Šta je novo?

Cudan problem sa 7600gt

gvozdeni

Cenjen
Učlanjen(a)
02.09.2009
Poena
154
Tj. pretpostavljam da je do graficke...
Dogadja se da prilikom startovanja racunara,kada se podigne OS,slika bude prevucena nekim crticama u start meniju i prilikom otvaranja prozora se takodje pojavljuju te crtica,komp jako sporo radi i nema mi druge do da restartujem racunar,i tada se situacija ili ponovi ili se normalno podigne sistem i tada radi sve perfektno(crysis,bioshock,witcher..).A nekad moram po 10 puta da restartujem da bi proradio normalno,sto zna zesce da iziritira.
Mozda nije u pitanju graficka,to je moja pretpostavka.
Probao sam i da instaliram ponovo windows ali cim instaliram drajvere od graficke,taj problem se pojavi ponovo.

konfiguracija: CPU Intel4300c2d,maticna gigabyte 965P DS3, RAM 1GB 800Mhz kingmax,graficka gigabyte7600gt,napajanje 450 chieftec,hard WD250GB.
verzija drajvera 169.28,OS Windows SP3

Hvala unapred na pomoci!

Ako ne pomogne vađenje grafičke iz slota, čišćenje / brisanje kontakata i produvavanje slota od prašine, ne znam šta bi moglo da bude
Situacija da ponekad po restartu radi normalno isključuje probleme sa windowsom i drajverima

Deluje kao da je pred otkazom grafika, ili se mozda greje. Proveri prvo temperature, pa ako treba dodaj neki kuler. Ako nije do toga onda je vec sumnjivo, skoro mi je tako crkla jedna 8600gt.

Ako ti crkne ta 7600gt imam istu takvu dobru polovnu za tebe... :) pozdrav!

Izvadio sam graficku,sve sam ocistio i izduvao od prasine,ali situacija je nepromenjena.Sto se tice temperature ona je oko 50˚C,a u igricama oko 70˚C,ali generalno nije mi se desavalo da mi se slika zamrzne ili da zapuca komp i poslevisecasovnog igranja,pa ne bi trebalo da se pregreva,ber ne do te tacke.
Ona je pod garancijom jos oko godinu dana,ali firma je u BG a ja sam u NS pa bi da izbegnem da nosim racunar ako bas ne moram.

Za malog mrava:A pod tim "istu takvu dobru" sta podrazumevas? :)

Tj. pretpostavljam da je do graficke...
Dogadja se da prilikom startovanja racunara,kada se podigne OS,slika bude prevucena nekim crticama u start meniju i prilikom otvaranja prozora se takodje pojavljuju te crtica,komp jako sporo radi i nema mi druge do da restartujem racunar,i tada se situacija ili ponovi ili se normalno podigne sistem i tada radi sve perfektno(crysis,bioshock,witcher..).A nekad moram po 10 puta da restartujem da bi proradio normalno,sto zna zesce da iziritira.
Mozda nije u pitanju graficka,to je moja pretpostavka.
Probao sam i da instaliram ponovo windows ali cim instaliram drajvere od graficke,taj problem se pojavi ponovo.

konfiguracija: CPU Intel4300c2d,maticna gigabyte 965P DS3, RAM 1GB 800Mhz kingmax,graficka gigabyte7600gt,napajanje 450 chieftec,hard WD250GB.
verzija drajvera 169.28,OS Windows SP3

Hvala unapred na pomoci!

Apsolutno isti simptomi i kod mene!

Ili ne radi dobro od starta, pa na nekoliko restarta, obicno sledeci, proradi perfektno i nema nikakvih problema.

Da li to sve 7600GT umiru na isti nacim? ;)

Izvadio sam graficku,sve sam ocistio i izduvao od prasine,ali situacija je nepromenjena.Sto se tice temperature ona je oko 50˚C,a u igricama oko 70˚C,ali generalno nije mi se desavalo da mi se slika zamrzne ili da zapuca komp i poslevisecasovnog igranja,pa ne bi trebalo da se pregreva,ber ne do te tacke.
Ona je pod garancijom jos oko godinu dana,ali firma je u BG a ja sam u NS pa bi da izbegnem da nosim racunar ako bas ne moram.

Za malog mrava:A pod tim "istu takvu dobru" sta podrazumevas? :)

Moja greska.... zaboravljen je zarez" istu takvu , dobru..." kod mene radi vec skoro pa tri godine nemam nikakvih problema.

Pošto sam imao pomenutu grafiku i radila je straobalno...a radi još uvek :)....artefakti koje pominješ mogu biti od pokušaja jačeg klokovanja što je dovelo do oštećenja ili je ostala u tom klok modu pa se muči.A može biti i do drajvera...probaj da staviš starije drajvere pa proveri ili vidi kakav je kuler jer su jako ne kvalitetni na tim kartama moguće da je oslabio pa ne hladi kako treba i podiže temp kad radi nešto zahtevnije zadatke...čisto pre nego što odneseš na reklamaciju.

Problem je kod garancije da umeju da ti zadrze karticu po mesec dana.

Hladjenje je pasivno na kartici,pa razmisljam da stavim bocni fan na kuciste da duva na nju.Nadam se da ce to resiti problem.

Spustice ti temperaturu sigurno 7-8 stepeni. Mada mozes i da nakacis jedan na to pasivno hladjenje direktno ako ti bude malo.

Poslednja izmena:
moja 7600gt je takodje pasivna. odmah brljavi ponekad, ponekad sve ok. rekao bih da je memorija kartice, jer mi ekran ispuni "zbunjenim" pixelima.

Vrh Dno