Šta je novo?

DTS i HD rip problem

Dulio

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2005
Poena
319
Imam instaliran Windows7 x32, Creative X-Fi Music i Logitech Z-5500.

Problem mi prave HD Rip filmovi i DTS zvuk na njima. Zvuk secka.Uopste nije normalan.Logitech normalno prikaze DTS na displayu. Isto mi se desava na mplayer i vlc playeru. Od kodeka imam samo ffdshow i na njemu i na windowsu sam podesio S/PDIF.
I jos me više zbunjuje sto preko Power DVD kada pustam DVD filmove sa DTS-om i DD, i neke DVD sto sam poskidao za testiranje digitalnog signala sve lepo radi. Takodje onaj test sto Windows 7 ima sa DTS i DD zvuk normalno radi.
Jedino i ovde sam primetio i kada preko PowerDVD pustim neku DTS muziku koju sam sa neta skinuo prikaze DTS ali bukvalno isto secka.

Predpostavljam da je u podesavanjima, ali me buni sto kada su pitanju filmovi i PowerDVD radi, a na žalost PowerDVD ne pušta HD rip.

PowerDVD ima svoj dekoder, softverski, verovatno zato radi.

Nismo se razumeli.
I preko PowerDVD kada puštam DTS filmove, digitalni mi obradjuje Logitech .Tada na Logiju pise DTS, a PowerDVD je podesen na S/PDIF. Ali tada sve normalno funkcionise. Na PowerDVD jedino mi pravi problem muzika.

Možda ima veze sa bitrejtom?

Ne bi smelo, ali ipak proveri.

Na HD ripu je obično full rate tj 1536 Kbps, DTS muzika (DTS na CD-u) je na 1411, dok je kod DVD filmova obično 768 Kbps, mada, ima i dosta filmova sa fullrate DTS-om.

Evo sada sam proverio.
Onaj dvd sto imam za testiranje zvuka (Na njemu su razni isečci iz filmova). Ima zvuka i u 1536Kbps i 768Kbps. I opet na PowerDVD sve savrseno radi dok na VLC secka bilo koji bit rate da je.

Instaliraj AC3Filter, podesi ga da radi pass-through i to ce ti resiti problem.

Probaj neki drugi plejer..

@Delija
Posle instalacije ac3 proradilo sa mplayer.

Googlao am malo i nasao da na vlc moras podesiti.

Settings --> Preferences --> (select advanced options) --> Audio --> Output modules --> Select 'Win32 Waveout extension output' from the drop down list labelled 'Audio Output Module' --> Save

Close VLC
Sada je bolje ali i sada sa vremena na vreme secne.

Ali sada nikako muziku da nateram. WMP susti, a na PowerDVD i VLC Logi prikazuje PLII Music.

Koj' ce ti VLC pored MPC-a? :)

Zanimljivo da sam i ja primetio prekid zvuka sa DTS bitstreamom. Jednostavno se prekine za mili-sekundu i nastavi ali ume da iritira. I sa X-Fi sam imao prekide ali mozda jedan za ceo film sto je bilo prihvatljivo. Sada sa STX prekida cesce. Probao sam integrusin SPDIF i nema prekida (da cuknem vo drvo). Playeri su BS Pro i MPC, ali mi def ne ide u glavu zasto se ovo desava. Analogni izlaz je besprekoran kao i PCM preko SPDIF. AC3 filter stavljen na SPDIF pass-through za DD&DTS.

Poslednja izmena:
Hmmm... Nemam takvih problema.

Reci mi koji software koristis i podesavanja sa kodeke.

Nista specijalno. MPC + CCCP + AC3Filter (AC3/DTS pass-through)

Da mi ne bi prekidalo kao tebi :d :p

Shalim se - ovo radi posao.

Covece, pogledaj sajt... pa lepo ti kaze da je to skracenica za Sovjetski savez :)

Zar MPC nema neke svoje codece? Igram se sa MPC HC 64 i AC3 nema ulogu, samo unutar njega da li stikliran da korististi za DD&DTS ili ne. I pored toga je seckalo.

Poslednja izmena:
Googlao am malo i nasao da na vlc moras podesiti.

Settings --> Preferences --> (select advanced options) --> Audio --> Output modules --> Select 'Win32 Waveout extension output' from the drop down list labelled 'Audio Output Module' --> Save

Close VLC
Sada je bolje ali i sada sa vremena na vreme secne.

To bre! Imao sam i ja ovaj problem, a sada mi ide digital i sa vlc-a :)
POZ

Zanimljivo... ranije samo sa X-Fi nikako nije hteo da psuti bitstream osim ako mi SPDIF nije default. Nije hteo ni samo sa Xonarom ali kada sam ubacio integrusu u pricu, stavio je samo za SPDIF, Xonar za Speakres, ostalo disable, 'ladno i za Speakers default meni ide bitstream za DD&DTS.

Ne mrzi me, naravno, nego nista specijalno - bez AC3Filter-a sam imao problem sa DTS pass-through-om, tako da sam instalirao AC3Filter, samo ukljucio DTS/AC3 pass-through i to je to. Radi k'o zmaj :wave:

EDIT: Zaboravih da sam morao da promenim default sound device sa 1212M na X-Fi, al' ta zongliranja sa kartama retko ko osim mene radi :)

Poslednja izmena:
A moze li se znati sto si instalirao cccp kada mpc pusta sve kada se ukljuci matroska?
Takodje interesuje me da li je uopste moguce dobiti DTS analognom vezom posto ako spojim preko digitala iz nekog razloga ne radi govor na srednjem zvucniku u igrama!
Koje drajvere za creative koristis (kawakami ili klasicne creative)?!
Ako je film radjen sa ac 5.1 zvukom da li to u startu znaci da je dts zagarantovan?!
I kada je aktivan dts to se vidi na ekranu z5500/z5450 sistema (ja ovo nikada video nisam)?!

Imao sam problem sa video codec-om, pa sam zato instalirao.

Nisam probao kako radi DTS dekoder + koristim klasicne Creative drivere, posto mi iskljucivo treba S/PDIF za AC3/DTS pass-through - za stereo koristim E-MU 1212M.

Ne razumem ovo za DTS. Ako postoji AC3, ne mora da znaci da postoji i DTS.

Sa Z5500 se nisam zanimao kod kuce (a u "gostima" :) nisam obracao paznju na to), a kod mene Yamaha receiver redovno prijavi koji je format u pitanju.

Da bi pustao HD sadrzaje,najbolji je MPC HC ,ali i on mora da se setuje da bi radio kako treba,a ima ne tako malo podesavanja.Nabolje googlaj pa ces sve saznati.
Svakako,zavisi i kakav hardware imas,to na prvom mestu.

Ijoj muko moja pa treba sve to iskonfigurisati :(

Nego na kom modu treba da mi stoje zvucnici da bi imao mogucnost DTS-a (movie, music...)?!

Nebitno je koj mod je.

Ljudi moji ja sam prvi put posle 2 godine provalio čari i moć dts-a na mojim zvučnicima...šta reći do hvala vam najlepše svima koji su mi otvorili oči!!!

Nazad
Vrh Dno