Šta je novo?

Tropico 3

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
575
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Na igri radi bugarski Haemimont Games, a sudeci po shotovima, tropski gradici ce izgledati prelepo...:)

tropico3logo-468x239.jpg

Tropico 3 is an upcoming summer 2009 politics and city building video game developed by Haemimont Games and published by Kalypso Media and it is a sequel to Tropico. The game will return to the roots of the series, putting the player into the shoes of "El Presidente" - a dictator governing over an island banana republic. Staying true to spirit of Tropico, the new game will be a construction and management simulation with heavy emphasis on city building. Tropico 3 is scheduled to be released in the second half of 2009.

Published by: Kalypso Media
Developed by: Haemimont Games AD
Release Date: Unreleased
Genre: Strategy
Release date: September 30, 2009

Shotovi
384430_full.jpg

384428_full.jpg

384432_full.jpg

Bugari prestigli Poljake.
:D

Jel ovo CryEngine2 ?

:d

Uh Tropico (prvi deo) je jedna od mojih omiljenih igrica. Dobro je sto ce da se vrate staroj tematici El Presidente, divota. Opet cu moci da budem diktator. Jea.

:)

Taj bugarski studio je napravio Grand Ages: Rome u saradnji sa novosadskim studijom a saradnju nastavljaju na igri Tropico. Prethodne delove sam igrao sa uživanjem i radujem se nastavku!

Ovo ce morati da se igra. Jedva cekam.

Jedva cekam da opet cuvam koze, kopam u rudniku i sprecavam puch na ostrvu :D, odlicna igra :)

Novi screen-ovi.

tropico322.jpg

tropico323.jpg

tropico324.jpg

tropico325.jpg

tropico326.jpg

tropico327.jpg

tropico328.jpg

tropico329.jpg

tropico330.jpg

tropico331.jpg

Bogme ce ovo biti pravi nastavak. Isti stil grafike, menija. Ja sam vec postao nestrpljiv :).

у првом делу сам обавезно имао проблем са електранама, пошто нико није хтео да се запосли да ради у њима :)
једном приликом сам "елиминисао" свог противника на изборима, и после тога освојио само 5-6 посто гласова.
надам се да ће и овај наставак бити подједнако занимљив!

Cini mi se da su Bugari uspeli u potpunosti da prenesu Tropico duh. Nisam puno igrao ali za sad sam i vise nego zadovoljan.

Grafika je jako detaljna za ovaj tip igre, malo losije osvetljenje i voda ali sve ostalo je jako detaljno nacrtano i teksturirano. Cak mi se cini da igra uopste nije naivna po pitanju zahtevnosti. U pocetku sve sljaka ok ali bojim se da bi u kasnijim fazama kad se drzava malo razvije moglo doci do ozbiljnih usporenja. Takodje u demou nije moguce setovati sve na ultra i imati AA. Iz nekog razloga post processing efekti i AA ne idu zajedno.

Sama igra je, well good old Tropico. To se primecuje vec od uvodnog ekrana preko interfejsa pa do izbora avatara. Imate izbor vaseg custom avatara i svih poznatih juznoamerickih drzavnika, revolucionara, diktatora i dilera droge (Castro, Che, Huan Peron, Eva Peron, Pinoche, Noriega, Martinez) kao i par izmisljenih likova. Svaki od njih ima svoje specificnosti. Ja sam uzeo Chea (levicarski pisac, idealista, harizmatican, radnik, preke naravi i pijanica). Pocinjete na ostvru/drzavi koja se zove Bananas :D.

Necu puno otkrivati gameplay opcije, reci cu samo da ima sve sto i u ranijim Tropicama plus mozda jos ponesto. Tu su naravno svima omiljene opcije petljanja oko izbora, vojnog udara, resavanja problema politickih protivnika na razne nacine :-devil-: itd. Gradjevine su standardne za Tropico kao i opcije vodjenja drzave, podesavanje plata, obrazovanja, imigracije itd itd. Sve je tu.

Sta jos da kazem osim uzivajte :).

Cini mi se da su Bugari uspeli u potpunosti da prenesu Tropico duh. Nisam puno igrao ali za sad sam i vise nego zadovoljan.

Grafika je jako detaljna za ovaj tip igre, malo losije osvetljenje i voda ali sve ostalo je jako detaljno nacrtano i teksturirano. Cak mi se cini da igra uopste nije naivna po pitanju zahtevnosti. U pocetku sve sljaka ok ali bojim se da bi u kasnijim fazama kad se drzava malo razvije moglo doci do ozbiljnih usporenja. Takodje u demou nije moguce setovati sve na ultra i imati AA. Iz nekog razloga post processing efekti i AA ne idu zajedno.

Sama igra je, well good old Tropico. To se primecuje vec od uvodnog ekrana preko interfejsa pa do izbora avatara. Imate izbor vaseg custom avatara i svih poznatih juznoamerickih drzavnika, revolucionara, diktatora i dilera droge (Castro, Che, Huan Peron, Eva Peron, Pinoche, Noriega, Martinez) kao i par izmisljenih likova. Svaki od njih ima svoje specificnosti. Ja sam uzeo Chea (levicarski pisac, idealista, harizmatican, radnik, preke naravi i pijanica). Pocinjete na ostvru/drzavi koja se zove Bananas :D.

Necu puno otkrivati gameplay opcije, reci cu samo da ima sve sto i u ranijim Tropicama plus mozda jos ponesto. Tu su naravno svima omiljene opcije petljanja oko izbora, vojnog udara, resavanja problema politickih protivnika na razne nacine :-devil-: itd. Gradjevine su standardne za Tropico kao i opcije vodjenja drzave, podesavanje plata, obrazovanja, imigracije itd itd. Sve je tu.

Sta jos da kazem osim uzivajte :).

Znaci stari dobri Tropico. :)
Samo nam jos reci koju grafu i cpu imas? :)

4890 i X4 920

Nego reci mi ako znas, jel ovo onaj engine sto je koriscen u onih kopijama Cezara (Grand Ages of Rome i prethodnici) samo nabudzen ili je novi engine u pitanju?

Ako mene pitas ovaj Tropico 3 je mnogo vise Tropico nego sto Grand Ages of Rome lici na Cezara. Meni cak deluje kao da je remake. Mozda sam ja zaboravio taj Tropico smek pa gresim. Bilo bi dobro da jos neko ostavi svoje utiske :).

4890 i X4 920

Nego reci mi ako znas, jel ovo onaj engine sto je koriscen u onih kopijama Cezara (Grand Ages of Rome i prethodnici) samo nabudzen ili je novi engine u pitanju?

Ako mene pitas ovaj Tropico 3 je mnogo vise Tropico nego sto Grand Ages of Rome lici na Cezara. Meni cak deluje kao da je remake. Mozda sam ja zaboravio taj Tropico smek pa gresim. Bilo bi dobro da jos neko ostavi svoje utiske :).

Da, igra koristi isti endzin.
The game uses the same engine as Grand Ages: Rome, and we're told it should run on a machine with a 2.0GHz CPU, 1GB of RAM, and an Nvidia GeForce 8600 GPU.

Full verzija je upravo dostupna

jedva cekam da dodjem kuci da probam

Poslednja izmena:
I ja sam kupio nocas samo da je instaliram pa da vidim kako je...

Super je igrica, davno nisam nesto ozbiljnije igrao, ovo mi bas privuklo paznju. Za sada mi se sve svidja, od nacina igranja do grafike, muzika takodje...

Extremno je dobra igrica. Grafika ubija koliko je fotorealisticna. Ja sam za 6 sati presao prvo ostrvo. Nastavljam dalje. Odavno nisam igrao tako dobru igricu. Mada pomalo je i zahtevna. Ja sve u fulu i rez 1280*1024 od 20-30 fps.

Evo i ja presao onu sa izvozom voca, malo sam se razocarao sto je svaka misija drugo ostrvo, taman sam lepo napredovao na prvom :(... I kod mene sve lepo radi u full-u sa 2x AA i 1680x1050.

Treba mi par tips and tricks:

Koliko garaza stavljate i gde?
Koliko onih temaster office-a stavljate, kapiram da idu u zavisnosti od kolicine industrije.
Da li u zavisnosti od toga koliko placate radnike oni rade brze i bolje (napr. ako vise placam popove da li mi raste religion rating sa tim?)
Jel postoji neka mozda optimalna strategija za pocetak koja najbolje radi? (sta graditi prvo).

Za prvi misiju je dosta dve garaze, bar sam ja toliko imao. Mislim da nema veze placanje sa brzinom rada, samo se zadovoljstvo povecava pa nema strajkova. Sto je plata veca, vise ljudi ce doci da radi, tako da ako nema puno zaposlenih, povecaj platu.

Gradi sto vise farmi, bar desetak na pocetku i stalno dodaj po koju, kada krene lova bice sve lakse.

Poslednja izmena:
Jos par pitanja:

Jel moguce zapoceti uspesno ekenomiju gradeci samo objekte vezano za turizam?
Sta radite da bi smanjili polution na ostrvu osim onog edikta koji moze da se izda koji delimicno resava problem (ali usput pravi i druge...).

Koliko sam ja skontao prvo treba nahraniti ljude a to se radi gradjenjem kukurznih farmi. Takodje na pocetku treba graditi i ranceve. E tek kad se stane na noge onda graditi ostalo sto je predvidjeno u scenariju kampanje (razvijati rudarstvo, turizam...). Naravno najteze je na pocetku.

Nazad
Vrh Dno