Sol-Badguy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.12.2007
- Poena
- 309
^video verzija bi bila još bolja 😀
HDMI na HDMI. Imam sva tri ulaza/izlaza i na monitoru i na grafici. Kacio sam preko HDMI jer i monitor sam ima stek za sluske pa sto da se ne upotrebi. Sto se kabla tice, pretpostavljam da jeste ispravan, tek kupljen... Neka je druga fora, naci cu sta. Veceras cu da isprobam i vise drivera i bukvalno sve cega se setim
Koji wizard? Clear type ili nesto novo? Meni je clear type samo malkice pomogao ali nista drasticno. Primecuje se razlika ali hocu da oslepim i dalje. Nisam nasao sad neki DVI kabl usput, mislio sam i njega da kupim i probam jer stvarno postoji mogucnost da je ovaj HMDI malo losijeg kvaliteta iako kosta ko da je od zlata.
Uzeo i ja dotičnog kao privremeno rešenje, samo da bih otkrio da mi ne radi desktop mašina :d pa sad nakačih BenQa na Toshibu preko D-suba i nisam nešto impresioniran slikom.
Držim crn desktop pa vidim probijanje uz gornju ivicu (dole je taskbar, ali ima i tu kad ga mrdnem), slova su malo krzava u odnosu na poslu gde je Samsung 2343NW (ok, nešto mu je veća i rezolucija) i nemam mesta da se udaljim dovoljno da ne bih primetio color shift koji nastaje kad se gleda pod uglom - oko 10-15% krajeva slike levo i desno kreću da mi invertuju boje, ako mrdnam glavu u neku stranu, efekat se gubi a na suprotnoj pojačava. Takođe i ako se odaljim od monitora (sedim na manje od pola metra od ekrana), ali nemam gde nazad sa stolicom u ovom ćošku gde je comp.
Sreća pa ipak nije toliko sitno kao na Samsungu, ali da je neki spektakl od slike - nije. Bar ovaj obični VGA, videću kad osposobim desktop pa nakačim na DVI da li ima razlike, inače će biti koliko para, toliko i muzike. A, da, ima ih još u Megastores za 15.999 din... 🙂
nakaci ga preko HDMI / DVI pa onda komentarisi sliku
Full HD rezolucija je ipak malo previse sa budjavi D Sub:S:
Slika je blago receno razocaravajuca.
Monitor kao ima odziv od 5(2)ms koji se ne da primetiti u odnosu na prosli (deci prosledjen LG.
Generalno sad sam primetio da kad pomeram misa ostaje nekakva senka nije neka ali se primeti par (piksela) onda rekoh aje da vidim kako to izgleda kad se lagano skroluje u nekom programu recimo "OO Writer" tu je jos i pomozi Boze ali u Operi je blago receno uzasno.
Monitor definitivno ima duhove, recimo kad se ponavlja vise recimo smajlija jedan ispod drugoga i krenes u skrol iako je pozadina recimo siva na mestu gde su smajliji ostaje bela strafta.
Kontrast i osvetljenje ko da ne mogu da se podese kako valja.
Probijanja ima sa leve strane monitora gore i dole bas i nisam primetio ajd sad cu da proverim... provereno samo na crnoj pozadini svuda u krug s tim da ga na levoj ivici ima primetno vise nego na desnoj generalno probijanje je oko 5-6 mm i u realnom radu se verovatno ne moze primetiti ali na crnoj pozadini se primeti.
Slika je bez DVI-D kabela tesko razocarenje a sad uvidjam da je tesko namestiti i sa DVI-D kabelom, sve u svemu tesko ******, ali ajde da ga ne grdim vise nego sto mozda zasluzuje mozda je to do graficke karte Gainward HD4850 mada cisto sumnjam.
Bas sam isao da proverim na LG L204-WT i svega gore navedenog na njemu nema iako je nakacen na racunar VGA kabelom.
Ako se neko upeca na cenu mora da zna da valjanog monitora ovih i slicnih dimenzija bez cca 25000 tesko da ce biti.
Jos samo da dodam da je za mene kupovina ovog monitora (posle prvih utisaka nakon par dana koriscenja) nista drugo do bacene pare.
Vrati refresh za 59 na 60 Hz. Windows ga iz ko zna razloga stavi na 59Hz. Barem probaj... Probaj takođe da uradiš onaj wizard za podešavanje slike. Takođe, pošto imaš ATI probaj da uključiš composte sync opciju u CCC-u, PA JE ISKLJUČI.
Poz
ovde citam komentare od ljudi koji bi u najmanju ruku trebali da su dizajneri pa imaju "ostro oko" da sva ko iole odstupanje od perfekcije primete (sto je nama obicinim smrtnicima uskraceno).
Jeste da su uglovi nesto manji ako se sedi preblizu, ali treba imati u vidu da je ovo 24" ipak TN.
Kako neko od prethodnih ucesnika rece - resenje uvek postiji - ako si nezadovoljan stavi ga u oglase i prodaj pa dodaj 50% od ovoga sto si platio za BenQ za neki drugi monitor iste dijagonale.
Oni koji koriste iskljucivo monitor za profi namenu ( dizajn, Cad ...) sigurno ne uzimaju monitor iz budget klase i ocekuju od njega perfekciju.
Zato su pojedini komentari prave nebuloze.
A sad ti meni reci sta tebi desilo uopste da odes i da ga kupis?MaliAbner je napisao(la):No vecina korisnika to ni ne zna jer prvo gleda cenu pa tek onda sta se dobija za tu cenu, jednostavno takav nam je mentalite.
MaliAbner izvini ali mi stvarno nisi jasan lik. Prvo pricas kako nema bez 25K dobrog monitora. Onda se ustanovi da si ozbiljan korisnik i da ti treba ozbiljan monitor. Nakon toga imas izjavu:
A sad ti meni reci sta tebi desilo uopste da odes i da ga kupis?
Mentalitet je cudo. Svi bi nov BMW za 3.000. E pa nema rodjo.
Trebao si lepo muski da se otvoris za monitor pa onda da mu trazis mane.
Inace pomenuti Samsung i BenQ su cenovno tu negde pa se itekako mogu porediti, cena od 15999 dinara je na akciji a ne njegova trzisna cena posto je kod uvoznika ona vec preko 19000.
A taj paradox da kod uvoznika kosta preko 19000 dinara a kod trgovaca koji su druga ili treca ruka kosta bar 3000 dinara manje mi nikako ne ide u glavu, i samo mi potvrdjuje misljenje da nas uvoznici i trgovci deru pa razbijaju.
Nije tacno. Kod uvoznika je 15.240 dinara (barem tako stoji na sajtu). A to da je nesto kod uvoznika skuplje nego kod preprodavaca nije nista cudno. To je bila situacija i sa Transcend fles memorijama ovde u NS.
MaliAbner izvini ali mi stvarno nisi jasan lik. Prvo pricas kako nema bez 25K dobrog monitora. Onda se ustanovi da si ozbiljan korisnik i da ti treba ozbiljan monitor. Nakon toga imas izjavu:
A sad ti meni reci sta tebi desilo uopste da odes i da ga kupis?
Mentalitet je cudo. Svi bi nov BMW za 3.000. E pa nema rodjo.
Trebao si lepo muski da se otvoris za monitor pa onda da mu trazis mane.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari