Šta je novo?

Nvidia PhysX

Download nVIDIA PhysX System Software 9.09.0914

NVIDIA PhysX System Software WHQL Version: 9.09.0914 Operating System: Windows XP, Windows Vista, or Windows 7

File Size: 39.2 MB

New 64-bit ready version of PhysX System Software is released. It contains updated .dlls for SDK 2.8.1 and runtimes for new SDK 2.8.3.

Another feature – installation paths are changed now, so all vital libraries and files are stored in “..\Program Files\NVIDIA Corporation\PhysX” folder instead of “..\Program Files\AGEIA Technologies” – this also makes PhysX drivers more compatible with Windows 7 OS.

El mozete da mi kazete zasto mi igra trazi Physx da instaliram kad imam ATI karticu? Malo mi nelogicno :/

El mozete da mi kazete zasto mi igra trazi Physx da instaliram kad imam ATI karticu? Malo mi nelogicno :/

Zato sto je igra bazirana na U3 engineu (predpostavljam da mislis na Batman AA), koji u srzi ima implementiran PhysX od prve verzije. Sve igre bazirane na U3 imaju implementiran PhysX, do kolike mere, to zavisi od developera. U svakom slucaju driveri moraju da se isntaliraju kako bi igra mogla da se pokrene (MOH Airborne na primer), bez obzira na to da li u sistemu postoj kartica sposobna da hardverski ubrzava fiziku ili ne.

Poslednja izmena:
Ovu igru definitivno treba igrati sa fizikom.

Ocigledno je NVIDIA kesirala da se Physx u Batman-u prikaze kao "morate kupiti nasu karticu da bi je igrali".

Sa time se slazem :)

Cudno kako iza svakog negativnog posta u vezi Physx-a stoji vlasnik AMD grafike?

Cudno kako iza svakog negativnog posta u vezi Physx-a stoji vlasnik AMD grafike?

Cekaj bre, ko je negativan? Nisam ja rekao da je PhysX los, vec da ono sto nudi u Batman-u nije nista spektakularno. Ok, ovo su valjda jos poceci pa bice bolje u narednim naslovima. Da NVIDIA ima da ponudi za pristojne pare karticu kao 4890 ja bi je uzeo ali nema ;) Jos kada izadje HD5870... :banana:
Pitanje, da li bi moj Intel Quad Q8200 mogao da se izbori sa fizikom u Batman-u? Da li je neko probao?
pa da bi neko razume physix mora je videti na delu, slike i youtube ne pokazuju je u pravom svetlu...
Slazem se ;)

Poslednja izmena:
Probali su neki da hakuju po Batman AA kako bi PhysX radio sa ATi-jem. Neki kazu da radi. Mada dosta toga je "skresano", izgleda.

Po meni dobar deo PhysX-a je stvar samog drivera koji ce da potera grafu da radi to. Kako drugachije objasniti podrshku za 8-seriju unazad posle kupovine AGEIA-e. Tako mi se chini. Mozda sam pogreshio sa vremenom kad je sta bilo. ATi treba da isforsira svoj Havok Fx. Tako neshto se pomiljalo kao odgovor ali nikako da stigne.

Batman AA deluje nezahtevno bez fizike. Podseca me na Wolverine-a malo.

Pomalo mislim da izbacivanje HD5000 serije deluje kao da kod AMD hardware trchi ispred softwera a dok je kod NV obrnuto.

Poslednja izmena:
Cekaj bre, ko je negativan? Nisam ja rekao da je PhysX los, vec da ono sto nudi u Batman-u nije nista spektakularno. Ok, ovo su valjda jos poceci pa bice bolje u narednim naslovima. Da NVIDIA ima da ponudi za pristojne pare karticu kao 4890 ja bi je uzeo ali nema ;) Jos kada izadje HD5870... :banana:
Pitanje, da li bi moj Intel Quad Q8200 mogao da se izbori sa fizikom u Batman-u? Da li je neko probao?

Slazem se ;)

ja sam testirao na q6600 i ocaj, totalan slide show... inace koliko sam video nisu sva 4 jezgra bila do maximuma iskoriscena sto samo znaci da fiziku za CPU niko ni ne pokusava optimizovat... jednostavno algoritmu fizike mnogo vise odgovara arhitektura GPU-a sa svojih 100-200 stream jedinica nego 2-4 jezgra na CPU-u

Slazem se, HD5000 serija moze biti overkill u ovom trenutku, mada sam procitao opis koji je juce postavljen na Benchu (momcima svaka cast, vise informacija ja mislim nema nigde na netu ;) ) i vidim da ce tu dosta novih stvari biti pokrenuto pored DirectX-a 11. Jedva cekam odgovor od NVIDIA-e.
Da li bi bilo pametno menjati 4890 za GTX275 samo zbog fizike? Ili sacekati novu generaciju?

sacekati, jer ako poboljsaju GPGPU kao ATI, fizika na G300 ce manje resursa uzimati...

Slazem se. Vidim da se pominje, odakle informacija da ce se zvati 300? Da li je NVIDIA najavila nesto?

Sad je nastala podela izmedju ATI i Nvidie koja do sada nije bila , sto za nas kupce i nije povoljno. Koliko samo spekulacija je doneseno vezano za sledece poteze obe firme , a realno moracemo da sacekamo i da vidimo kako ce se stvari odvijati.

Ma morace da se nadje neki kompromis izmedju njih, pa nema sanse da ATI dozvoli da fizika bude podrzana samo kod konkurencije ;) Sada je smena generacija pa treba sacekati da bi se napravio pametan izbor.

Fluids v2.0 :) nadam se da cemo ovo videti uskoro u igrama...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/r17UOMZJbGs&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/r17UOMZJbGs&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Brutalno. RealFlow bi ovakvu simulaciju krckao verovatno ceo dan, ako ne i duze.
Jedva cekam da ovo zazivi:)

P.S. Sad procitah da je pcount 128k, sto i nije bas mnogo, al opet je fantasticno sto radi realtime particle fluid simulation odlicnog kvaliteta i pravi mesh pride:)

Poslednja izmena:
Omogucava da se Ati i nV nadju u masini zajedno, a da se na nV ne iskljuci podrska za PhysX. Ostaje jos stvar koju dosad niko (osim misterioznog kineza) uspeo da uradi, da nadje nacin da se koristi Ati za grafiku, a nV za fiziku u nekoj video igri.

Update- navodno stvar radi...Ati za grafiku, 8800GT za fiziku.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Fgp1mYRYLS0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Fgp1mYRYLS0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

http://physxinfo.com/news/462/physx-hybrid-setup-video-proof-hd5870-8800gt/

Hoce li gtx285 i 8800gts da dele isti graphics driver ako ih ubodem u plocu ? ili moram zasebne drivera da instaliram ? Hocu 8800 za physics

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko fizike!
Meto sam u kompujter asusovog gtx 285 matrix-a , skinuo nove drivere za njega (sa kako kaze physics included) i instalirao sve . Na Nvidia kontrolnoj tabli drajvera kaze da Physics radi ali ja ne vidim ono ludo pucanje plocica i slicno u Batmanu i nemam onaj meni za physics kakv ste predhodno linkovali .Na windows XP-u sam jos uvek . Da li mi treba dx10 da bih koristio Physics ili pak neki specijalan driver ? Ili mozda patch 1.1 za Bats >
Edit/ cool je sad , iskopao sam driver 9.09.0814 za fiziku valjda ce raditi , nadam se da je najnoviji.

Instaliraj 1.1 patch i onda ce ti dati u setovanjima physx da ukljuiš.
Mislim može i ručno da edituješ neki file ali bolje ovako.

Ovo je vec prihvatljivo.

Sada ne moramo da biramo izmedju bolje grafike ili bolje fizike.

A ima li neka mogucnost da Nvidia nadje nacin da takvo dual koriscenje kartica onemoguci u svom buducem softveru ???

Tj. da budem precizniji predpostavljam da se ovaj drajver instalira umesto nvidijinog tako da oni tu ne mogu nista da urade ?

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je vec prihvatljivo.

Sada ne moramo da biramo izmedju bolje grafike ili bolje fizike.

A ima li neka mogucnost da Nvidia nadje nacin da takvo dual koriscenje kartica onemoguci u svom buducem softveru ???

Bolja grafika je Nvidijina sigurno ...dakle , mozemo da biramo izmedju dobre jeftine i malo bolje skupe . Doduse , postoji jedan problem u svemu tome , ako svi kupimo Atija jer je jeftiniji i koristimo Nvidijin physics , gde je tu ulaganje u Nvidiju da nastavi i napreduje u izradi physicsa ?
Totalno opravdano se Nvidia naljutila i obustavila dalji razvoj Physicsa koji moze da se koristi na ATI-ju , a te momke sto su prepravili driver tako da radi i za atija .. treba ih uhapsiti i na sud , sto im i zelim.

Mogu da izbace novi Physx runtime gde ce ponovo zakljucati fiziku, a onda ce novi igre traziti novi runtime da bi radile i tako u krug.

...

Konkretno imam xfx9800GTX+ a sledece godine bih kupio dx11 graficku kartu a ovu sadasnju ostavio za fiziku.
PITANJE:
1. Dali ce fizika raditi isto sa 9600GT+dx11 karoma kao i sa 9800GTX+ +dx11 kartom (9800gtx+ veca graficka dual slot, vise struje vuce itd...)
2. Moze li se nesto bitnije promeniti u samoj fizici pa da 9800GTX bude slabasna karta(samo za fiziku)

9800GTX se pokazao fino u Batman AA, u kombinaciji sa GTX280/275.

http://www.revioo.com/articles/a13159_3.html

S druge strane, i 9600GT se pokazao jako dobro u trenutnim igrama, takodje, tako da i on sasvim fino odradjuje posao za fiziku.

9800GTX ce definitivno biti dovoljan...ne verujem da ce u skorije vreme (ako i uopste) izaci igra koja zahteva tako jak hardver za GPU fiziku, jer trenutno fizika radi fino i sa jednom kartom u sistemu koja radi oba posla.

Moj predlog je da zadrzis taj GTX...jes' da vise struje vuce, veca je, ali neka...sta ako nekom u nV dune da "poostri" zahteve za GPU physx ili tako nesto...

Nazad
Vrh Dno