Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Eh ovako, rodjaku mi se desio danas rrod pa cemo xbox nositi sutra u servis. Naime radi se o konzoli koja je sa xenon plocom, stara negdje oko godinu i po. Pa imamo pitanje kolike su sanse da ce mu se to moci popraviti pa makar i da 6 mjeseci radi jer smo culi da neke konzole se ne mogu nikako popraviti?

Ja sam takodjer mislio da se to ne moze "nama" desiti :D pa sad kad sam vidio da rrod "strikes u okolini" :D toliko sam se isprepado da cu i ja najvjerovatnije odraditi sutra x clamp fix dok me nije potkacio ring.

Hvala

Poslednja izmena:
Trebali ste X-Clamp fix da uradite čim ste kupili konzole, ali šta je tu je.

kao ja iako imam falcona odma sam ga xclampovao da me ne grize savest da nisam sve ucinio da spasem svoje "chedo" :)

Ja sam moj XBOX odneo kod Drivera na X-fix odmah sa aerodroma, nisam ga ni palio , iz kutije sam ga raspakovao kod njega. Sigurica.

Eh ovako, rodjaku mi se desio danas rrod pa cemo xbox nositi sutra u servis. Naime radi se o konzoli koja je sa xenon plocom, stara negdje oko godinu i po. Pa imamo pitanje kolike su sanse da ce mu se to moci popraviti pa makar i da 6 mjeseci radi jer smo culi da neke konzole se ne mogu nikako popraviti?

Ja sam takodjer mislio da se to ne moze "nama" desiti :D pa sad kad sam vidio da rrod "strikes u okolini" :D toliko sam se isprepado da cu i ja najvjerovatnije odraditi sutra x clamp fix dok me nije potkacio ring.

Hvala

Pazi ko ti to radi, jer kako moze da popravi, tako moze i da ga ubije nachisto, mada sad i nemash nekog izbora :)

Ima li načina da se prevari MS pa da se plati gold membership u dolarima?
Zvuči glupo ali 10e je skuplje u funtama, ne znam zašto, a druge opcije za plaćanje nemam.

Cena tesko da ce pasti , ipak zivimo u Srbiji tbh ...
Dobro je poznat sistem prodaje nasih prodavaca , koji i pored svetskih rasprodaja i dalje drze prvobitne cene uz klasicne izgovore male prodaje i ostalih gluposti.
Tako da jedino sto ce se smanjiti kod nas je zaliha novca u novcaniku (kao i uvek jelte)

Koliko uopste izadje u dolarima?
Mozes na www.xboxgoldcard.com da uzmes godisnju pretplatu za 34e, ne verujem da jeftinije od toga moze.
E pa tako nešto mi treba.
pivopije.gif
Jer na konzoli kada hoću da produžim daje mi cenu od 39£, što je 44e.

Microsoft Europe bigwig Chris Lewis has shrugged off suggestions that this morning's Xbox 360 Elite price-drop was done deliberately to undermine the imminent launch of PS3 Slim.
Incidentally, the removal of the HDMI lead from the Xbox 360 Elite box gives "flexibility" to buyers to decide what sort of set-up configuration they want, said Lewis.

:D

Poslednja izmena:
Cena tesko da ce pasti , ipak zivimo u Srbiji tbh ...
Dobro je poznat sistem prodaje nasih prodavaca , koji i pored svetskih rasprodaja i dalje drze prvobitne cene uz klasicne izgovore male prodaje i ostalih gluposti.
Tako da jedino sto ce se smanjiti kod nas je zaliha novca u novcaniku (kao i uvek jelte)

Eto prilike za tebe da započneš novi biznis u kome ćeš da pratiš svetske rasprodaje i ne obazireš se na klasične izgovore. Šalu na stranu da li ti stvarno misliš da domaći prodavci kontrolišu tržište ?

Pazi ko ti to radi, jer kako moze da popravi, tako moze i da ga ubije nachisto, mada sad i nemash nekog izbora :)

Joj dobro si, odemo danas kod tog lika bog te al smo se sjebali...Lik ne zna dze goni, pored toga sto prica ko kokosar imo sam osjecaj da prvi put cuje za x-clamp fix. Mi ga pitamo hoces raditi x-clamp on kaze ne znam braco vidjet cu dok ga otvorim kako i sta, kaze mozda budem moro stavljat pastu...:zgran: Otvori onaj rrodovan Xbox, kad stade pritiskat procesor i glavni mu fazon utaknuti i istaknuti drajv. Kad u po frke govori ma ovo je neko radio prije mene i daje nam broj od ovoga jednog lika kaze on ce to radit ja nemam vremena. Te ti ja one konzole zgrabim, hvala tebi pasa ja tebi ne bi dao da mi cuku pricuvas na lancu...Sto je najgore radi samo sa Xboxima...:zgran:...Strasno...

Joj drivere kud nisi blize majka mu stara.

Svico draga skim ja posla imam..............

Poslednja izmena:
Eto prilike za tebe da započneš novi biznis u kome ćeš da pratiš svetske rasprodaje i ne obazireš se na klasične izgovore. Šalu na stranu da li ti stvarno misliš da domaći prodavci kontrolišu tržište ?

Cek cek cek , da li stvarno mislis da oni ne kontrolisu trziste?

Oni ne da kontrolisu trziste vec ga i diktiraju ...
Najprostiji primer je nabavljanje Xbox konzole
Kada bih nasao konzolu za 200 evra (kao sto se u svetu prodaje naveliko) problemi bi bili sledeci:
1.Niko na svetu nece da salje kod nas a da nije putem tenka / ili drugog oklopnog vozila za koje bi mi trazili 50-60$ (ili funti)
2.Carina bi me odrala jer bi nasli najskuplju mogucu verziju konzole... sam paket je tezi od 2 kilograma tako da bi morao da uvezem robu putem speditera (sto bi isto ispalo oko 50-60$)

Kada se sve skupi cena konzole od 200 evra u evropi dok stigne do nas ispadne 300 evra , sto je igrom slucaja bas identicna cena kod nasih prodavaca , jer su shvatili da ne moraju da stavljaju manju cenu , posto carina i dugogodisnja izolacija Srbije od sveta cine posao za njih, jer zasto stavljati normalnu cenu kada od prodaje jedne konzole profitiraju kao da su prodali 2 ili 3 ?

Da ne spominjem da nasi uvoznici kupuju po MALOPRODAJNIM CENAMA jer nece da se muce i kupuju na vece kolicine po veleprodajnim cenama, i onda svoju nesposobnost naplacuju gradjanima koji su imali toliko srece da se rode u ovakoj ogavnoj zemlji...

I onda me pitas da li nasi trgovci diktiraju cenu?

Pa trebalo bi ih spaliti zbog brutalnog bogacenja (a da im ide loshe ne bi neki od poznatih "postenih trgovaca" imali po 5-6 prodajnih mesta )

Tako da plx stavi prst na glavu i dobro razmisli ( mozda palis cigare sa novcanicama od 500 evra pa ne primecujes / ili si jedan od tih prodavaca ) pre nego postavis ovako glupo pitanje ponovo :wall:

Microsoft Europe bigwig Chris Lewis has shrugged off suggestions that this morning's Xbox 360 Elite price-drop was done deliberately to undermine the imminent launch of PS3 Slim.
Incidentally, the removal of the HDMI lead from the Xbox 360 Elite box gives "flexibility" to buyers to decide what sort of set-up configuration they want, said Lewis.

AHAHhahahahahhahahhh :D :D :D

Kako bi ga ja otpustio odmah nakon ove izjave! :D Vise se i ne trude da kreativno lazu :D

Najgore je što nema zvaničnog uvoznika/distributera. Ostalo bi uradila konkurencija, zašto bi neko kupio konzolu od 300€, kad može da kupi istu konzolu u drugoj radnji za 200?

Kada bih nasao konzolu za 200 evra (kao sto se u svetu prodaje naveliko) problemi bi bili sledeci:
1.Niko na svetu nece da salje kod nas a da nije putem tenka / ili drugog oklopnog vozila za koje bi mi trazili 50-60$ (ili funti)
2.Carina bi me odrala jer bi nasli najskuplju mogucu verziju konzole... sam paket je tezi od 2 kilograma tako da bi morao da uvezem robu putem speditera (sto bi isto ispalo oko 50-60$)

Kada se sve skupi cena konzole od 200 evra u evropi dok stigne do nas ispadne 300 evra , sto je igrom slucaja bas identicna cena kod nasih prodavaca , jer su shvatili da ne moraju da stavljaju manju cenu , posto carina i dugogodisnja izolacija Srbije od sveta cine posao za njih, jer zasto stavljati normalnu cenu kada od prodaje jedne konzole profitiraju kao da su prodali 2 ili 3 ?
Ti ovime nisi optužio nijednog prodavca, već sasvim opravdao njihovo ugradjivanje na konzolu.
Razmisli malo pa ponovo napiši.

Joj dobro si, odemo danas kod tog lika bog te al smo se sjebali...Lik ne zna dze goni, pored toga sto prica ko kokosar imo sam osjecaj da prvi put cuje za x-clamp fix. Mi ga pitamo hoces raditi x-clamp on kaze ne znam braco vidjet cu dok ga otvorim kako i sta, kaze mozda budem moro stavljat pastu...:zgran: Otvori onaj rrodovan Xbox, kad stade pritiskat procesor i glavni mu fazon utaknuti i istaknuti drajv. Kad u po frke govori ma ovo je neko radio prije mene i daje nam broj od ovoga jednog lika kaze on ce to radit ja nemam vremena. Te ti ja one konzole zgrabim, hvala tebi pasa ja tebi ne bi dao da mi cuku pricuvas na lancu...Sto je najgore radi samo sa Xboxima...:zgran:...Strasno...

Joj drivere kud nisi blize majka mu stara.

Svico draga skim ja posla imam..............

Hahaha :)

"It's not a bug, it's a feature" :D:D:D

O boze

Da ne spominjem da nasi uvoznici kupuju po MALOPRODAJNIM CENAMA jer nece da se muce i kupuju na vece kolicine po veleprodajnim cenama, i onda svoju nesposobnost naplacuju gradjanima koji su imali toliko srece da se rode u ovakoj ogavnoj zemlji...

I onda me pitas da li nasi trgovci diktiraju cenu?

Pa trebalo bi ih spaliti zbog brutalnog bogacenja (a da im ide loshe ne bi neki od poznatih "postenih trgovaca" imali po 5-6 prodajnih mesta )

Tako da plx stavi prst na glavu i dobro razmisli ( mozda palis cigare sa novcanicama od 500 evra pa ne primecujes / ili si jedan od tih prodavaca ) pre nego postavis ovako glupo pitanje ponovo :wall:

Iskreno ne pada mi na pamet da pričam na tom nivou, niti palim cigarete sa 500 evra ( pa čak i da palim ne vidim kakve to veze ima sa tobom ) niti prodajem konzole, a u svom odgovoru si sam sebe demantovao. Nepravilne zakonske regulative, neregulisane carinske stope koje se kreću od 0 do beskonačnosti (zavisi kako za koga i na koga naletiš ), nepostojanje digitalnog potpisa, provizije banaka od 6% ( da dobro ste pročiali 6% na definisanu cenu artikla ) za online trgovinu i 3% za kupovinu preko terminala za platne kartice + još sijaset raznoraznih okolnosti koje ubijaju normalno poslovanje. To ne kontrošu prodavci, veruj mi, pa čak ni vlasnici 5-6 prodajnih objekata koju su se BRUTALNO OBOGATILI ;) Ako malo bolje razmisliš ima primera firmi sa 20 i više prodajnih objekata pa su bankrotirali
Još jednom ti predlažem ako misliš da postoji bolji način slobodno otvori maloprodaju konzola stavi cenu Xbox360 sa 60GB 199eura ja ću doći na dan otvaranja da kupim konzolu - još jednu
I još da dodam čak ni o cenama konzola na veliko se nisi dobro informisao, cene su niže od navedenih 200eura ali čik probaj da ih uvezeš pa ćeš da shvatiš ko kontroliše tržište i zašto "naši uvoznici" koji, uzgred budi rečeno, ne postoje za Xbox360 - kupuju po maloprodajnim cenama ili ih kupuju iz sivih kanala
I da odgovorim na tvoje pitanje - Ja ne mislim - ja znam da kod nas prodavci ne kontrolišu tržište - nažalost pošto liberalno tržište donosi smanjenje cena

Izgleda da su fixnuli Shadow Complex glitch posto vise ne funkcionise :).
Update je bio silent, posto me nije ni pitao da li hocu da update-ujem ili ne.

Bedak. Ionako si mogao da je završiš za dva sata (speed run).

Nazad
Vrh Dno