Šta je novo?

Sony KDL-32S5600 pomoc

Emeghara

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
301
Pre neki dan sam kupio ovaj LCD Tv i utisci su recimo zadovoljavajuci ... Slika varira od kanala do kanala ali sve u svemu gledljivo je ... Po specifikaciji http://www.sony.rs/product/t32-s-series/kdl-32s5600#pageType=TechnicalSpecs je FULLHD ali mi se desava jedan problem pri gledanju DVD-a ... Kada pustim na plejeru (na auto modu) dvd on prepoznaje Tv sa rezolucijom 1080p ali tada nemam cistu sliku dok gledam film , vec mi non stop cvetlucaju neke tackice po ekranu (kao snezna pucketanja neka ) ... Posle smanjivanja rezolucije(na plejeru) na 1080i slika je kristalno cista !! E sada me zanima da li to znaci ta TV u stvari nije bash full HD (i gde se tacno u meniju tv-a moze tacno videti rezolucije) ili nesto nije ispravno na TV-u :sceptic: E da , plejer je Samsung DVD-1080P9 http://www.samsung.com/au/consumer/detail/spec.do?group=mp3audiovideo&type=dvdrecorderplayer&subtype=dvdplayer&model_cd=DVD-1080P9/XSA&fullspec=F i sve povezano preko HDMI-a ...
Hvala puno na odgovorima unapred ;)

p.s. Posto nisam bash najbolje upucen sa nekim podesavanjima kod LCD televizora novije generacije ... Da li je bitno kod novog tv-a nesto specijalno podesiti da bi imalo neki bolji efekat ili sta ti ja znam ... ?

Poslednja izmena:
Dajte molim vas kazite nesto ... AKo mislite da je do TV-a da ga vracam dok je josh svez (kupljen pre 3-4 dana) ... Znaci taj "sneg " se javlja samo u rezoluciji 1080p (kada ide preko plejera) i snezno je i dok sam u meniju plejera i kada se pusti film ... Da li je po vama verovatnije da je do dvd-plejera problem ili tv-a ?

p.s. Josh par zapazanja ... Kada menjam rezolucije na manuelnom modu na plejeru , sve su dobre osim zadnje (1080p) i ona je "snezna" ali te tackice nekada (kod menjanja rezolucije) budu bash izrazene a nekad dosta dosta manjeg su obima ... Josh jedanom da ponovim da dvd-plejer u auto modu prepoznaje TV kao 1080p i baca odmah na tu rezoluciju ...

Evo sada mi pala na pamet josh jedna solucija ... Da li te probleme moze da napravi recimo HDMI kabl ?? Imam neki jeftiniji iz Metroa ...

Pre neki dan sam kupio ovaj LCD Tv i utisci su recimo zadovoljavajuci ... Slika varira od kanala do kanala ali sve u svemu gledljivo je ... Po specifikaciji http://www.sony.rs/product/t32-s-series/kdl-32s5600#pageType=TechnicalSpecs je FULLHD ali mi se desava jedan problem pri gledanju DVD-a ... Kada pustim na plejeru (na auto modu) dvd on prepoznaje Tv sa rezolucijom 1080p ali tada nemam cistu sliku dok gledam film , vec mi non stop cvetlucaju neke tackice po ekranu (kao snezna pucketanja neka ) ... Posle smanjivanja rezolucije(na plejeru) na 1080i slika je kristalno cista !! E sada me zanima da li to znaci ta TV u stvari nije bash full HD (i gde se tacno u meniju tv-a moze tacno videti rezolucije) ili nesto nije ispravno na TV-u :sceptic: E da , plejer je Samsung DVD-1080P9 http://www.samsung.com/au/consumer/detail/spec.do?group=mp3audiovideo&type=dvdrecorderplayer&subtype=dvdplayer&model_cd=DVD-1080P9/XSA&fullspec=F i sve povezano preko HDMI-a ...
Hvala puno na odgovorima unapred ;)

p.s. Posto nisam bash najbolje upucen sa nekim podesavanjima kod LCD televizora novije generacije ... Da li je bitno kod novog tv-a nesto specijalno podesiti da bi imalo neki bolji efekat ili sta ti ja znam ... ?

Probaj proces eliminacije.
-Nabavi /pozajmi kvalitetniji HDMI kabal pa probaj to, ako problem isti,
-Odnesi Samsung DVD u prodavnicu gde si kupio TV i probaj da ga povezes sa tvojim/njihovim HDMI kablom na isti Sony ili bilo koji drugi Sony LCD u slicnom cenovnom rangu,ako je isti problem onda je problem Samsung DVD plejer ako problem nestane onda je problem sa tvojim Sony TV.

Probaj proces eliminacije.
-Nabavi /pozajmi kvalitetniji HDMI kabal pa probaj to, ako problem isti,
-Odnesi Samsung DVD u prodavnicu gde si kupio TV i probaj da ga povezes sa tvojim/njihovim HDMI kablom na isti Sony ili bilo koji drugi Sony LCD u slicnom cenovnom rangu,ako je isti problem onda je problem Samsung DVD plejer ako problem nestane onda je problem sa tvojim Sony TV.

Hvala na odgovoru , predpostavio sam da mi je sistem eliminacije jedino resenje ... ALi sam se nadao da neko taj simptom"tackice koje svetlucaju po ekranu na 1080p" moze neko da dijagnostikuje ...

p.s. Jel moze neka preporuka za kvalitetniji HDMI kabl i gde se moze naci ?

U pitanju je na kraju bio HDMI kabl ;) U svakom slucaju najbolja opcija ... Znaci kod loshijeg HDMI kabla ladno slika na rezoluciji 1080i je savrsena i nema nikakvih smetnji , dok je na 1080p puna snega i tackica ... za mene tesko objasnjivo ali me praksa uverila ...

Pa po ovome linku koji si dao tv nije full hd nego hd ready, sto nije nikakav hendikep s obzirom na velicinu razliku bi tesko vidio cak da nabijes nos na tv.

Pa po ovome linku koji si dao tv nije full hd nego hd ready, sto nije nikakav hendikep s obzirom na velicinu razliku bi tesko vidio cak da nabijes nos na tv.

Klikni na specifikaciju ili "kakarkteristike" i videcesh da je full hd , ovi na sajtu u samom naslovu televezora su pogresili ... Dok recimo na soni.hr(ili nekom drugom sajtu) lepo stoji i u naslovu ... Sam plejer u auto modu (podesavanja rezolucije) ga prepoznaje kao 1080p ...
Ja licno kod obicnog dvd ne vidim nikakve razlike u slici ... odnosno cak mi se cini da je pri manjim rezolucijama mozda i bolja slika ... Predpostavljam da obican dvd nije ni pravljen za full HD kvalitet slike ili mozda gresim ?

Batali full HD na 32" nevide to ni oni sa kriglama od piva umjesto cvika.

Nazad
Vrh Dno