510 je obican mrezni ruter a 520 je wireless ruter.Rade zapravo istu stvar samo sto 520 moze da salje internet bezicno.Da bi mogao da koristis internet preko wireless-a moras da imas uredjaj koji moze da prima wireless signal kao sto su wireless kartice.Laptopovi dolaze opermeljeni sa wireless karticama a u desktop racunar mozes da ubacis ili usb ili pci wireless karticu i da primas signal preko wireless-a..
Valjda je jasnije
Poz
Ne mora da znaci ali mozeNa wireless moze da utice mnogo stvari od raznoraznih izvora smetnji kao sto su uredjaji koji rade na istoj frekvenciji(bezicni telefoni,mikrotalasne i sl.) do rasporeda zidova i njihove debljine.Wireless takodje ima odredjen broj standardno izgubljenih paketa koji opet zavisi i od svega prethodno nabrojanog i kvaliteta uredjaja i sofware-a koji sve to povezuje sto se ne dogadja kada je u pitanju veza preko kabla.Ali zato kod wireless-a nema kablova...
Poz
Pa znas kako.Ja sam ubacio na dve lokacije wireless rutere zato sto zelim da se kacim preko laptopa na net i ne zelim da budem vezan kablom za ruter.Za surf ili stream-ing radio stanica ili download ne pravi nikakav problem.Nekad i retko stucne ali to ne pravi nikakav problem.Nastavi posle par milisekundi ili sekund najnormalnije da radi.Medjutim problemi sa wireless-om nastaju kada se zahteva konstantni protok kao sto su baze,online game-ing i slicno.
Kao zakljucak, ako imas desktop masinu nema potrebe da je kacis na wireless osim ako je komp daleko od rutera.To sam ja i uradio.Ne zelim da sprovodim 30 metara kabla i da razmisljam da li ce da se presece kabl ili bilo sta slicno a i ne zelim 30 metara kabla po kuci.Dva kompa su na zici a jedan na wireless-u.Takodje ne zelim da kada koristim laptop da ga kacim na kabl vec imam punu slobodu da se krecem..
Sve zavisi od potreba ali wireless je jako praktican i znacajan..
Poz
Sta je bilo sa onim tracem da telekom menja rutere za HG520? Jel neko zamenio i da li je mogla varijanta jos jedna godina ugovora bez nadoknade?
pre 10 dana sam u NS dobio 2 komada HG520 ...tako da....neshto je tu trulo...
pre 10 dana sam u NS dobio 2 komada HG520 ...tako da....neshto je tu trulo...
ne znam meni su tako rekli u korisnickom servisu u Nisu :S:
Inace imam kontradiktorne informacije o 882 modemu pa bih pitao ako neko zna:
jel moze taj 882 na dva kompa odjednom (jedan na LAN drugi na USB) i da li se onda vide (mreza)?
juce zvao telekom, danas me zvali da podignem adsl paket, otvorim, unutra hg520s
koliko se otprilike ceka na pustanje signala?
Mene nisu zvali 7 dana iz Telekoma pa sam otisao sam da proverim situaciju. Teta mi je rekla da ne zovu jer vise nema modema osim onih starih 882 pa ako hocu moze da mi da...
Znaci BG i NS ima HG520 a Nis nema. :trust:
Verovali ili ne Telekom u Nisu vise nema ADSL modema / rutera uopste!
Radnik mi je rekao da se nove isporuke modema / rutera ne ocekuju u narednih mesec dana!?!
Znaci, najveci srpski ISP obustavlja prodaju ADS paketa i IPTV-a na minimum mesec dana u Nisu. Koliko je bezumlja potrebno da se dodje u takvu situaciju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari