Šta je novo?

Opera Mini 5 Beta

gledam screenshot-ove, jel to znaci da sad moze da pamti user/pass jer me je to uvek smaralo da kucam?

Moze da pamti pass-ove mada meni i 4ka je pamtila pass na benchu..

i meni ali samo na benchu, mozda selektuje prema kvalitetu sadrzaja :)
najvise me nerviralo na yahoo, svaki put!!!!

Za iskljucivanje operine tastature: options > advanced > inline editing [off]
Hvala, sada mogu da koristim drugu virtuelnu tastaturu gde ima ENTER, a copy selectovanog teksta sa nekog sajta moram da past-ujem u neko polje za pisanje i tek onda da uradim ponovo copy teksta sa ovom tastaturom da bih mogao da ga prebacim u drugi progam kao sto je word mobile... malo nepotrebno cimanje ali nije nikakav problem.

Poslednja izmena:
ja licno koristim i dalje verziju 3, posto koristim samo najosnovnije opcije na netu preko mobilnog, kao sto je Yahoo mail ovaj forum i slicno, i meni uveka pamti sve passworde, i za yahoo mail. probao sam i cetvorku i ovu beta peticu, ali smatram da je kod mog operatera (mts), internet preko mobilnog jos uvek bezobrazno skup uz tarifne dodatke, a "trojka" definitivno otvara stranice i pri tome jede najmanje megabjata. kada se situacija promeni, eto mene na opera petici :)

opera 5 beta

nema opciju za sinhronizaciju sa pc operom.. bookmarks je prazan..nema live score rezultati fudbal..I ostali.. mora rucno da se dodaju. u inline editoru samo ovi karakteri ./:_-~%$?=&!+#*@,;\'()1 abc2 def3 ghi4 jkl5 mno6 pqrs tuv8 wxyz9 enter novi red nema ga nigde.. copy past na tarabu # ne radi 6120c odziv karaktera jako spor kao nekad na 6600 kad pisem sms pa sto je duza poruka sve sporije.. kad iskljucite inline editor imate opciju za nasa slova kompletno i tu je drugacije. valjda ce i u konacnoj verziji na srpskom u inline editu biti sva nasa slova. shortcut #7 nije u funkciji. na taster 1 select text code url adrese nekad nudi enter adresse nekad ne. opcija copy text kao da nicemu ne sluzi. gde ide taj text kad obelezim copy ja neznam. u clipboard ne ide. select text search to je ok.samo google i wikipedia. direktan download nema. download ide preko nokia browsera sto je bezveze. rusi se s vremena na vreme. na 2 i 8 scrol. na 2 i 4 nema nikakve opcije. vadi je sto je beta inace bi rekao da je losa. koristim operu od verz 3. render stranica zavisi od rezolucije ekrana ako imate 240x320 i 16 miliona boja naravno da ce strane imati vise kb od 128x128 i 4096 boja

Poslednja izmena:
copy/paste ne ide u clipboard vec u operi mini, na wm sa touch screen kao sto sam vec rekao moguce je da se prebaci u clipboard tako sto selectujete tekst sa duzim pritiskom na ekran, uradis copy koji ti daje opera mini, onda ides u neko polje za kucanje teksta, i tamo uradis paste isto dugim pritiskom na ekran, iz tog polja za kucanje teksta ako je iskljucen inline editor mozete da uradite copy u clipboard, ja to radim preko fingerkeyboard tastature.

Moje iskustvo je takvo, na nokiji 630x "trojka" najbolje prikazuje u mobile view modu, a i jede najmanje Kb (MB). Ali petica izgleda stvarno obecavajuce, jos da ubace scroll u mobile view, bice odlicna!

Ova nova opera je optimizovana za touch screen telefone jer tako ce najverovatnije u skorije vreme biti svi telefoni.
@jaffar
zasto mislis da je scroll los?

Meni se svidja kako radi, jedino nisam nasao ENTER na njihovoj virtuelnoj tastaturi, niti sam nasao nacin kako da je iskljucim, jer bolje mi je da koristim fingerkeyboard a onda copy/paste bi radio i van opere mini.
Kod wm telefona za copy/paste treba samo da uradite tap&hold i pojavice se opcija za selekciju teksta, i posle drugi put tap&hold za copy/paste.

los zato sto ga nema sa strane pa nekad je zamarajuce prevrteti celu stranu da se dodje do kraja

kada uradis copy text-a i kad hoces da ga sacuvas u nekom text editoru ne moze, ne daje, izgleda taj kopirani text moze da se koristi samo u samoj mini operi

ostalo sve za pohvalu, e kad bi napravili cab mini opere za wm bilo bi extra, mnogo manje memorije uzima i brze radi nego prava opera

Ne mogu nikako da nađem opciju sinhronizacije u 5-ici, nije valjda da je nema?

Nema jos:)Valjda ce da je bude u final verziji..

Tako funkcioniše copy/paste na Ajfonu, s tim što naravno možeš da kopiraš između aplikacija.

A ovo za poljski, isto kao kad odem na www.skype.com a on mi otvori na češkom. Ne znam samo na osnovu čega al dobro.

Dobro izgleda Opera Mini 5 ali sačekaću neku ispeglaniju verziju.

Tako funkcioniše copy/paste na Ajfonu, s tim što naravno možeš da kopiraš između aplikacija.
Kako funkcionise?
I na WM i na Symbian mozes da kopiras izmedju aplikacija bez iakavih problema, samo sto ova nova opera mini nesto radi posebno od sistemskog clipboard-a.

Pa tako što zadržiš prst na ekranu i pojave ti se buttons Select/Select All pa Cut/Copy, Paste itd. Još sam instalirao neki addon juče koji dodaje tu još neke dodatne opcije (zaboravio sam sad kako se zove).

P.S. Sad pogledah, zove se Action Menu i dodaje buttons za poziv ako si selektovao broj npr. a ima i clipboard history ili favorites. Pa možeš nešto što kopiraš da zapamtiš u favorites i odatle mu brzo pristupaš bilo kad. Videću još kolko je korisno ali mi se učinilo da je gotivno pa rekoh da probam.

Poslednja izmena:
Pa tako što zadržiš prst na ekranu i pojave ti se buttons Select/Select All pa Cut/Copy, Paste itd. Još sam instalirao neki addon juče koji dodaje tu još neke dodatne opcije (zaboravio sam sad kako se zove).

Tako radi i na WM, a moze i preko tastature, samo sto ova nova opera mini ignorise clipboard i stavlja stvari u neki njen clipboard, ali uspeo sam (napisao sam gore) da resim to.

Vrh Dno