Šta je novo?

Apple iPod event 09/09/09

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Za sada predstavljeni novi iTunes 9.0 i iPhone OS 3.1 koji je od danas moguce besplatno download-ovati !!!

Poslednja izmena:
Ne, nego je iPod touch 16GB izbacen, 8GB je 199$, 299$ je 32GB, a 399$ je 64GB

Ne, nego je iPod touch 16GB izbacen, 8GB je 199$, 299$ je 32GB, a 399$ je 64GB

Da novi modeli. ja sam napisao postojeci
Anyhoo nasi shabani od uvoznika bi trebalo da koriguju cenovnike al se bojim da ce biti spori po tom pitanju po obicaju

Poslednja izmena:
Ma gotovo je sa postojecim :D

iPod shuffle 2GB 59$, a 4GB 79$
iPod classic 160GB za 249$

Ipod nano dobio video kameru, mic i zvucnike!
iPod nano 8GB $149, 16GB 179$

Poslednja izmena:
iPod nano je dobio i FM radio ako sam dobro procitao. :)

I radio i veci ekran, naravno iPod touch nista (osim proc/ram)... ccc

I kameru.
A touch nece imati kameru:mad:

Bas su assholes. Pa koje unapredjenje ima novi touch u odnosu na stari?

Verovatno je dodat cuveni kompas!!! Aha, a to nano nema!

Ja sam jucer dobio ipod touch 32gb i kako stvari stoje ,u evrima,legalno kupljen u apple story kosta 310 jura,..znaci svi oni dolari plus neki porez koji se nigde ne pominje,..izadje oko 310 jura.Imam i racun kao dokaz :cigar: ! I jos oko 7.1 jura za download novog software sa neta,..***a,... jeste igracka najs,..al brate,deru,ko u Crnoj gori :mad:

Mene je ceo ovaj event bas razocarao, ovaj iPod Touch "S" bi definitivno trebalo da prestane da se zove iPod jer sa onim sto je iPod bio pre par godina nema vise bas nista zajednicko. Uostalom, Jobs je i sam priznao da nemaju pojma kako da korisnicima predstve iPod Touch, kao pocket computer, mp3 player, igracki uredjaj? iPod Touch je postao jeftina ulaznica za App Store, i oko toga se vrti ceo njihov Touch biznis. Bas me zanima razlika koju ostvaruju u profitu izmedju iPod Classic-a i iPod Touch-a. Imam osecaj da im je Touch visestruko isplativiji, zbog naknadnog profita preko App Store-a. Mozda ih je zato i boleo cosak da ozbiljnije odrade iPod Classic za ovu sezonu. A Nano vec vidim kao hit medju osnovcima u americi koji ce da se snimaju i uploaduju sve sto nas apsolutno ne zanima na YouTube. Takva kamera i takva implementacija nicemu drugom ni ne moze da sluzi. Povrh svega, novi Nano ne moze da fotografise, vec samo da snima video, WTF?

Ima istine sto topuz kaze,..i meni idu na ..al s obzirom da sam pre ipod touch uzeo classic 120 gb za evropsku klijentelu i onaj smrdljivi volume limitator,i da za njega jos nije nadjeno skidanje(do pre mesec dana,sve od 1-5 generacije moze,6 je bila na cekanju),mogu samo da kazem da ovaj touch se cuje ko zmaj,.sto se tice apl.story,istina je da trazi pare,al to je nesto sto apple radi od pocetka,znaci nista novo,..nigde nije uslov da uzimas te zezalice,..i slicno,koristis ga kao mp3 player,pustas klipove,..,najveci smor je samo onaj itunes,..sve ostalo,ne uslovaljva te niko nisacim.:,,:

...iPod touch 16GB izbacen...

Ovo je žestoka glupost, mogli su da ga daju za 249$, sigurno bi se prodavao više nego 8GB model.

Mene je ceo ovaj event bas razocarao, ovaj iPod Touch "S" bi definitivno trebalo da prestane da se zove iPod jer sa onim sto je iPod bio pre par godina nema vise bas nista zajednicko...

...iPod Touch je postao jeftina ulaznica za App Store, i oko toga se vrti ceo njihov Touch biznis.

Jeftina ili ne, njima to ne ugrožava preterano ugled, a donosi im pare. Nije baš da se vrti samo oko iTunesa, ali je veliki deo priče.

Apple zaista ima fenomenalan shiny marketing koji stvara WOW efekat kod mnogih. Najbanalnije stvari poput kompasa (?!) će izgledati kao vrlo lepa zanimacija onda kada zađete na Appleov sajt i vidite hvalospeve o najnovijoj tehnologiji i kako sve to izgleda na još boljem ekranu.

Druga stvar je da pored banalnih imaju i mnogo drugih bitnih stvari koje još uvek mogu da dodaju iPodima... Između ostalog i FM tjuner, diktafon i tako dalje. To, naravno, neće uraditi u sledećoj generaciji već će se otegnuti na bar 3, ako uopšte reše da se takve stvari nađu na iPodima.

Bas me zanima razlika koju ostvaruju u profitu izmedju iPod Classic-a i iPod Touch-a. Imam osecaj da im je Touch visestruko isplativiji, zbog naknadnog profita preko App Store-a. Mozda ih je zato i boleo cosak da ozbiljnije odrade iPod Classic za ovu sezonu.

Naravno da im je isplativiji, i sve će više biti s obzirom da je kapacitet povećan na 64GB, a velika većina će pre "pasti" na veliki ekran iToucha, igre, WiFi i ostalo, nego na kapacitet (koji sada nije veći po 150GB), drugačiji način rukovanja i ostale prednosti "klasičnog" iPoda.

A Nano vec vidim kao hit medju osnovcima u americi koji ce da se snimaju i uploaduju sve sto nas apsolutno ne zanima na YouTube. Takva kamera i takva implementacija nicemu drugom ni ne moze da sluzi.

To bar nije problem, ignorisaćemo takve klipove. ;)

Povrh svega, novi Nano ne moze da fotografise, vec samo da snima video, WTF?

I stariji iPhone po defaultu nije mogao da snima video, tako da... polako, ispraviće oni to u sledećoj generaciji... :d Šalu na stranu, verujem da će izaći neki hackintoch trik u najgorem slučaju...

Bas su assholes. Pa koje unapredjenje ima novi touch u odnosu na stari?

Izgleda da je jedino unapređenje veća memorija kod najskupljeg modela (64GB) i snižene cene.

Uostalom, Jobs je i sam priznao da nemaju pojma kako da korisnicima predstve iPod Touch, kao pocket computer, mp3 player, igracki uredjaj?

To je ovaj citat, a ujedno i (delimičan) odgovor na Johnovo pitanje:

Steve Jobs je napisao(la):
Originally, we weren't exactly sure how to market the Touch. Was it an iPhone without the phone? Was it a pocket computer? What happened was, what customers told us was, they started to see it as a game machine. Because a lot of the games were free on the store. Customers started to tell us, "You don't know what you've got here - it's a great game machine, with the multitouch screen, the accelerometer, and so on."

We started to market it that way, and it just took off. And now what we really see is it's the lowest-cost way to the App Store, and that's the big draw. So what we were focused on is just reducing the price to $199. We don't need to add new stuff - we need to get the price down where everyone can afford it.

Inače, iPod Nano me je prijatno oduševio sa ovih par, konačno korisnih opcija - kamerom, FM tjunerom, većim ekranom i ugrađenim mikrofonom.

Izvinjavam se na podužem postu. :wave:

Poslednja izmena:
Spominju i da su sada novi iPod touch od 32 i 64gb 50% brzi od prethodne generacije, sto bi znacilo da su otprilike brzi kao iPhone 3GS. Sto je dosta dobra stvar, i za svaku pohvalu.

PS:
Protiv Apple marketinga ne mozes nista. Oni dodaju jednu, 2 nove stvari u svaku generaciju svojih uredjaja, ili malo promene dizajn, i to tako izreklamiraju da se to prodaje kao ludo. Kad bi oni sad odmah dodali i kameru, i kompas, i GPS, i FM radio, i ugradjeni mikrofon i jos silne dzidza bidze na iPod touch, onda ne bi imali jos mnogo prostora za izmene, i ne bi imali prostora da predstavljaju nove generacije ovih uredjaja. Ovako mogu sebi da kupuju vreme, a pritom i da masno zarade. Evo recimo sledece godine ce ubaciti (sad lupam) kameru, za 2 godine GPS, itd. A svi oni kojima te promene mnogo znace, sto predstavlja veliku vecinu Apple musterija, ce, naravno, uzeti taj uredjaj, pre ili kasnije.

Pa tako i jeste, 32 i 64GB su kao 3GS, dok je 8GB ustvari stari model... Sto se tice FM, mozda i bude omogucen za koji mesec, jer koliko znam 2G i ovaj novi 3G imaju mogucnost za FM.

Sto se tice kamere i ostalih stvari, posle izjave Jobs-a NY Times, da je iPod touch uredjaj za igre i da nema potrebe za kamerom... Mislim da nikad necemo videti kameru, a ni GPS/mikrofon na iPod touch-u.

Pa tako i jeste, 32 i 64GB su kao 3GS, dok je 8GB ustvari stari model... Sto se tice FM, mozda i bude omogucen za koji mesec, jer koliko znam 2G i ovaj novi 3G imaju mogucnost za FM.

Sto se tice kamere i ostalih stvari, posle izjave Jobs-a NY Times, da je iPod touch uredjaj za igre i da nema potrebe za kamerom... Mislim da nikad necemo videti kameru, a ni GPS/mikrofon na iPod touch-u.
Mene bas cudi da nisu update-ovali i 8GB model, nekonzistentnost nikako nije nesto sto krasi Apple. Verovatno je to neka fora kao kad su poceli da prodaju iPhone 3G 8GB za manje para kada su predstavili 3GS.

Jobs je cesto kojesta izjavljivao sto se posle pokazalo potpuno netacnim. Citao sam pre nekog vremena neki njegov intervju u kom kaze da ne vidi smisao tablet racunara, a vidi sad sta se prica. A sto se kamere tice, u planu je ocigledno bila, samo iz nekog razloga nije nikada implementirana: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5169

Sta reci ne znam da li je nekog ova vest vise pogodila nego mene, pre samo mesec dana narucio sam da mi burazer kupi u USA Ipod tuch od 16gb 2g i dao za njega 300$ on decko narucio i evo sad mi za neki dan stize, kad sam video pre neki dan ovu temu za malo se nisam slognuo...:wall:

Koliko zapravo taj novi Ipod tuch moze da bude bolji od ovog....?

Mene bas cudi da nisu update-ovali i 8GB model, nekonzistentnost nikako nije nesto sto krasi Apple. Verovatno je to neka fora kao kad su poceli da prodaju iPhone 3G 8GB za manje para kada su predstavili 3GS.

Kad može Creative sa svojim Zen X-Fi modelom da uradi nešto slično, što ne bi mogao i Apple... Creative je modelu od 8GB izbacio WiFi čip, dok plejeri većeg kapaciteta imaju mogućnost wireless interneta.

Samo je poražavajuća činjenica da je sledeći iTouch po redu onaj od 32GB, koji košta čitavih 100$ više.

Poslednja izmena:
Bigmag:

Sta da kazem. Zao mi je. Mada je taj event bio najavljen ihahaj koliko ranije za 09.09.2009. godine, i bilo je 100% sigurno da ce se pojaviti novi modeli iPoda.

Bigmag, kucaj na google iPhone 3G vs 3GS pa pogledaj neke klipove na tu temu ;)

U principu razlika je u kapacitetu, i u brzini. Brzinu mozes videti razliku na nacin na koji ti je milan91 rekao. Mada je iPod touch 2nd gen malcice brzi nego iPhone 3g, ali to je otprilike to. iPod koji si ti porucio je malo brzi od 3g, a novi iPod touch je brzi za nekih 50% nego iPhone 3g, tj. brz je otprilike kao 3gs.

Poslednja izmena:
Da li je mozda ovaj novi model IPod nano vec stigao u Bg. Ako jeste, zna li neko gde ga ima?

Ja kupio vec juce, stekao sam pare godinu dana :D

Imao sam ipod nano 3gen, ali on mi je ukraden. Ovaj novi je super, a radio rastura.

Vrh Dno