Šta je novo?

overklokovanje

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
pozdrav imam C2D E6300 na 1.86 Ghz Gigabyte 945P-S3;3Gb Kingston DDR2 na 800 Mhz,hteo bi bar 2.8 da izvucem ali neznam kako.,)

Pa overklokom. :d

Polako, naucit ces. Imas u ovom podforumu sticky gde ti je sve lepo objasnjeno. Baci se na citanje...

da video sam samo mo je malo frka oko maticne ploce,probao sam ja nesto jutros ali jok,preko cpu-z sve je po starom a u biosu promenjeno,tako da sad nemam pojma sta da radim

necesh izvuci mnogo sa tom matichnom plochom, plafon 300x7 (ako ti se posreci). moj ti je savet da prodash nju, i pazarish neku polovnu p35 plochu, a mozda i neku dobru p965, i da poterash cpu na preko 3ghz bez mnogo muke. to ti je investicija od mozda 20-30e.

nista sad cu da probam varijantu od super stara pa cu da vam javim,jeli taj test opterecenja kljucan za mali klok od 2.8 ili 3?

nista meni ne pomaze,nece da se klokuje,kako se snima novi bios?

ne mozesh sa tom plochom nishta da uradish, pomiri se sa tim. mozesh da fleshujesh 5 biosa, ali 945 chipset je djubre kad je fsb u pitanju.

ja sam iz 945 uspeo maximalno da izvucem fsb od 265mhz,a to je inace dobro jer mnoge nece ni toliko...uradi kako su ti rekli i uzmi ili najmanje 965p cipset ili p35 i otice taj cpu sa dobrim hladjenjem i na 3,2ghz

Poslednja izmena:
ujuri najbolje neku asus p5k, dfi blood iron ili ga ds3(l), sve su p35 chipset, i uz malo srece i uz kuler od 20e ima da ti radi mozda i na 500x7 tj 3.5ghz sa naponom od 1.45v u proseku :)

Vidi moju kofu.
Sa ovom varijantom idem opusteno na 2.57ghz sa vazdusnim hladjenjem i naponom 1.3v fiksiranim.
Po defaultu mi je napon 1.35.
Memorija mi je kao sto vidis obicna, nista specijalno. Veliko ubrzanje u odnosu na default.
Sa vodom i boljom memorijom bi to islo preko 3.00ghz.

Vidi moju kofu.
Sa ovom varijantom idem opusteno na 2.57ghz sa vazdusnim hladjenjem i naponom 1.3v fiksiranim.
Po defaultu mi je napon 1.35.
Memorija mi je kao sto vidis obicna, nista specijalno. Veliko ubrzanje u odnosu na default.
Sa vodom i boljom memorijom bi to islo preko 3.00ghz.

kakva bre voda za preko 3ghz, nemoj da zbunjujesh choveka.
da treba dobra memorija treba, ali solidan kuler moze da ga hladi na 3.5ghz bez problema, jedino shto moze da kochi je fsb wall, mada moje skromno iskustvo je pokazalo da vecina nemaju fsb wall, samo p35 plocha i memorija koja moze na 1000mhz (velika vecina ddr2800-ki) i ima da poleti mashina.

Kazem voda zbog zagrevanja. Meni je temperatura 47, na 3 ghz bi verovatno bila preko 50 sto meni barem nije OK.
Nisam probao, ali zna da vodeno hladjenje nije toliki bauk koliki je bio pre. Ako covek hoce da ga podigne znatno, onda ne bi bilo lose.
U pravu si, postizana je ta frekvencija na vazduhu, ali ipak su to gornje granice.

shta ce mu voda koja koshta minimum 75e (TT Bigwater 735, koji hladi kao prosechan air kuler) na procesoru od 40e?
a 3.5ghz nije bash gornja granica, idu oni i vishe, ali treba bash dobra plocha i bash dobro hladjenje (ne voda :))

hvala za savete svima ali cu poslusati demiosa,imam 8 i 16 za vazdusno hladjenje,videcu da uzmem novu maticnu plocu 965,popizdeo sam zbog krajsisa zapucava u cetvrtoj cetvrtini igre,nece i nece.

chekaj malo. p965 nema novih plocha, to ti je najgora varijanta i najjeftinija, mislio sam ako ti naleti polovna za nekih 35-40e, a svoju prodash za 25. p35 takodjer cesh teshko naci nove, ali ce velika vecina biti u garanciji i izacice te ko 45-60e.
a nisam te bash razumeo ovo za 8 i 16 za vazdushno? jel to koliko para imash u evrima da izdvojish za kuler? :)
a to shto ti zapucava ne znachi da je do ploche.

nee,8 cm kuler i 16 cm kuler imam 2 culera

ma krajsis mi puca zbog procesora pa ja hocu da ga kloknem samo neznam kako

djordje ti si neshto gadno pobrkao.
mislio sam na kuler procesora prevashodno, ali je i bitno da imash dobro provetreno kucishte. plus ja josh nisam chuo za kuler od 16cm? shta ti je to?
a ako mislish da neshto moze da puca zbog sporosti procesora tu si tek neshto pobrkao.
jedino ako mislish pod pucanjem da ti secka, a ne puca u smislu nestablnosti kompa

jesam pobrko,krajsis se zapucava nece dalje, jer trazi cini mi se 2.0 Ghz a ja imam 1.86Ghz,sam komp je uredu,tacnije leti jer sam se oslobodijo gomile vistinih usluga kroz servis aplikaciju,a kuleri su 8 od kucista i 12 cool master.

ati radeon hd4670

Nazad
Vrh Dno