Šta je novo?

ATi Catalyst 9.9

sto se tice nerviranja i BSOD-ova, oni su i razlog sto sam uopste i prelazio na AMD 😉
sto se tice brzine, svaka cast...ali meni je ona ipak na drugom mestu 🙂

sto se tice nerviranja i BSOD-ova, oni su i razlog sto sam uopste i prelazio na AMD 😉
Sto se toga tice nesto si se istripovao🙂. Iz ovoga sto si napisao moze da se zakljuci da Intel platforma cesto krahira u radu samo zato sto je intel, to ne moze da bude tacno ni kada je Intel ni kada je AMD u pitanju. Ne pareve se cipsetovi i procesori da bi bili nepouzdani u svakodnevnom radu, ili nisi mao srece ili su neki gremlini u pitanju😛

Nikada nisam imao problem vezan za stabilnost klokovanog sistem ni dok sam furao AMD ni sada sa Intelom, mozda je to zato sto umem da izaberem komponete🙂, mada je meni hardver daleko dostupniji nego prosecnim korisnicima.

Poslednja izmena:
😀
samo sam ovo cekao da cujem 😛
ovde sam naveo poslednji izlet kad je intel u pitanju...naime, intel-ova ploca je riknula na enermax liberty napajanju...
inace, prijatelj iz nemacke mi je poklonio e6600, ener-a i g.skill mem. koja i dalje radi kao i doticno napajanje...
a mnogo pre toga...bolje da ne spominjem kako sam prolazio kad je intel u pitanju :wall:
sve u svemu odlutasmo od teme 😛

A na sta ces preci kada ti crkne amd ploca 🙂

Nikada nisam imao problem vezan za stabilnost klokovanog sistem ni dok sam furao AMD ni sada sa Intelom, mozda je to zato sto umem da izaberem komponete🙂, mada je meni hardver daleko dostupniji nego prosecnim korisnicima.
ili zato sto si *******i :d

@StevaMan
To je tvoje iskstvo, ako bi se time vodili onda bi trebalo da svaka intel ploca bude neispravna ili tako nesto, nisi imao srece ili te je neki grmlin uzeo na zub😛

sto se tice brzine, svaka cast...ali meni je ona ipak na drugom mestu 🙂
Ovo sada Nedjo cita i suze roni, dok mu kroz glavu prolaze misli "dali je moguce da nisam uspo svakog na forumu da ubedim kako je AMD superioran" 😀😀😀
Nisi trebao ovo da kazes, osedece covek😛

ili zato sto si *******i :d
Ima korisnika koji sto zbog ne znanja sto zvog sportskog overkloka i igranja sa naponima spale sa vremena na vreme neku komponentu, eeee ja sam jedan od retkih koji je vise komponenti slomio nego sto sam ih spalio😛 iskreno meni licno samo je jedna Vudu krata otisla u vecna lovista prirodnim putem😛 pored nje je brdo razbijenih hardova rezaca tastatura i miseva, manje vise sve sto me je nerviralo a nije htelo da radi kako treba 😀

Poslednja izmena:
offtopic.gif
:smackbum:

^Ma naravno mi smo botovi a ne zivi ljudi pa sada ako se malo u diskusiji odluta od teme to je OFF, ma da kako da ne, cela diskusija je pocela upravo od drajvera, malo smo odlutali i sta sad?

BTW, od svih vas koji ste nesto napisli ja sam dao konkretan razlog za recimo prelazak na nove drajvere a to su 5% bilje performanse u Crysis-u 🙂 znaci nista bez mene😛

Ja ne koristim ATI dugo vremena tek nekih godinu dana , mada nisam imao nekih problema , mada cu morati da predjem na Nvidiu u sledecoj generaciji kartica zbog fizike koje su kupili od Aegie LOL.

^Ma naravno mi smo botovi a ne zivi ljudi pa sada ako se malo u diskusiji odluta od teme to je OFF, ma da kako da ne, cela diskusija je pocela upravo od drajvera, malo smo odlutali i sta sad?

BTW, od svih vas koji ste nesto napisli ja sam dao konkretan razlog za recimo prelazak na nove drajvere a to su 5% bilje performanse u Crysis-u 🙂 znaci nista bez mene😛

Sta ti mislis ima li smisla ta tvoja recenica?
Igra je izasla jako davno, preshao si je X puta i ti i dalje gledas kako se komp nosi sa njom...nemoj se uvrediti ali to je posesivno bolesno...strasno

Poslednja izmena:
kapiram da '*******om' i nedji ne trebaju advokati za ovakve prozivke...ali ocigledno ima onih kojima upadaju u oci 😀
a sto se 9.9 driver-a tice, mislim da mogu nositi epitet najboljih ikad napisanih...do pojave 9.10+ 😛

Sta ti mislis ima li smisla ta tvoja recenica?
Igra je izasla jako davno, preshao si je X puta i ti i dalje gledas kako se komp nosi sa njom...nemoj se uvrediti ali to je posesivno bolesno...strasno

Stali si ti video i zakljucio na osnovu onoga sto sam ja napisao nikako mi nije jasno, ali bez obzira da ti ipak objasnim nesto.
Crysis je igra koja se davno pojavila ali je i dalj najzahtevnija a pored toga poseduje jako jednostavan genericki benchmark test koji je uvek instaliran kod mene na kompu. To su 2 razloga zasto ga cesto koristim za poredjenje. Lako mi je da povucem paralelu u odnosu na neke starije karte kao sto je 4870, gtx260 posto imam odradjene testove upravo sa tim kartama (i mnogim drugim), isto tako mogu da uporedim razliku u drajverima i da koliko toliko orjentaciono znam dali ima napredka ili ne, makar sto se tice ove najzahtevnije igre posto ostale i tako lete preko 60fps.
Nadam se da ti je sada malo jasnije zasto koristim Crysis. Ja ne vidim sta je besmisleno u mojoj recenici gde sam rekao da novi drajveri doneose 5% bolje performanse u Crysis-u, posto je to cinjenica a upravo sam ti objasnio zasto cesto koristim Crysis kao test za poredjenje, mada da si malo razmislio mogao si i sam da dodjes do tog zakljicka, tako da bih ja sada mogao da kazem na osnovu ovoga da si ti glup i da je to strasno itd, ali naravno da nisi vec jendostavno sagledavas istu stvar na drugaciji nacin od mene, trebalo bi da razumes da ne razmisljamo svi na isti nacin, ono sto je tebi nelogicno meni moze da bude sasvim logicno iz nekih mojih razloga koji su ti sada mozda malo jasniji.

Inace Crysis nikada nisam odigrao iz razloga zahtevnosti i pre svega zato sto je igra prilicno nezanimljiva, AI je jako los i sem grafike koja je fantasticna nema nista drugo sto bi me natralo da je odigram a sto se grafike tice sve se vidi vec u prvih nekoliko minuta. Daleko su mi blize igre tipa King's Bounty The Legend. Fps me zanima samo zbog testova grafickih karti a zasto to radim e to je vec nesto sto se tice posla i nebih da zalazim u detalje.

Sto se tice Crysisa , slozio bih se. Igram skoro sve zanrove igara i Crysis jeste nezanimljiv i plitak ako trazis nesto ozbiljnije od FPSa.

FRPovi su mi najzanimljiviji predpostavljam zbog sadrzaja , ako si igrao Kings Bounty , savetovao bih ti da probas i Ascension to the Throne koja je isto jako zanimljiva igra , a svog glavnog heroja mozes da koristis u borbi. Kad sam je prvi put odigrao hteo sam da je ugasim posle pet miniuta , a posle toga sam je presao skoro 2 puta 🙂. Inace Ruska firma je radila tu igru.

Sad da se vratimo na drajvere. Zar ne mislis da je 5% iako super zato sto je brzi drajver ipak malo sto se tice performansi ? To je 1 Frame rate vise ako ga igras na 20 fr a 5 vise ako imas 100 fr sto u oba slucaja nije primetna razlika. Ako bi progresivno nastavili sa performansama u narednih recimo 3 verzije to bi vec bilo nesto primetnije ...

Drajveri 9.10 beta, tj. 8.66 za 5870 nisu pravili nikakve probleme ni na Visti ni na Win 7, a beta su i kartica je nova... Sad sam te stavio i na svoju 4890. Jedva čekam da pređem na 5870, stvarno razbija kako radi!

pravis nam zazubice 🙂

Атијеви драјвери имају специјалан који ради проверу, да ли је власник "интеловац" и намерно прави срања ако јесте 😀

Атијеви драјвери имају специјалан који ради проверу, да ли је власник "интеловац" и намерно прави срања ако јесте 😀

Tačno. Evo ova moja kombinacija ima da me sahrani...:d

A napatih se ko isus dok nisam instalirao ove nove drivere, ko u srednjem veku sam morao preko komandne linije da instaliram posto glupavi driver nije hteo da pokrene setup.

How far away do you think ATI is from releasing the HD5850 and 5870 cards?

December / January?

I was thinking about getting a 4850 or 70 but if we are only about a month or two away from a card that is 20% faster while being cooler and more energy efficient then it would be worth waiting for.

Hmm , procice jos koji mesec pa da vidimo ...

A napatih se ko isus dok nisam instalirao ove nove drivere, ko u srednjem veku sam morao preko komandne linije da instaliram posto glupavi driver nije hteo da pokrene setup.

ovaj problem je postao zastupljen na w7 🙂

Obrni okreni neki problem se uvek javi 😛

Imam ati 3870 i intel 5200 i sve mi radi ok nikad nisam imao problem.Mada iskreno mrzelo me da menjam drivere imao sam 9.6 i presao sam na 9.9 i sa 3d markom 06 imao sam sa 9.9 1000 poena manje nego sa 9.6

Nazad
Vrh Dno