Šta je novo?

Resident Evil 5

Konačno sam večeras probao RE5, i igra je odlična zabava.

Sa tastaturom i miše zaista nema smisla igrati ovo, puno je bolji osećaj sa gamepadom sa dva analoga. Meni je po defaultu bio pogrešno invertovan desni analog u RE5 na Rumblepad 2, ko ima tih problema treba samo da edituje config.ini u my documents..

RSTICK_VERT=RZ
RSTICK_HORZ=Z

Sa tastaturom i miše zaista nema smisla igrati ovo, puno je bolji osećaj sa gamepadom sa dva analoga.

Kako kome... Prva 4 chaptera sam svojevremno presao na ortakovoj 360-ki, posle cega sam odustao, zato sto mi je nisanjenje preko dzojpeda predstavljalo agoniju, a zakucan frame rate i sporo okretanje su me jos vise nervirali. Da ne pominjem spetljanost kad treba da se promeni oruzje. Na tastaturi, makar mogu da izaberem odredjeno oruzje u sekundi, a mis mi omogucava da konacno ciljam kako treba. Na 360-ki sam se vukao kao puz, vezan iskljucivo za sacmaru, jer sam jedino sa njom bio siguran da cu 100% pogoditi, a ovako u trenutku mogu da se prebacim na snajper, ili automatsku, bez straha da cu pola sarzera uludo istrositi dok se snadjem sa stickovima. :)

Sa tastaturom i miše zaista nema smisla igrati ovo, puno je bolji osećaj sa gamepadom sa dva analoga. Meni je po defaultu bio pogrešno invertovan desni analog u RE5 na Rumblepad 2, ko ima tih problema treba samo da edituje config.ini u my documents..

RSTICK_VERT=RZ
RSTICK_HORZ=Z

Ja sam promenio iz launchera.

Imam problem sa 7-icom. Sve radi OK,samo ne pushta one video sekvence,tj. vide se titlovi,cuje se zvuk,samo ne pusta video ( ekran je crn )

Imam problem sa 7-icom. Sve radi OK,samo ne pushta one video sekvence,tj. vide se titlovi,cuje se zvuk,samo ne pusta video ( ekran je crn )
Refresh rate na 60 i za framerate stavi isto 60 ;) pozeljan je i vsync naravno

Poslednja izmena:
Ovo ne moze da se igra koliko je mali FOV.

Makes me sick :mad:

mesni se isto desavalo kad sam pokrenuo igru na win 7 ali u dx9...kad pokrenem u dx10 sve radi ok

evo upustvo za laser:
In the file:
C: \ Users \ "Username" \ Documents \ CAPCOM \ RESIDENT EVIL 5 \ config.ini (for Vista / 7)
C: \ My Documents \ CAPCOM \ RESIDENT EVIL 5 \ config.ini (for XP)
add into Section [GAME] LaserSight = ON and instead Stereo = OFF write ON

Evo ovako se aktivira laserski nisan valjda...

hvala. promakao mi taj post - verovatno da sam mislio da je neki tweak za grafiku. :) mada je lepo boldovano za sta je.

Poslednja izmena:
Evo 'vako: kad zakljucam na 60 radi neko vreme,i ondak ista pricha. Grrr...

Evo,neshto sam kopao po netu i izgleda da je problem u AA. Navodno kad u igrici iskljucish AA i poterash ga direktno iz drajvera sve je ok. Isprobavam ovu foru upravo pa javljam rezultate...:)

Da potvrdim,ovo reshenje funkcionise;)

Iteresantno je kako igra snimi trenutni inventar kad zelim da izadjem iz igre ali ne snima da li je koji sanduk razbijen i municija pokupljena. Ovo me je prvo zivciralo posto sam prodavao neko oruzije i mislio da ga vratim ponovnim loadovanjem. U svakom slucaju evo sta sam nakupio za 15ak minuta iskoriscavanja buga sa saveom, poglavlje 5-2, pre druge borbe sa uroborosom.
Predpostavljam da je ovo vec dokumentovano negde, no nema veze.

Inventar mi izgleda kao da igram Serious Sam ili Alien Shooter :d.

Prilozi

• inv.jpg
    inv.jpg
    117.2 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
imam problem sve se lepo cuje na negleskom i meni mi je isto na engleskom ali kad udjem u igru nemam slova nego heroglife nesto kao ona kineska slova jel to fora ili meni tu nesto nevalja i u options kad udjem su mi isto takva slova

To su japanska slova, kad palis igru imas kad se upali onaj Launcher gde biras DX9 i DX10, imas gore levo Languages i izaberes engleski.

Upravo zavrsih igru. Poprilicno sam se namucio oko Weskera. Sve u svemu, za nijansu bolje nego na zlokonama... ;)

i sta im znaci ono da kada se nisani/puca ne moze da se pomera?? isto i kada se menja municija

Iteresantno je kako igra snimi trenutni inventar kad zelim da izadjem iz igre ali ne snima da li je koji sanduk razbijen i municija pokupljena. Ovo me je prvo zivciralo posto sam prodavao neko oruzije i mislio da ga vratim ponovnim loadovanjem. U svakom slucaju evo sta sam nakupio za 15ak minuta iskoriscavanja buga sa saveom, poglavlje 5-2, pre druge borbe sa uroborosom.
Predpostavljam da je ovo vec dokumentovano negde, no nema veze.

Inventar mi izgleda kao da igram Serious Sam ili Alien Shooter :d.

I ako sam presao igru kako se koristi taj inventar? Jedno 15min sam pokusavao da prebacim svoje stvari u njega ali nema sanse :wall:?... Da li sam ja to nesto propustio ili postoji neki drugi nacin da se koristi?... Stvarno bi mi pomogao odgovor jer kada sam video tvoju sliku, krenuo sam da osecam kako mi usi rastu i njuska izduzuje...

Edit: Upravo sam video sta radi remove u inventaru.... Stvarno sam specijalan....

Poslednja izmena:
pa..nije losa igra..sa natural color modom vredi igrati...najvise mi je smetala sheva..glupa je ko noc, izlece na nisan, pribija se u moj zaklon i sl. tome ...izginuo sam par puta zbog nje...drzi se pistolja iako ima bolji inventar sve u svemu ocena 7.3 za igru (za shevu 7.9 :d) i to samo zato sto ima solidnu duzinu i sto mora ponekad da se pomuci covek da bi prosao level...

ako joj stoji naredjenje cover onda koristi pistolj/magnum
ako stoji attack onda ce da koristi i puske

Evo intalirao sam igru na win 7 x64 i pokrenuo u dx10 modu. Jel ovo moze neko uopste da igra, mislim na gameplay je katastrofa.

Znachi ne znam na koga se vishe saplicem, na partnerku i na ove zarazene t-virusom. Svi se nabiju u jedan coshak kao da igram u sobi 2x2.

Evo intalirao sam igru na win 7 x64 i pokrenuo u dx10 modu. Jel ovo moze neko uopste da igra, mislim na gameplay je katastrofa.

Znachi ne znam na koga se vishe saplicem, na partnerku i na ove zarazene t-virusom. Svi se nabiju u jedan coshak kao da igram u sobi 2x2.

Polako samo treba se naviknuti ,a kad naviknes igra razbija videces;)

Imam problem. Hocu da igram preko dzojpeda ali kad udjem u launcher i zatim u settings launcher se zamrzne i prijavi error. Sta to moze biti?

Vrh Dno