Šta je novo?

Preporuka za old skul rpg

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Eh, kakva renesansa od kad igram stare rpg-ove. Odavno nisam provodio neprospavane noci uz neku igru. Pali su
Arcanum
Planescape
Baldurs Gate 2 + expanzija
Fallout 2
i moram da priznam da su ovo najbolje igre koje sam ikada igrao, cak i diablo 2 mada...previse grinda za moj ukus. E sad pitanje ima li jos neki milestone ili je ovo sve??? Ako moze neko da preporuci igre slicnog kvaliteta. Mogu i novije ali ono sto sam probao mi se uglavnom nije svidelo. Npr witcher mi je dosadio na pola, znaci ne tako nesto linearno, radije cu ponovo igrati Arcanum. Kakav je neverwinter nights 2? Zanima me neki punokrvni rpg, sto kompleksniji to bolje.

Pa mozes da probas Icewind Dale ali to nije kvalitet kao gore nabrojane igre.

Punokrvni po priči, nelinearnosti, zamajavanju sa složenim setom pravila, kako?
NWN2 je onako, ali valjda odigrati ekspanziju Mask of the Betrayer. Preporučio bih Gothic 2 i Witcher.

TOEE, mislim da je ok, po meni bas kratak, ali ajde. Meni se dopao spellforce, ali je kombinacija rpg/rts- trenutno ga igram, prvi deo ima dve ili tri expanzije, nisam ih probao, a ima i drugi deo koji takodje nisam probao. Planscape je neprevazidjen, jos ga imam na kompu, a arcanum se moze igrati vise puta i da bude totalno drugaciji, zavisno od lika koga vodis, mada kad sam ga ja igrao bio je pun bug-ova, mada cuo sam da ima neka ispeglana verzija.

Nažalost takvih igara više nema, jednini rpg koji sam sa uživanjem odigrao u poslednjih duže godina je KoTOR, ali to je verovatno zato što sam SW fan...

Eschalon: Book 1
Indy igrica, ali old school u najboljem smislu rechi.

Neverwinter Nights 2 je sasvim OK. Expanzije jos nisam preslisao.
NWN:Hordes of Underdark obavezno ako nisi igrao. To je druga expanzija za keca.

Probaj Vampires the Masquerade: Bloodlines, To je poslednja igra koju je Troika radila. Drugačije je od onoga što ti preporučuju, ali igra se svidela svima koji su je probali. Kao i sve ostale Troikine igre, bagovita je do bola, ali je neoficijelni pačevi fino sređuju.

Poslednja izmena:
icewind dale serijal definitivno, dobra atmosfera ledenog severa je mene potpuno uvukla u sebe, zaista lepo igracko iskustvo!

fallout 1 :)

Moja preporuka ti je:
SYSTEM SHOCK 2, fps rpg,
A moze jos i Titan Quest slicno Diablu..:)
Mass Effect..

Takodje se slazem sto je ranije neko pomenuo Star Wars: K.o.t.o.r. obadva dijela obavezno :)

Poslednja izmena:
Dungeon Siege serijal mozda...ja znam da nisam spavao nedeljama dok sam igrao ovo

Uh. Hvala na predlozima. Uglavnom sam odigrao predlozene igre cak i System Shock 2.

@draske73 Jel Arx Fatalis igra u kojoj se magije bacaju tako sto se "iscrtaju" misem (slicna fora kao carobnjak u Trine samo komplikovanije)

E sad za sve koji su odigrali Witcher, KoTOR, Mass Effects, Vampires... i ja sam mislio da su to najbolje igre zanra i nisam bas bio zaljubljenik u rpg. Dobro osim prvog KoTOR-a, SS2 i Morrowinda(bas me dosta podseca na Arcanum) koje su fenomenalne igre. Ako niste probali igre koje sam nabrojao velika preporuka da to obavezno uradite(+sve mogu da se pokrenu pomocu patcha u visokoj rezoluciji i onda izgledaju odlicno). Sad sam u fazonu da ako nije 2d izometrijiska grafika to i nije rpg :p BTW mislim da je www.underground-gamer.com otvoren za registracije.

@majlo Ispeglan je Arcanum potpuno sa dva patcha oficijelnim 1074 i community UAP081229. Prelazim po drugi put, sada sa zlim technomancerom i nisam naisao na neke ozbiljne probleme. Jednom sam morao da ucitam save jer us neka vrata ostala zakljucana...

Poslednja izmena:
Jel Arx Fatalis igra u kojoj se magije bacaju tako sto se "iscrtaju" misem (slicna fora kao carobnjak u Trine samo komplikovanije)

Jeste, to je Arx Fatalis. Takodje ona igra gde mozes da peces hleb na bilo kojoj vatrici koju nadjes usput :d

Uh. Hvala na predlozima. Uglavnom sam odigrao predlozene igre cak i System Shock 2.

@draske73 Jel Arx Fatalis igra u kojoj se magije bacaju tako sto se "iscrtaju" misem (slicna fora kao carobnjak u Trine samo komplikovanije)

E sad za sve koji su odigrali Witcher, KoTOR, Mass Effects, Vampires... i ja sam mislio da su to najbolje igre zanra i nisam bas bio zaljubljenik u rpg. Dobro osim prvog KoTOR-a, SS2 i Morrowinda(bas me dosta podseca na Arcanum) koje su fenomenalne igre. Ako niste probali igre koje sam nabrojao velika preporuka da to obavezno uradite(+sve mogu da se pokrenu pomocu patcha u visokoj rezoluciji i onda izgledaju odlicno). Sad sam u fazonu da ako nije 2d izometrijiska grafika to i nije rpg :p BTW mislim da je www.underground-gamer.com otvoren za registracije.

@majlo Ispeglan je Arcanum potpuno sa dva patcha oficijelnim 1074 i community UAP081229. Prelazim po drugi put, sada sa zlim technomancerom i nisam naisao na neke ozbiljne probleme. Jednom sam morao da ucitam save jer us neka vrata ostala zakljucana...

Iz svega sto vidim da kucas, ja mislim da ces zestoko da se zeznesh ako ne odigras Eschalon. Izometrijska igrica prepuna super fora :)
I nisi rekao da li si igrao Fallout 1?

Pa nije bas tako, samo je bruka kratko, meni se svidelo zbog upotrebe d&d pravila. Presao je i odmah obrisao, to mogu i drugi :D.

Ako ti se ta igra dopala samo zbog DnD seta pravila, bolje da probas DnD na papiru, sa pravim kockicama :)

Ako ti se ta igra dopala samo zbog DnD seta pravila, bolje da probas DnD na papiru, sa pravim kockicama :)

Probao sam dnd na papiru i to odavno, pre vise od 5 godina i znam kako je, igrao sam i skoro sesn-e, ali vec par meseci nisam. Kockice nisu prave, jer kako moze dvadesetostrana kockica biti prava kockica?!:d
Sto se tice dnd-a na papiru, igrao sam i 3.5 i 4.0 ediciju, ali sada cekam igru sa 4.0 pravilima na kompu, to je ono sto bi voleo da probam.
Za Arcanum znam da je najzad lepo ispeglan, ali kada sam ga davno igrao imao je bug-ova dosta, pogotovo nekih, gde nisi mogao da ides dalje, zato sam ga obrisao, ali kad nadjem malo vise vremena ponovocu ga instalirati.

Probao sam dnd na papiru i to odavno, pre vise od 5 godina i znam kako je, igrao sam i skoro sesn-e, ali vec par meseci nisam. Kockice nisu prave, jer kako moze dvadesetostrana kockica biti prava kockica?!:d
...

Pa, mozes biti bukvalista, ali u nasem narodu se odmilja za dice kaze kocka, iako taj n-edar ne mora da ima sest stranica (kocka).;)

Ovde bih ja jos predlozio (ako nisi probao):

Kult - Heretic Kingdoms - action RPG na foru Diabla, samo sto ima jako dobru pricu, blagu nelinearnost (6 razlicitih krajeva) i jako lepo izgleda...

Ys : Oath Of Felghana (IV) i Ys: Ark Of Napishtim (VI) (i mozda rimejkovi Ys I i II) - Dobar pseudo3d JRPG serial sa realtime borbama, simpaticnom radnjom i odlicnom mehanikom igre. Ovi nabrojani postoje na engleskom,a za PC postoji jos i Ys : Origins (VII) , koji mi deluje bolje od ostalih, ali je nazalost J-only...

Mozda jos mozes potraziti (na UndergroundGameru, ako si clan) i Siege Of Avalon (standardni izometrijski RPG), Soulbringer, Lionheart (Fallout ekipa, bagovita igra, ali ima peceva koji pomazu).

Ako si bas pun entuzijazma, mozes probati i The Fall - Last Days Of Gaia, koji bi trebalo da je svapski klon prva 2 Fallouta u 3d okruzenju (nisam ga igrao, ali sam cuo da je dosta bagovit i cudan).:cigar:

Inace, visestrane kockice su u narodu poznate kao POLIEDRICE:bottle:...

Niko ne tuce japanske rpg-ove? Ja sam picio par na psp-u i skroz su ok, cak je u njima prica primarna, no malo znaju svi bit linerani...

Ja maltene u poslednje vreme samo JRPGe i igram...

Preporucio sam vec u onom drugom threadu: Septerra Core

Final Fantasy :)
Ako postoji neko ko je odigrao sve delove taj je verovatno 10 godina stariji nego kad je pocinjao :p

Vrh Dno