Šta je novo?

neka glupost 100%

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
...elem imam 5.1 sistem i integrisanu zvucnu i sve ok radi, ALI kad odem na youtube rade mi samo front zvucnici, znaci nema bass, nema srednji... bash je krsh gledati klipove sa onako sakatim zvukom... kako da resim ovaj problemic?

hvala svima

Pa nikako. Youtube je stereo, ne 5.1. Jedino ako imas opciju na zvucnicima da stereo signal pusta na svim zvucnicima.

Koji su zvucnici u pitanju?Da nemas mozda na daljincu ili na woofer-u prekidac za prebacivanje u 2.1 mod...Onda ce ti svi raditi....

genius hf 5000 i nemam na zalost nikakva prebacivanja na daljincu :(

Pozdrav!

Kolega Neba:

Youtube je stereo, ne 5.1. Jedino ako imas opciju na zvucnicima da stereo signal pusta na svim zvucnicima.

Cini mi se da je ovo sto cu ti predloziti prosto i jednostavno, jeftino resenje, koje i sam koristim vec godinama. Moji zvucnici su takodje Genius, ali ona starija varijanta HF-SW 3600 5.1, medju prvima koji su se pojavili.

Od prikljucaka ce ti trebati 1 komad adapter i plus jos 1 kabel 3.5 mm na 2 x chinch (RCA) koji ces da prikljucis na recimo TV , CD ili TAPE ulaz na subwooferu, tako da ces dobiti stereo zvuk na svim zvucnicima.

Na audio izlaz (out) sa integrisane prikljuci adapter sa 3.5 mm muski na 2 x 3.5 mm zenski (samo na taj zeleni izlaz!) i u njega treba da ukljucis onaj kabel koji inace vec koristis za 5.1 zvuk (front), a u drugi onaj novi kabel koji ide u TV ili TAPE ulaz. To znaci da sa ovoga audio izlaza koji delis za ovu svrhu UVEK I STALNO imas stereo signal.

Ako ti nesto nije jasno oko ovoga, pitaj slobodno.

I jos jedna napomena: sve kablove prikljuci kada su ti iskljuceni zvucnici (pojacalo)!

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Kolega Neba:

Youtube je stereo, ne 5.1. Jedino ako imas opciju na zvucnicima da stereo signal pusta na svim zvucnicima.

Cini mi se da je ovo sto cu ti predloziti prosto i jednostavno, jeftino resenje, koje i sam koristim vec godinama. Moji zvucnici su takodje Genius, ali ona starija varijanta HF-SW 3600 5.1, medju prvima koji su se pojavili.

Od prikljucaka ce ti trebati 1 komad adapter i plus jos 1 kabel 3.5 mm na 2 x chinch (RCA) koji ces da prikljucis na recimo TV , CD ili TAPE ulaz na subwooferu, tako da ces dobiti stereo zvuk na svim zvucnicima.

Na audio izlaz (out) sa integrisane prikljuci adapter sa 3.5 mm muski na 2 x 3.5 mm zenski (samo na taj zeleni izlaz!) i u njega treba da ukljucis onaj kabel koji inace vec koristis za 5.1 zvuk (front), a u drugi onaj novi kabel koji ide u TV ili TAPE ulaz. To znaci da sa ovoga audio izlaza koji delis za ovu svrhu UVEK I STALNO imas stereo signal.

Ako ti nesto nije jasno oko ovoga, pitaj slobodno.

I jos jedna napomena: sve kablove prikljuci kada su ti iskljuceni zvucnici (pojacalo)!

Ja isto imam Genius 3000 i na youtubu sve radi normalno....

Moja greska, nisam znao posto se meni youtube isto cuje samo na 2 zvucnika. Verovatno je to do samog izvora zvuka koji ljudi uploaduju.

na you tube ti je zvuk kompresovan na stereo, ne mozes da cujes 5.1 osim ako ti nije zvuk napravljen za 5.1(postoji varijanta nekog vestackog 5.1, al za to moras nabaviti neki program da ti pretvara stereo u 5.1...ali to je besimsleno jer gubis na kvalitetu, unistavas stereo mix) tako da je normalno da ti rade samo prednja dva zvucnika, a to sto ti woofer ne radi to je do podesavanja na drajverima...mora da radi...

Ti zvučnici mogu da rade u stereo režimu, samo treba koristiti priključak za CD a ne DVD, i naravno pritisnuti na vuferu odgovarajuće dugme :type:. Tako će, iako je u pitanju stereo, raditi svi zvučnici.

Vrh Dno