Šta je novo?

Retro problem!

• Začetnik teme Začetnik teme Tiosav
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tiosav

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Potreban mi je drajver za prastaru S3 Virge grafu-prikazuje mi samo u 640x480 i 16 boja trazim po netu ali je nehumano gledati ovako imam Win 7 x64 heeellllppppp!!

Sumnjam da ces naci drajver za tu karticu koji ce raditi u Win 7-ci i to jos 64-obitnoj! A cudno mi je da win 7 nije instalirao def display drajver u kome mozes da promenis rezoluciju a i boje kapiram da ti je to privremeno resenje a isto tako kapiram da ti i mozda niko vise na celom svetu ne tera Win 7 sa tom karticom😀

Na kartici ne pise nista osim S3 Virge na cipu i nesto DXL-DP18-prodao sam grafu ,pa dok se ne odlucim za neku ova ce vrsiti posao ako je dobre volje...

Potreban mi je drajver za prastaru S3 Virge grafu-prikazuje mi samo u 640x480 i 16 boja trazim po netu ali je nehumano gledati ovako imam Win 7 x64 heeellllppppp!!

Daj ,mi neki mejl gde da ti posaljem!!! :wave:

Poslednja izmena:
isti problem sam ja resio iskljucivanjem IDE kontrolera u bios - u,
posle toga sve je radilo ok ali do rezolucije 1024*768, zbog same kartice.

Zar ti nije lakse da kupis neku polovnu relativno noviju karticu ? To mozes da uradis za jako nisku cenu ...

Jedino da je 3 dinara pa bih onda razmisljao-svejedno ja stavih oglas sta kupujem:d

LOL , taman sam mislio da si DOS oldschool gamer.

Ja mislim da sam imao tu karticu pre jedno 8 godina ili ne secam se koliko, kad je ona uopste bila izbacena na trziste ?

Zavisi na koju verziju mislis... 1 MB, 2 ili 4 i koju oznaku...neke su izasle ~'96-'97...ako se dobro secam :-devil-:

Secam se kad su 486 bile aktuelne pre oko 13 godina, ako su izasle '96 u tom trenutku su bile jako skupe ?

Secam se kad su 486 bile aktuelne pre oko 13 godina, ako su izasle '96 u tom trenutku su bile jako skupe ?

96. su izasle karte sa S3 Trio64 chipom i 1+1 MB. Karte su kostale 60-65 DEM, plus 5-10 DEM za drugi megabajt, koji je bio JAKO bitan. To je bila prva brza karta razumne cene (pre toga su se video karte delile na uzasno skupe i uzasno spore). Nekih godinu dana kasnije su izasle karte sa S3 Virge chipom i 2+2 MB. Ali, ta karta je imala grdan problem sa drajverima :d
Tako da, Tiosave, nisi ni u ludilu prvi koji je imao problema :-devil-:

P.S. Tiosave, native rezolucija za tvoj monitor je 1680x1050, treba ti bar 8 MB memorije da ga pokrijes, a imas samo 4. Nikakvi drajveri ne mogu da ti pomognu (mnogo)... 🙁

Secam se kad sam imao 486 i kad mi je burazer pricao kako graficari koriste kartice od 2 i 4 megabajta i da su to opasne graficke LOL.

Sad mislim da mi mobilni telefon ima bolju graficku 🙂.

Sta mobilni, tetris sa buvljaka je jaci 😀
Ja sam imao tu karticu 1998, posle je zamenio sa TNT2 sa 32MB, cudo!

Imao sam i ja tnt2 , tada je kostala 300 evra kad sam je uzeo.

Cudo indeed 😀

Sta se smejete? Ja dan danas koristim jednu takvu graficku u download masini. Jednostavno, u PC mora da se ubode nekakva graficka da BIOS ne bi pistao, a posle mi uopste ne treba jer komp stoji na terasi i pristupam mu preko VNC-a ,) Monitor je bio ukljucen u nju samo dok sam instalirao XP pre dobre 2 godine. Od tad radi 24/7 😀

Nazad
Vrh Dno