Šta je novo?

Da li neki provajder osim Telekoma daje WI FI ruter

Mene su glatko odbili...samo ponavljaju ko papagaji "Ta mogućnost nije predviđena " I nije ih 2% briga za doplatu ili produženje ugovora... Retko vređam ljude...ali *****i zaista !!

A koja je razlika izmedju HG510 i 520?Da li vredi da se doplati za njega?I nije mi jasno za taj wi fi,kako se koristi to?Znam da je glupo pitanje,ali stvarno ne znam.

510 je obican mrezni ruter a 520 je wireless ruter.Rade zapravo istu stvar samo sto 520 moze da salje internet bezicno.Da bi mogao da koristis internet preko wireless-a moras da imas uredjaj koji moze da prima wireless signal kao sto su wireless kartice.Laptopovi dolaze opermeljeni sa wireless karticama a u desktop racunar mozes da ubacis ili usb ili pci wireless karticu i da primas signal preko wireless-a..

Valjda je jasnije;)

Poz

510 je obican mrezni ruter a 520 je wireless ruter.Rade zapravo istu stvar samo sto 520 moze da salje internet bezicno.Da bi mogao da koristis internet preko wireless-a moras da imas uredjaj koji moze da prima wireless signal kao sto su wireless kartice.Laptopovi dolaze opermeljeni sa wireless karticama a u desktop racunar mozes da ubacis ili usb ili pci wireless karticu i da primas signal preko wireless-a..

Valjda je jasnije;)

Poz

Hvala na pojasnjenju,jasno je.Jel je bese preko wireless-a los internet ili sam ja to pomesao sa necim?
Pozdrav

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci ali moze:)Na wireless moze da utice mnogo stvari od raznoraznih izvora smetnji kao sto su uredjaji koji rade na istoj frekvenciji(bezicni telefoni,mikrotalasne i sl.) do rasporeda zidova i njihove debljine.Wireless takodje ima odredjen broj standardno izgubljenih paketa koji opet zavisi i od svega prethodno nabrojanog i kvaliteta uredjaja i sofware-a koji sve to povezuje sto se ne dogadja kada je u pitanju veza preko kabla.Ali zato kod wireless-a nema kablova...

Poz

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci ali moze:)Na wireless moze da utice mnogo stvari od raznoraznih izvora smetnji kao sto su uredjaji koji rade na istoj frekvenciji(bezicni telefoni,mikrotalasne i sl.) do rasporeda zidova i njihove debljine.Wireless takodje ima odredjen broj standardno izgubljenih paketa koji opet zavisi i od svega prethodno nabrojanog i kvaliteta uredjaja i sofware-a koji sve to povezuje sto se ne dogadja kada je u pitanju veza preko kabla.Ali zato kod wireless-a nema kablova...

Poz

I zakljucak je na kraju da je ipak bolje preko kabla.Samo mi nije jasno sto su svi toliko zapeli onda za wireless kad je pitanje da li ce raditi dobro?Nisu im valjda kablovi toliki problem?!
Pozdrav

Pa znas kako.Ja sam ubacio na dve lokacije wireless rutere zato sto zelim da se kacim preko laptopa na net i ne zelim da budem vezan kablom za ruter.Za surf ili stream-ing radio stanica ili download ne pravi nikakav problem.Nekad i retko stucne ali to ne pravi nikakav problem.Nastavi posle par milisekundi ili sekund najnormalnije da radi.Medjutim problemi sa wireless-om nastaju kada se zahteva konstantni protok kao sto su baze,online game-ing i slicno.
Kao zakljucak, ako imas desktop masinu nema potrebe da je kacis na wireless osim ako je komp daleko od rutera.To sam ja i uradio.Ne zelim da sprovodim 30 metara kabla i da razmisljam da li ce da se presece kabl ili bilo sta slicno a i ne zelim 30 metara kabla po kuci.Dva kompa su na zici a jedan na wireless-u.Takodje ne zelim da kada koristim laptop da ga kacim na kabl vec imam punu slobodu da se krecem..
Sve zavisi od potreba ali wireless je jako praktican i znacajan..

Poz

Poslednja izmena:
Pa znas kako.Ja sam ubacio na dve lokacije wireless rutere zato sto zelim da se kacim preko laptopa na net i ne zelim da budem vezan kablom za ruter.Za surf ili stream-ing radio stanica ili download ne pravi nikakav problem.Nekad i retko stucne ali to ne pravi nikakav problem.Nastavi posle par milisekundi ili sekund najnormalnije da radi.Medjutim problemi sa wireless-om nastaju kada se zahteva konstantni protok kao sto su baze,online game-ing i slicno.
Kao zakljucak, ako imas desktop masinu nema potrebe da je kacis na wireless osim ako je komp daleko od rutera.To sam ja i uradio.Ne zelim da sprovodim 30 metara kabla i da razmisljam da li ce da se presece kabl ili bilo sta slicno a i ne zelim 30 metara kabla po kuci.Dva kompa su na zici a jedan na wireless-u.Takodje ne zelim da kada koristim laptop da ga kacim na kabl vec imam punu slobodu da se krecem..
Sve zavisi od potreba ali wireless je jako praktican i znacajan..

Poz

Na to sam i mislio nema potrebe da se koristi wireless kome kabl ne predstavlja problem jer je ipak bolje resenje.Hvala tebi jos jednom na pojasnjenju.
Pozdrav:wave:

I dalje nista po pitanju zamene starog rutera za novi 520 kod telekoma?! Zaista bi bilo extra da zamenim ovoj mt882 i swich i 100 kablova sa jednim univerzalnim uredjajem pogotovo sto mi sad i wi-fi treba!! Da nece neko iz ns da se menja...dacu mu 882 i kes za 520ku!!

A jel probao neko foru da slaže da mu je pokvaren ruter pa da dobije HG520s ? I kako je " najlakše slagati " da zovem korisnički ? Ili da odem lično sa starim ruterom i da se pravim lud ? ;)

Sta je bilo sa onim tracem da telekom menja rutere za HG520? Jel neko zamenio i da li je mogla varijanta jos jedna godina ugovora bez nadoknade?

to je bio i ostao trac,situacija je jos gora...
Otiso sam do telekoma i podneo zahtev za ADSL i trazio da ruter bude WiFi HG520 glatko su me odbili i rekli da takvih rutera vise nema i najverovatnije nece ni biti.
+ nema ni HG510!!!
na kraju su mi ponudili MT882 modem...nema mreza nema mogucnost cak ni 2 kompa odjednom, 1USB drugi 1LAN...

pre 10 dana sam u NS dobio 2 komada HG520 ...tako da....neshto je tu trulo...

pre 10 dana sam u NS dobio 2 komada HG520 ...tako da....neshto je tu trulo...

ne znam meni su tako rekli u korisnickom servisu u Nisu :S:

Inace imam kontradiktorne informacije o 882 modemu pa bih pitao ako neko zna:
jel moze taj 882 na dva kompa odjednom (jedan na LAN drugi na USB) i da li se onda vide (mreza)?

Poslednja izmena:
A cek bre covece pa sta se patis...kupi swic sa 4 porta za 5e ubodi modem u jednu rupu i mozes jos 3 kompjutera da spojis!!!

nigde nisam video ok switch za manje od 15EUR...

ne znam meni su tako rekli u korisnickom servisu u Nisu :S:

Inace imam kontradiktorne informacije o 882 modemu pa bih pitao ako neko zna:
jel moze taj 882 na dva kompa odjednom (jedan na LAN drugi na USB) i da li se onda vide (mreza)?

Mogu istovremeno i preko usb-a i preko lan porta i naravno da se vide(mreza) sto najvise naravno zavisi od podesavanja windowsa i raznoraznih firewall-ova..

Poz

juce zvao telekom, danas me zvali da podignem adsl paket, otvorim, unutra hg520s :)
koliko se otprilike ceka na pustanje signala?

Mene nisu zvali 7 dana iz Telekoma pa sam otisao sam da proverim situaciju. Teta mi je rekla da ne zovu jer vise nema modema osim onih starih 882 pa ako hocu moze da mi da...

Znaci BG i NS ima HG520 a Nis nema. :trust:

**jedan mali off: pri raskidu ugovora sa Telekom-om...jel imaju oni pojma koji su ruter dali i koji treba da vratim ? recimo da li mt882 ili hg510...? pošto meni u ugovoru ne piše tako nešto...

Mene nisu zvali 7 dana iz Telekoma pa sam otisao sam da proverim situaciju. Teta mi je rekla da ne zovu jer vise nema modema osim onih starih 882 pa ako hocu moze da mi da...

Znaci BG i NS ima HG520 a Nis nema. :trust:

Pa moraju nekud da odu krshevi sa severa :) hehe :)

@prodaj treba i meni :(

I ja sam trazio da mi zamene modem za ovaj novi sa wirelessom, pa su mi rekli da telekom valjda sklapa ugovor sa nekom novom kompanijom koja ce da ih snabdeva tim modemima, a da raskidaju ugovor sa ovima sa kojima su dosad imali ugovor. I rekli su mi da cak i ako budem cekao da mi stigne novi modem sa wirelessom, prednost imaju oni koji su se prijavili za IPTV, a tek posle ide ostatak. I rekli su da je zamena besplatna ako produzim ugovor na jos godinu-dve valjda...

Pa lepo...ja sam se prijavio za IPTV ali nemam tehničkih mogućnosti :D A kad se očekuje to sklapanje ugovora i početak zamene ?
Meni su nešto slično odgovorili sa i n f o @ telekom . rs :

"Поштовани,

замена ADSL модема, за сада, код већ постојећих корисника, је могућа искључиво уколико исти прави сметњу на услузи ADSL, а која се након евидентирања позивањем Кол центра на број 0800/100-100, испитује од стране техничке службе. Уколико техничка служба прогласи оправданост замене модема, након горе поменуте процедуре пријаве сметње, кориснику се даје модем који је у том тренутку у понуди, што не мора бити искључиво wireless модем.

Тренутно се разматра могућност понуде wireless модема, од стране Телеком Србија а.д, са наплатом уз рачун за телекомуникационе услуге, о чему ће корисници у најскорије време бити обавештени на нашем сајту на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com . "

E sad...mene zanima kolko traje otprilike ta procedura zamene i kako teče, od momenta kad ja nazovem 0800 i prijavim kvar ? :smash:

A stvarno su djubrad kad vec moram tako da se izrazim. Na kraju ja ispadam budala zato sto sam se ranije prijavio za ADSL pre jedno dve godine kad nisu izdavali wireless ruter, i sad moram da im platim za nesto sto su oni koji nisu toliko dugo korisnici telekom adsl/iptv usluge dobili potpuno besplatno? Ne bi mi bio problem da produzim ugovor na godinu, dve, tri, ali zasto da platim za nesto sto je neko ko nije ni blizu toliko dugo ADSL korisnik kao neki dobio besplatno?

Poslednja izmena:
Zato sto ces ti u svakom slucaju ostati njihov korisnik :p a nove mame wirelessom

Bedni ljudi...

Verovali ili ne Telekom u Nisu vise nema ADSL modema / rutera uopste!
Radnik mi je rekao da se nove isporuke modema / rutera ne ocekuju u narednih mesec dana!?!

Znaci, najveci srpski ISP obustavlja prodaju ADS paketa i IPTV-a na minimum mesec dana u Nisu. Koliko je bezumlja potrebno da se dodje u takvu situaciju?

Pa pozajmi od nekoga...tako sam ja sa ptt......za 3 nedelje stiglo zamenio...sada imamo jedan backup na 10-tak adsl konekcija...pa kad neki crkne ....dobro dodje shto je drugar hteo BASH asus 600g :)

Verovali ili ne Telekom u Nisu vise nema ADSL modema / rutera uopste!
Radnik mi je rekao da se nove isporuke modema / rutera ne ocekuju u narednih mesec dana!?!

Znaci, najveci srpski ISP obustavlja prodaju ADS paketa i IPTV-a na minimum mesec dana u Nisu. Koliko je bezumlja potrebno da se dodje u takvu situaciju?

Isto je i u Beogradu. Ja cekam vec preko 2 nedelje i niko nema pojma (ili ne zeli da kaze) kada ce stici ti modemi.

Nazad
Vrh Dno