Šta je novo?

Mail klijent za Windows 7

Kako da nađem u win7 mail (outlook express).

Windows Vista je imala ako se dobro sećam Mail aplikaciju koja je bila u duhu Outlook Express-a. Neprijatno sam se iznenadio kada istu nisam zatekao u Windows 7 verziji. Doduše može se preuzeti sa interneta besplatno ali se nalazi u nekakvom paketu aplikacija (Windows Live Essentials) koje su klasičan bloatware. Sve i da su nekom zanimljive ostale aplikacije, Mail aplikacija je značajnija i njeno preuzimanje se moglo odvojiti od ove gomile koja samo komplikuje izbor i trajanje preuzimanja. Nisam imao dovoljno vremena da proverim njenu funkcionalnost ali se dobro sećam da mi se nije dopala kao Mail klijent u Visti.

Poslednja izmena:
Doduše može se preuzeti sa interneta besplatno ali se nalazi u nekakvom paketu aplikacija (Windows Live Essentials) koje su klasičan bloatware.

Meni je Windows Live Mail sasvim dovoljan i korektan program za poštu..
Šta je tebi bloatware?

Ja koristim Outlook 2003 koji dolazi uz MS Office 2003 i ekstra sam zadovoljan.

Sve i da su nekom zanimljive Mail aplikacija je značajnija i njeno preuzimanje se moglo odvojiti od ove gomile koja samo komplikuje izbor i trajanje preuzimanja.
Not really.
Odeš na download.live.com, skineš web installer (znači ne full), i u njemu možeš da biraš koje komponente hoćeš da instaliraš (pa onda izabereš samo Mail i ništa drugo).

Not really.
Odeš na download.live.com, skineš web installer (znači ne full), i u njemu možeš da biraš koje komponente hoćeš da instaliraš (pa onda izabereš samo Mail i ništa drugo).

Pa nisam sisao tatu, tako sam i postupio ali šta ako nemaš internet i/ili ne želiš da posao radiš iz tri poteza (skidaš webinstaler, praviš selekciju, skidaš i instaliraš). To sve troši mnogo vremena i nije praktično.

Pa ako nemaš internet koji će ti mejl onda? 🙂

Umara me da ti repliciram na tvoje crno bele pitalice, ali recimo da neko ima spor internet ili situacija da nekome uslužno instaliram sistem i aplikacije na laptop negde van civilizacije...

Mora postojati i standalone instalacija. Aj ako neko ima, nek baci link.

Umara me da ti repliciram na tvoje crno bele pitalice, ali recimo da neko ima spor internet ili situacija da nekome uslužno instaliram sistem i aplikacije na laptop negde van civilizacije...
Onda prosto nosiš Thunderbird sa sobom i gotov posao 🙂
Razumem "problem", ali u 2009. godini ako se nisi navikao da gomila stvari traži brz internet, onda šta da radim 🙂 Šta tek da kažu korisnici Linuxa, kad su sve novije distribucije bez brzog interneta maltene neupotrebljive 🙂
Što se tiče uslužnog sređivanja računara, ja sam to rešio tako što insistiram da računar sređujem kod sebe 🙂 Nije mi se jednom desilo da me "klijent" sačeka samo sa dial-up konekcijom koju pritom nije ni uplatio, takvo nerviranje mi više ne treba 🙂

Poslednja izmena:
Windows Live Mail je skroz cool - mali je, brzo radi i ne smara.

Još jedan glas za Thunderbird.

Još da je tema o tim programima i sve bi bilo dobro.

Čovek je pitao za Outlook Express iliti sadašnji Windows Mail, a ne koji se mail client vama najviše dojmi.

Nazad
Vrh Dno