Šta je novo?

PES 2010

Au maremas, svaka cast na ovim tutorijalima, ulozeno je ovde truda! :) Ima predobrih finti, znaci nikad nisam uzeo da ih ucim, mada ni nisam ranije nailazio na ovako dobre tutorijale :) Reci mi iskreno koliko ih cesto zapravo koristis u igri, i koliko su korisni u dobijanju utakmice?

Ajd demo je pa neću da komentarišem pojedine animacije ali šteta mare što nemaš PS3, ti bi čudo napravio od dribling tutoriala u onoj drugoj igri :)

Borise, iz mog iskustva, najbolja finta koju ćeš koristiti jeste R2 i unazad (povlačenje lopte) i fake run (odnosno stiskanje R1 bez smera). Sve ostalo je ili čisto "za publiku" ili ćeš ih raditi a da uopšte i ne razmišljaš o tome da pritom radiš neki dribling kao recimo svi ovi heel turnovi. Ako pogledaš komandu videćeš samo da je u pitanju nagla promena smera i ništa više. Nemoj se zbuniti ako slučajno uradiš rulet pošto su ga sad prebacili na d-pad/ levi analog :)

Poslednja izmena:
Ajd demo je pa neću da komentarišem pojedine animacije ali šteta mare što nemaš PS3, ti bi čudo napravio od dribling tutoriala u onoj drugoj igri :)

Borise, iz mog iskustva, najbolja finta koju ćeš koristiti jeste R2 i unazad (povlačenje lopte). Sve ostalo je ili čisto "za publiku" ili ćeš ih raditi a da uopšte i ne razmišljaš o tome da pritom radiš neki dribling. Nemoj se zbuniti ako slučajno uradiš rulet pošto su ga sad prebacili na d-pad/ levi analog :)

pa naravno, proslo je vreme kad se u nekim igrama sve svodilo na drkanje kombinacije za izvodjenje finti i neke nenormlane rezultate na kraju utakmica ;)
finte i jesu komplikovanje igre na neki nacin a mogu da budu i prijatno iznenadjenje i ulepsaju akciju, cist primer je danasnja barselona ciji najbolji igrac igra izuzetno prost fudbal kao i vecina tima a opet je medju najboljima na svetu. PES samo prezentuje u igri ono sto se desava u stvarnosti .

Au maremas, svaka cast na ovim tutorijalima, ulozeno je ovde truda! :) Ima predobrih finti, znaci nikad nisam uzeo da ih ucim, mada ni nisam ranije nailazio na ovako dobre tutorijale :) Reci mi iskreno koliko ih cesto zapravo koristis u igri, i koliko su korisni u dobijanju utakmice?

Nisam ni ja, uvek su bili za fifu :whip:
Neces verovati ali neke poteze sam tako uvezbao da ih sad neverovanto lako izvodim :d

heel rush feint je veoma korisna :wave:

Ako sam skapirao heel rush je R2 i promena smera za 90 stepeni?

Pa ne prave isti timovi NBA i FIFU niti ciljaju na istu populaciju

Ne prave, to je tacno. Ali ciljaju na istu populaciju. Apsolutno sve EA Sports simulacije vuku iste probleme sa fizikom i to bi trebalo da ti bude jasno ako duze vreme pratis njihove igre. Madden, NHL, PGA, you name it, jos iz devedesetih. Verovatno medjusobno dele nekakve osnovne endzine, kod, pitajboga sta.

Dakle sve ti je bolje u PES-u, osim da FIFA vise lici na fudbal kad gledas sa strane, i opet ti je FIFA prvi izbor

Ne, vec sam nacin odigravanja utakmice, akcije i mehanika igranja. Sve je u FIFI mnogo realnije i logicnije - sve osim osnovne fizike, jer lopta nema nikakvu tezinu i animacija igraca je pomalo neprirodna. Prezentacija i zvuk su takodje na strani FIFE, koja ostavlja daleko prijatniji i celovitiji utisak. PES mi pruza osecaj namerno ogoljene igre, koju onda treba entuzijasti da patchevima dovedu do savrsenstva.

Sad sam probao malo finte, little pass forward je vrh :) dusu dalo kad stojis u mestu i hoces da sutnes, ali mi Heal rush retko uspeva, uvek isto radim ali samo nekad uspe, u cemu je fora

Poslednja izmena:
Ja sad odigrao ovaj Winning Eleven sa japanskog storea i ne vidim da je lag u kretanju popravljen. Vidim da je gameplay ubrzan i zato može zavarati da je lag manji. Brzina odigravanja je sad na granici podnošljivog za mene.

Usput vidim i da su sredili one čudne penale - sada ih ne možeš napraviti pa makar slomio nogu napadaču u 16m. Uklizavao sam kao ludak 4-5 utakmica i nikako da napravim nijedan :D

Golmani mi deluju isto kao i na EU storeu. Blentavo kad treba da odbiju šut :)

Jedina novina u odnosu na EU verziju jeste to što na japanskom imaš 6 nivoa težine. Šesti se zove Super Star i pati od istog kompleksa kao i kod svakog KONAMIja - a to je da imaš osećaj da je AI teži na 5 nego li na 6 zvezdica :)

Ima i treći stadium na raspolaganju, neki japanski - fino izgleda ;)

Dakle moj rezime japanske verzije jeste da osim Brazila i ubrzanog gameplaya ona ne donosi ništa posebno vredno skidanja 850mb. Osim ako niste UFC ljubitelj pa hoćete da se tučete unutat 16m do mile volje :)

I da, definitivno su vratili onu foru sa PES5 oko izvodjenja slobodnjaka sa dva igrača i definitivno će se ovaj fudbal vrteti oko povratnih i napucavanje golmana + sakupljanje odbitaka.

padawan: Ne ciljaju na istu. NBA/Madden/NHL se prave za USA tržište, FIFA za evropsko a te dve populacije ni po čemu nisu iste. Uz to NHL dobija silne nagrade za najbolju sportsku simulaciju godine (izuzimajući simulacije vožnje). Čak im ni 2K Sports tu ne može ništa.

Ali da fizika u FIFI može biti bolja, slažem se.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je zbog evropske publike kao jedan od svega nekoliko timova u demo verziji, mocni Chicago Fire? ;)

NHL dobija silne nagrade, ali pati od istih problema, a 2K jednostavno nije u stanju da napravi u drugim domenima nista slicno njihovoj kosarci - to je samo pokazatelj koliko moze bolje. Ali fizika gde se igraci klizaju kao po ledu mozda i nije mana kad je u pitanju hokej? :)

Vidi, niko ne kaze da su njihove igre lose. Naprotiv, odlicne su. Svasta oni tu naprave kako treba. Samo ne fiziku.

Meni te sitnice u WE na zalost nikako ne bi mogle da nadomeste pomalo arkadni osecaj koji mi pruza PES. Uz sve svoje vrline deluje smesno i trapavo. Jos ti silni odbici i ping pong situacije...

Jedino su NHL i FIFA dobre igre,Madden je komedija.All-Pro Football 2K8 je neuporedivo bolja igra od svakog Madden-a do sada,to je jasno svakom ko je ikada gledao NFL utakmicu.Ali naravno imaju monopol na licencu pa 2K ne radi na novoj igri.Slazem se fizika je generalno losa u svim EA Sports naslovima.Samo uporedite Live i NBA 2K u Live-u igraci nemaju tezinu,kao perca su.Meni bas zbog fizike vise odgovara PES i naravno zbog takmicarskog nadmetanja sa prijateljima.:) btw Najbolja sportska simulacija prosle godine je definitivno MLB 09: The Show od SCEA.Cak su programeri EA na par strana pisali koliko su impresionirani igrom i da ce je detaljno prouciti,kako bi koristili neke stvari u svojim igrama. :)

izvinjavam se za off

Poslednja izmena:
Dakle moj rezime japanske verzije jeste da osim Brazila i ubrzanog gameplaya ona ne donosi ništa posebno vredno skidanja 850mb.

Gameplay je mozda brzhi 5% ali ne vidim kako moze to uticati na odziv komandi. Nije to ista stvar, to mozes primetiti po tome sto je kretanje igraca identicno, odnosno brzina skretanja, a odziv na pasove je brzhi..

Nego maremas, zasto mi Heel rush uspe svakih 15-ti put? :)

Ne znam, gameplay je meni osetno brži, pre nisam imao utisak da lopta "leti po terenu", sad kad se povežu par dodavanja nije mi baš prijatno za oko toliko. Brzina gameplaya itekako može uticati na odziv komandi jer ako je gameplay ubrzan, samim tim je proporcionalno umanjeno vreme za reagovanje pa se i odziv komandi mora poboljšati da bi se sačuvao odnos.

Što se tiče odziva za dodavanja nisam razmišljao o tome, iskren da budem, nisam ni primetio da tu ima nekog laga. Jedino što sam primetio jeste da prilikom kornera kada kreneš da puniš skalu kao da postoji blagi delay od trenutka kada pritisneš krug pa do trenutka kada vidiš da se skala puni tako da makar ja centriram iz kornera više "na osećaj" nego što se uzdam u to da gledam skalu.

Ali, dobra stvar oko PES2010 je to da što više igram sve manje imam osećaj da je ovaj nastavak nešto bitno vezan za PES2008 ili 2009.

Poslednja izmena:
Meni bas zbog fizike vise odgovara PES i naravno zbog takmicarskog nadmetanja sa prijateljima

Eh da, to je tacno. Vecina zaljubljenika u fudbal na ovim prostorima igra PES. Sto zbog navike i tradicije, sto zbog cinjenice da je FIFA za PC tesko djubre...

Poslednja izmena:
Jedino su NHL i FIFA dobre igre,Madden je komedija.All-Pro Football 2K8 je neuporedivo bolja igra od svakog Madden-a do sada,to je jasno svakom ko je ikada gledao NFL utakmicu.Ali naravno imaju monopol na licencu pa 2K ne radi na novoj igri.Slazem se fizika je generalno losa u svim EA Sports naslovima.Samo uporedite Live i NBA 2K u Live-u igraci nemaju tezinu,kao perca su.Meni bas zbog fizike vise odgovara PES i naravno zbog takmicarskog nadmetanja sa prijateljima.:) btw Najbolja sportska simulacija prosle godine je definitivno MLB 09: The Show od SCEA.Cak su programeri EA na par strana pisali koliko su impresionirani igrom i da ce je detaljno prouciti,kako bi koristili neke stvari u svojim igrama. :)

izvinjavam se za off
Putpuno se slažem sa komentarom za MLB The Show 09. Igra je vrh i sto se tiče igre kao igre a o grafici neću da trošim reči. Novi madden 10 meni nije loš. dosta je bolji od starog. Probaj ga pa sudi

Poslednja izmena:
Maremas, kako ovo :)

[YOUTUBE]glj3rXwZo8o[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Poprilično sam siguran da je "prolaz kroz noge" bio slučajan kao i u dosadašnjim PESovima, tj. da ne postoji neki dribling kojim "svesno" to radiš.

Poslednja izmena:
Da, konacno ne mozes vise da igras "zmijice" po terenu, odnosno da se kreces bez ikakvih zakona fizike i bez ikakve inercije. Igram WE demo svaki dan i jedva cekam full verziju, sto se tice animacija, mozda nema dosta novih, ja sam ocekivao neka nova i lepsa uklizavanja, ali su bas one bitne promenjene, recimo pri pasovima, sada skoro svaki pas jako lepo i prirodno izgleda, ne sutiraju vise samo glavnom nogom, a cak i kada bas hoce da se namesti na svoju nogu, to vise ne izgleda onako neprirodno, vec se bas lepo izvuce na sut..
I sto je najbitnije u smislu animacija, skoro svakog igraca mozes prepoznati na keca, oduvek je to bila vrlina PES-a ali sada je bolje nego ikad, svaki poznatiji igrac se krece, izgleda i ponasa bas ko pravi..

Izasao novi trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ohqj0nj_rWE

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
i ja sam jednom uspeo kroz noge tako da proturim igracu :banana:

Da, a iza tebe mrmot zavijao cokoladu :p Primetio sam da je ekstra korisna finta ona dva put napred :) poceo sam cesto da je koristim.. one malo teze nikako da izvedem..

Inace potvrdjen je 2 na 2 online, nadam se u svim varijacijama..

Da, a iza tebe mrmot zavijao cokoladu :p Primetio sam da je ekstra korisna finta ona dva put napred :) poceo sam cesto da je koristim.. one malo teze nikako da izvedem..

Inace potvrdjen je 2 na 2 online, nadam se u svim varijacijama..

Ajde ne budi stipsa, nego daj koje sve znas komande za finte.... Mozda te onda i pustim kada budemo igrali 10-ku :d

Dole napred - ruka ti je Hadoken, napred dole napred - ruka ti je Shoryuken, jel dovoljno? :D Koristim samo ove lake, "biciklica", stiskas L1, i ovo kad stane na loptu pa je gurne ispred sebe, dva puta brzo stisnes napred :)

Dole napred - ruka ti je Hadoken, napred dole napred - ruka ti je Shoryuken, jel dovoljno? :D Koristim samo ove lake, "biciklica", stiskas L1, i ovo kad stane na loptu pa je gurne ispred sebe, dva puta brzo stisnes napred :)

Doooobroooooo.....
A kako to da izvedem igrajuci na pechurci? :d

Tako sto predjes na strelice, kao svi normalni igrachi :d (ne ozbiljno, probao sam i sa pecurkama, i sad kao sa ovim "360" kretanjem, i u FIFI i u PES-u, i jos uvek nema smisla koristiti, nikakvu prednost ne donosi, cak sta vise.. IMO)

Na xbox verziji itekako donosi posto je krstic crap :).

Nazad
Vrh Dno