s bez ikakvog downloada, apdejtovanja u pozadini i slicno, u odredjenim vremenskim intervalima, nikada kasno uvece i ujutru, kada je naravno maksimalna. Kada je smanjena, uvek je zakucana na odredjenu vrednost, recimo 1 mb/s i ne prelazi, zbog cega sumnjam na to da se mozda koristi torent klijent sa limitiranom brzinom.
Da li je moguce da je jos neko uveo regularno kablovski net od komsija, a radijus vektor deli konekciju, ili jednostavno oni nesto ogranicavaju opterecenje u peak intervalima i tokom vikenda? Zar ne bi trebalo da 3mb/s bude garantovana brzina?
Tehnicka podrska operatera kaze da je sve ok i ne vide razlog smanjene brzine.
Ako postoji sumnja da mi neko krade internet, da li to moze nekako da se utvrdi, od strane provajdera ili sa moje strane, bez toga da optuzujem ljude i izgledam kao ludak?
Poslednja izmena: