Šta je novo?

Lenovo IdeaPad S10 - diskusija

Zamenio danas, ovaj novi se ne cuje gotovo uopste (bukvalno samo kad naslonim uvo na otvor). Kakva promena :)
Takodje nestala su i jos 2 sitnija problema:
lose izlivena plastika pored desne sarke i
plastika na lampicama pored power dugmeta koja nije lepo bila zalepljena, pa je malo strcala...
Za sad sam vrlo zadovoljan

Brzina diskova

Evo da i ja nesto kontribuiram dok jos imam windows :)
Uskoro cu da pregazim XP (iako, suprotno ocekivanjima, ne radi uopste lose) i pokusati da instaliram Slackware, pa se javljam sa iskustvima kako to radi.

Prilozi

• ssd.png
    ssd.png
    23.1 KB · Pregleda: 101
  • hard.png
    hard.png
    24.7 KB · Pregleda: 93
Grejanje

Da li neko moze da mi kaze, da li je normalno da temperatura Lenovo S10e, posle igranja jedne starije 3D igre, meruci ovim programima iznosi:

U Everest home edition 2.20.405: CPU: 57 HD: 40
U CoreTemp Version 0.99.4.65: CPU: 74 - 80 :mad:

Da napomenem, da je netbook star malo jace od mesec dana, ne koristi se svaki dan, a uvek ga stavljam na tvrdju fasciklu, kako ne bi pokrio rupe za dovod vazduha, kad ga stavim u krilo. Radi dobro, jedino me brine to ocitavanje temperature, pogotovo sa ovim drugim programom

3 cell ? ili 6 cell ?
da li je radio na bateriji ?

3 cell ? ili 6 cell ?
da li je radio na bateriji ?

6 cell baterija. Radi na bateriji, samo par puta je bio na ispravljacu, al tada nisam imao ove programe za temperature. Skinuo sam ih, jer sam citao da veca temperatura steti bateriji, pa da znam sta mi je ciniti...
Kada poredim sa ostalim netbookovima i laptopovima sa procesorom od ~ 1.6 GHz, cini mi se da su temperature malo velike, al ne znam, kakva je razlika da li je na ispravljacu ili bateriji. moram da probam :trust:

EDIT: Sad sam probao i na ispravljacu, i nema nekih velikih razlika, u odnosu kad radi na bateriji.
U Everestu: Cpu: 56 HDD: 36
CoreTemp: 74-78.

Opet sam merio posle igranja te iste, starije 3D voznje

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Prilicni sam laik pa vas molim da ne zamerite :)
Imam par pitanja o ovom notebooku:

1. Da li je moguce bez problema gledati 1280x720 i 1920x1080 filmove u mkv i wmv?

2. Da li je moguce povezati lcd i notebook i kakav je kvalitet slike na lcd (nisam cepidlaka)?

3. Da li je moguce prebaciti materijal sa 8gb fleske (verovatno najgluplje pitanje ali da ne skitam)?

Hvala unapred :)

ne
ima samo d-sub izlaz pa ti vidi sa svojim lcd :) trebalo bi da mozhe:) Ok je :)
da

inace mali je strasno zgodan, kome treba mali zgodan, lako prenosivi netbook, sa solidnim baterijom, topla preporuka, inace do pre par godina smo imali i ovakve desktope, po pitanju performansi pa su zavrsavali posao

U vezi sa povezivanjem sa lcdom (Toshiba 42AV500PG) evo specifikacija:
Toshiba 42AV500PG
Tuners:
• Analogue Tuner
• Auto Set-up
Photo Viewer:
SD Card Slot:
HDMI Input: 2
Inputs/outputs:
• HDMI™ 2
• Composite Video
• RGB (via SCART) 1
• SCART 2
• Analogue Audio Input
• Headphone

Da li je moguce povezati?

EDIT
Da li ovo zavrsava posao i ima li da se kupi kod nas?
http://cgi.ebay.co.uk/15Pin-VGA-D-S...ItemQQimsxZ20090731?IMSfp=TL090731165004r3105

a7ff12h.jpg

Poslednja izmena:
kupio sam lenovo s10e doduse crni i mogu reci da sam prezadovoljan...... izbacio sam jednu 512, ubacio 1gb ddr2 na 667 i instalirao win 7 i radi kao blesav....... povezao sam ga sa samsungom 40" i mogu reci da daje fenomenalnu sliku.... Moje misljenje je da ukoliko vam racunar ne sluzi radi igranja obavezno uzmete ovog malisana jer mozete svuda da ga ponesete

crni ima jedinu manu bateriju, al ako ti ne treba jaca baterija, ok je i crni :)

bilo je i crnih sa 6 cell ;)

ista cena bila, bilo u pin-u

160GB 2GB 6celija beli
Skinuo win xp i stavio Ubuntu 9.04 :) Jaunty Jackalope
Uzivancija ;)
Apache, Python, ...
Sve radi. Sve podrzano.
Ubuntu stavljen na HDD 12GB. Prvo sam probao na SSD i radi odlicno al je ipak 4GB malo.

Stavio sam Ubuntu 9.04 Desktop. Postoji i Ubuntu 9.04 Netbook Remix koji je bas namenjen netbookovima - lista.

Ako je neko probao Remix neka javi.

Jel se ko snasao da prevari gma driver da puca 1024x768 ili sl, pa onaj kao skrol koji prati misa da ide :)

Imam par aplikacija kojima treba 1024x768...

sto se tice cene koliko sam ja uspeo da vidim trenutno je najpovoljniji u winwin-u

Nešto mi sporo radi sistem, tj. radi, radi, ali sa malim pauzama, "secka" da se lepše izrazim?! SSD disk je dupke pun, a instalirao sam samo najosnovnije stvari... Verovatno se "guši" zbog toga... Da li mogu da drugi hard lepo podelim na particije, instaliram Win na jednu od njih, a SSD da "gurnem" sa strane?!

da, mada zar ti nije lakshe da gurnesh program files na hdd ?

Imam problem na s10e sa butovanjem sa usb flash-a na kome je boot-abilni hirens. U biosu sam, naravno, namestio da boot-uje sa flash-a kojeg lepo po imenu prikaze u listi, ali nece da boot-uje. Isti usb flash (transcend 1gb) lepo boot-uje na drugim masinama vec oko godinu dana, ali ovde nece. Probao sam i sa SD karticom ali nista. Na netu nisam nasao nista o tome. Bios je najnoviji, a i sa prethodnim je bilo isto. Ima li neko slicno iskustvo?

Resio sam problem. Trebao sam ranije da pisem na forumu. :) Dakle, sve sam isto radio kao i sa hirensom, samo sam boot fajlove vukao sa flopija, a ne iz foldera sa boot fajlovima, i sad radi, boot-uje sa flash-a bez problema. Ipak, zanimljivo je da i prethodna i nova verzija radi na desktop i vecini laptop masina, a na ovom malom Lenovo s10e nece.

da, mada zar ti nije lakshe da gurnesh program files na hdd ?

Probao kad sam kupio. Napuni se ssd. Problem je do win xp :crash:

Ako zelite da vidite koliko je s10e ustvari jak racunar dignite npr UBUNTU :banana:
Pored odlicnih performansi moze se izgled lako podesiti da bude kao npr mac (ko voli), pa visual efekti (ko voli)

Ima i knjiga za pocetnike na srpskom.

Neko je pitao za batu. Baterija traje isto i duze (preko 6 sati)

I ja sam prvo probao legalni win xp na ssdu, pa legalni win xp na hdd, pa divco win xp na hdd. Kako okrenes problem sa win i antivirusima. Pojedu sistem

s10e+ubuntu=:banana:

^ To je ženin lapatopa, ne bih joj instalirao ništa osim Wina, ionako se i sa njim jedva snalazi ;)

Probaću instalaciju Wina na HDD, pa ćemo da vidimo...

^ To je ženin lapatopa, ne bih joj instalirao ništa osim Wina, ionako se i sa njim jedva snalazi ;)

Probaću instalaciju Wina na HDD, pa ćemo da vidimo...

Nikako win. Pojede ga. Ja sam kupio s10e za "djecu" i povremeno za sebe da ne bi teglio 17''. Sad djeca tegle 17'' :D:D
Probajte Linux na s10e. Uzivancija.
Kakva su Vasa iskustva sa linuxom na s10e ???
Ko voli moze ovako da dotera deskt. Naravno sve ovo dole je animirano. Skakuce :banana:

Nazad
Vrh Dno