Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

ne nece maximum sto je radilo je bilo x19

a bus nemogu ni malo

nesto sam pomeso prej toga znaci bus 200 i neide dalje

uspeo sam delilac da dignem na 19x ali tek kad sam podigo NB frekvenca 2000 i HT frekvenca 2000

znaci 200 x 19 3800 radi stabilno

Naravno voltazu nisam digo

idem da napravim neki screen shot kao dokaz

nevredi malo sam ga vise pregreo sa isprobavanjem kad skinem temperaturu proba cu ponovo

3800 ti je i vise nego dobar rezultat bez dizanja voltaže. ako ti radi tako stabilno savetujem ti da ga ostaviš pogotovo ako si i na box kuleru.

Nesto sam zezno sad uopste nece nista moram polako ispocetka
Ja sam zezno stvar kad sam video da ide bio sam brzoklet i teo sam sve nabrzaka

Digo sam ga na 3800 i radio je lepo sad se samo upucava neznam sta sam promenio da nec vise mora da je radi kulera jer je box kad nabavim nesto drugo pokusa cu ponovo

Inace radi stabilno na 17x ali to mi nije cilj smisli cu nesto ima vremena nazimu kad padnu teparature :))

sad sklapam kombinaciju x2 240 + bostar 785 GE 128 +2gb rama + kme 350w napajanje i kuciste + 500GB hdd

Sve je kao ok ai posle nekoliko sekundi u biosu komp se zabode. Ako ne udjem u bios sve je ok, sad recimo instalacija win-a ide sasvim ok. U cemu je problem. Ja tipujem na bios ali mi nije svejedno da radim fles f12 sa fles memorije zato sto postoji mogucnost da mi blokira u toku flesovanja a onda sam najebao.

Sta moze da bude problem

pokušaj ništa te ne košta, ne verujem da zabada zbog napajanja, pravio sam i ja sličnu konfu sa 790gx i x2 5000+ na 300w

cisto da znate bilo je zbog clear cmos-a, ne mogu da verujem, ovo prvi put vidim. Znaci sve radi normalno ali bios nece. Sad je sve ok, puno hvala.

sad sklapam kombinaciju x2 240 + bostar 785 GE 128 +2gb rama + kme 350w napajanje i kuciste + 500GB hdd

Sve je kao ok ai posle nekoliko sekundi u biosu komp se zabode. Ako ne udjem u bios sve je ok, sad recimo instalacija win-a ide sasvim ok. U cemu je problem. Ja tipujem na bios ali mi nije svejedno da radim fles f12 sa fles memorije zato sto postoji mogucnost da mi blokira u toku flesovanja a onda sam najebao.

Sta moze da bude problem

Kud stavi novu mashinu na taj peKMEz od napajanja?

Konacno mi stigla ploca koju sam kupio na forumu od user-a vule: JW-G82UM-PVHD+
Ploca ce bratu dok se resi reklamacija jedne ploce, a do tada ce biti kod mene. Bocnuo moj "otkljucavajuci" X3 720BE.

Probao sam samo na stolu i prvo sto mi bode oci je temperatura (citano u BIOS-u) od neverovatnih 47C sa BOX-om i 41C sa Freezer64 :zgran:
Sys temp je ~20C.
E sad, na dodir ovaj chipset cooler je mlak, a Freezer64 hladan. Isto i sa cevkama koje idu iz baze cooler-a tako da mi nije jasno sta sonda ocitava...

Najzanimljivije je sto ova ploca sa integrisanom GF8200 ima NVCC (Nvidia Clock Calibration)...
Nemam vremena narednih dana, ali bice zanimljivo.

Na zalost, ploca ne podrzava 125W CPU-ove tako da od o/c nema nista :S:

au, sad citam ovaj test i5 i cini mi se da je intel ubio amd-a, onaj "najslabiji" intel i5 750 spusta 965 :( amd ce morati da uradi nesto jako brzo...

au, sad citam ovaj test i5 i cini mi se da je intel ubio amd-a, onaj "najslabiji" intel i5 750 spusta 965 :( amd ce morati da uradi nesto jako brzo...

Zasto bi?
To su procesori razlicitih klasa i razlicitog cenovnog ranga. AMD ce malo sniziti cenu i stvari ce leci na svoje mesto.
Ponovo se upustamo u predjasnje polemike...
AMDa mozes nabosti na plocu od 70e i on ce sasvim normalno raditi a za Intela ti treba ploca od 130e (kolika je trenutna cena "obicnih " ploca za i5)..

PAL-MAL, mislite o tome...

@max21
nije ih ubio samo zbog jedne stvari koji si i sam napisao. intelu je to najslabiji i najjeftiniji core i , a amd-u je 965 najskuplji.

@neogeo
baš tako

Poslednja izmena:
DAMN!!!!!!

91a.jpg

Poslednja izmena:
pa nije ti bas neki rezultat...:D
...ali znamo sta si hteo da kazes ;)

to je magny cours sa 12 jezgara, ja samo prenosim sa techpowerup-a
sviđa mi se model matične - Dinar

Poslednja izmena:
da, kapiram da je procesor odusevio mnoge pa i mene :)
a sto se tice ploce...pa naravno da bez srba ne moze nista da prodje :D

moj buraz ima sa fabrickim coolerom na 955be oko 45 stepeni,ali kad je stavio thermalright temperatura pala na 30 stepeni

Poslednja izmena:
thermalright ultra 120 mada sam cuo da nije los ni thermalright 90

Da, thermalright 90 Ultima je odlican, ali (kako mi je rekao jedan clan foruma) ima gusta rebarca pa mu treba veliki broj obrtaja fan-a da stvori protok vazduha. To povlaci visi nivo buke (sto otpada).

On mi je ako se dobro secam preporucio push/pull kombinaciju 2 Noctua NF-B9

Ja bas ne volim veeelike kulere

Poslednja izmena:
Vrh Dno