Šta je novo?

MP3, FLAC brisanje duplikata

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
treba mi program koji poredi pesme (po id3 tagu a ne filenameu) i koji brise duplikate.
bitno je da nikako ne brise flac i da ostavi mp3 najveceg bitrate-a.

To i mene zanima. Bilo bi ql kada bi postojao i neki autotager - prema nazivu fajla i foldera da automatski taguje.

Kada sam skidao mp3 pojedinacne pesme to je bio haos. Kada sam presao na albume, stvar je bila jasna, sredjeno, slozeno, kako i treba. Kada sam presao na flac, kako koji album skinem, tako isti u mp3 obrisem.
Sva muzika koja nije u obliku definisanog albuma me vise ne interesuje.

Si raspolozen za neku razmenu? 🙂
Ja planiram da sredim celu kolekciju koju imam a malo ljudi skida FLAC (i uopste zna sta je to).

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX

postoji program 'picard' koji na osnovu "potpisa" fajla provali koja je pesma i snimi ti lepo ID3 tag.
radi i sa mp3 i sa flac. i to odlicno. meni je cak prepoznavao ringtonove, dakle delice pesama.
jedini je problem sto je cesto ista pesma na vise albuma pa se tu malo zbuni i ti treba rucno da je prebacis u odgovarajuci album. takodje slabo radi sa domacom muzikom. koristi musicbrainz bazu.
zato mi je bitno da se duplikati porede po id3.
mada nasao sam neke programe koji porede te "potpise" pri brisanju duplikata i kod muzike, slika, teksta.

http://www.mp3tag.de/en/download.html
По мени, најјачи програм за сређивање музике. Има апсолутно све од опција. Може да прави тагове од имена, може да реименује на основу датих правила, може да убацује/избацује омоте, скида информације с нета... Само не може да тражи дупликате. Али за све операције са таговима и информацијама је савршен.

Преко њега сам средио 120GB музике (ништа flac, само mp3).

Znam za Mp3 Tag samo sto ja imam preko 1 TB muzike 🙂 pa me malo mrzi da sve to rucno sredjujem.

Znam za Mp3 Tag samo sto ja imam preko 1 TB muzike 🙂 pa me malo mrzi da sve to rucno sredjujem.

1tb mp3 muzike, ja mislim da sam tu cifru davno presao mislim u mp3 formatu, sad je na redu bolji formatic flac, mada ako nemate bolje ozvucenje nema potrebe za flac-om, drzite se mp3 od 320,
flac mislim da nema razlike od orginalnog cd, mada nemam ni jedan orginalni strani cd da bi ih uporedio

1TB? И све то слушаш? То је 200000 песама? Flac не волим јер не могу све информације у њега да се убаце, а на мом озвучењу баш никакве разлике нема између 256+Kbps mp3 и њега.

Ja imam MP3 + FLAC. Mnogo vise muzike imam u MP3 formatu a sve to skidam i u FLAC. FLAC slusam kod kuce jer imama solidan Hi-FI a MP3 cuvam zbog kola - nemam FLAC player niti mi treba, u automobilu koji je inace nezahvalan za ozvucavanje je i 320 kbps MP3 ok. A da li slusam - da, verovao ili ne.

Mora da imate jako razvijeno uvo ili ste hc audiofili cim rokate flac 🙂

http://www.mp3tag.de/en/download.html
По мени, најјачи програм за сређивање музике. Има апсолутно све од опција. Може да прави тагове од имена, може да реименује на основу датих правила, може да убацује/избацује омоте, скида информације с нета... Само не може да тражи дупликате. Али за све операције са таговима и информацијама је савршен.

Преко њега сам средио 120GB музике (ништа flac, само mp3).

Preporuka za njega, meni je odradio posao.

Ја мислим да у животу нисам чуо толико песама. Ја у ових 20000 имам покривене све жанрове, пошто све слушам. Да имам места, скинуо бих још 10-15GB и то је то.

Преко чега слушаш све то? Пошто ти за тако нешто треба плејер са добром библиотеком, претпостављам.

Neki ljudi ne slušaju muziku po pesmama, već po albumima. Ja sam skinuo FLAC diskografije svih bendova koje slušam često, sa dobrom zvučnom i solidnim zvučnicima se primeti razlika.

Ja slušam preko foobar2000, ima jako dobar Media Library.

И ја слушам по албумима, тако ми је најједноставније и за сређивање и за слушање. Али, већина програма које сам пробао имају очајну библиотеку. WMP11 ми је најбољи, али пошто сам прешао на Windows 7, морао сам да баталим WMP, пошто је 12 катастрофалан. Тренутно користим iTunes, који ми је много иритантан, јер користи 50 процеса, а не могу да одаберем да пусти 2 извођача, него могу да бирам између једног и свих. Баш ћу да пробам Foobar2000.

Koji crni iTunes, skini Songbird i uzivaj.

Songbird liči na foobar2000 kada se malo promeni default ui f2k. 🙂

EDIT: Pff, Songbird ne može da pušta preko ASIO. Veliki minus, ali vidim da će da naprave plugin.

Poslednja izmena:
Ево баш сам испробавао Foobar2000 и има доста ствари које су ми се свиделе:
1. Екстремно брзо се пали
2. Одличан звук даје (за разлику од Winamp-а, рецимо)
3. Доста брзо ради
4. Могуће је доста га прилагодити.

Али, има неколико мана које су ми баш засметале:
1. Не групише по "Album artist" него по "Artist" пољу, па компилације које имам представља као много албума са по једном песмом.
2. Стварно је ружан, а ова последња верзија не може да се прилагођава
3. Кад стиснем "Play/Pause" тастер на мишу, не деси се ништа ако је програм минимизован.
4. Поприлично је компликован за употребу, по мени беспотребно.

Ништа ми не остаје него да се вратим на WMP12, који ми је много слабији од 11-ице, али ми и даље убедљиво највише одговара његов начин функционисања. iTunes је сличан, али много ограничен.

Хвала у сваком случају на брзим одговорима.

Songbird liči na foobar2000 kada se malo promeni default ui f2k. 🙂

EDIT: Pff, Songbird ne može da pušta preko ASIO. Veliki minus, ali vidim da će da naprave plugin.

Meni je SB zamenio Winamp tj. iTunes na Mac OS-u. Radi super i ja sam srecan 🙂

Али, има неколико мана које су ми баш засметале:
1. Не групише по "Album artist" него по "Artist" пољу, па компилације које имам представља као много албума са по једном песмом.
2. Стварно је ружан, а ова последња верзија не може да се прилагођава
3. Кад стиснем "Play/Pause" тастер на мишу, не деси се ништа ако је програм минимизован.
4. Поприлично је компликован за употребу, по мени беспотребно.

1. To se može srediti, sećam se da sam čačkao po opcijama nešto i to namestio, doduše sada ne mogu da se setim kako.
2. Može, samo treba puno strpljenja. 🙂
3. To definiši u hotkeys i stavi to kao global hotkey.
4. Slažem se u potpunosti, ali kada ga jednom podesiš nikada ne želiš da se prebaciš na bilo koji drugi plejer. 🙂

@Kutija

Sviđa mi se kako izgleda i sama ideja programa, kada ubace taj plugin za ASIO daću mu šansu, stvarno sam navikao da slušam preko ASIO kartice, plus mi daje bolji zvuk, plus je nezavisna od Windows Sound Mixera. 🙂

Kutija, proklet bio ovaj Songbird.

Bio mu je uključen neki managed mode i CELU KOLEKCIJU mi je poremetio, ko zna da li ću ikada moći da vratim na ono kako je bilo, više mi se isplati da izbrišem sve i da skinem... U tri lepe.

Pa sta je uradio?

Taj managed mode kao pravi svoje foldere, tj. sređuje kolekciju po nekom kriterijumu koji je zadat. E, sad, nastradali su mi loseless albumi koji nisu podeljeni po pesamama, već je jedan album jedan fajl, a informacije čita iz .cue. Šta je on uradio - premestio je te flacove u Unknown album folder, i promenio im ime, i sad moram ručno da vraćam sve u foldere gde je .cue.

Sreća je što je ortak pre mesec dana pokupio od mene 95% kolekcije, pa ću uzeti od njega hard da vratim, ovako je preveliko mučenje. Ostalih 5% ću skinuti ponovo, ***.

Recite vi meni, kada već pomalo offiramo, ima li gde da se flac skine "na komad".

Za razliku od nekih, ja gledam da količinu svojih pesama smanjim i proklinjem periodu u vreme dial upa kada sam sve čuvao kao blago, jer sada u gomili onoga što neću da slušam, izgubim ono što volim.

Kvalitet svoje kolekcije održavam brisanjem, a ne skidanjem i zato mi ne odgovaraju albumi (jer, realno, ako mi se sa jednog albuma svide više od 3 pesme, to je za mene album mileniuma - šta ćete, takav sam 😛).

Eto, ne znam zašto sam ovo ispričao, ali u svakom slučaju ne može da škodi, a ono što ne škodi, znači da koristi 😀

Ja isto tako razmisljam i volim da imam samo ono što mi se sviđa, i zbog prostora a pogotovo zbog organizacije i snalaženja. Retki su izvođači čije imam cele diskografije, to je mali broj onih, koji imaju procentualno toliko mali broj pesama koje ne slušam da ne želim da kvarim celinu.
Uglavnom skoro sam počeo da koristim torrent isključivo zbog tog biranja. Nađem flac album i čekiram šta oću, a to je obično 1-3 pesme.

1. To se može srediti, sećam se da sam čačkao po opcijama nešto i to namestio, doduše sada ne mogu da se setim kako.
2. Može, samo treba puno strpljenja. 🙂
3. To definiši u hotkeys i stavi to kao global hotkey.
4. Slažem se u potpunosti, ali kada ga jednom podesiš nikada ne želiš da se prebaciš na bilo koji drugi plejer. 🙂

Ја нисам успео да провалим ово за груписање по "Album artist" пољу, али је вероватно потребно да се ручно промени онај текст по коме је сортиарње дефинисано. Сам изглед сам пробао да мењам, али ми програм пријављује да нова верзија не подржава пола оних dll-ова који су потребни за боље скинове.

Ако неко има леп, скинован Foobar2000, молио бих да подели самном фолдер програма🙂

Recite vi meni, kada već pomalo offiramo, ima li gde da se flac skine "na komad".

Za razliku od nekih, ja gledam da količinu svojih pesama smanjim i proklinjem periodu u vreme dial upa kada sam sve čuvao kao blago, jer sada u gomili onoga što neću da slušam, izgubim ono što volim.

Kvalitet svoje kolekcije održavam brisanjem, a ne skidanjem i zato mi ne odgovaraju albumi (jer, realno, ako mi se sa jednog albuma svide više od 3 pesme, to je za mene album mileniuma - šta ćete, takav sam 😛).

Eto, ne znam zašto sam ovo ispričao, ali u svakom slučaju ne može da škodi, a ono što ne škodi, znači da koristi 😀

Emule, hubovi. A mogu i torrenti, pre skidanja izaberes samo one pesme koje hoces da skidas, ne ceo album.

Moj stav po pitanju pojedinacnih pesama je da pesma moze da zvuci kako ju je izvodjac/kompozitor uradio samo ako se nalazi na svom mestu u okviru albuma.

Ne posvećujem toliko vremena muzici Coa 🙂...

Recite mi koji pljugin za winamp preporučujete... ranije kad sam koristio neki, nije radio kako treba. Koristim winamp 2.9x... ne bih da ga menjam.

Ако неко има леп, скинован Foobar2000, молио бих да подели самном фолдер програма🙂

Ne znam šta podrazumevaš pod lepim i skinovanim. 🙂 Imaš na deviantart.com puno modifikacija, mada ja ne koristim nijednu, evo, uploadovaću da vidiš moj foobar.

Prilozi

• meshuggah.webp
    meshuggah.webp
    76.3 KB · Pregleda: 59
Nazad
Vrh Dno