Šta je novo?

problem sa jdownloaderom

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Koristim jdownloader i imao sam problema sa vezom, izbubio sam internet vezu u potpunosti i nakon toga se vratila, ali nakon dva restarta i paljenja gasenja rutera.

Sada jdownloader ne moze da starta kao sto je startao ranije kada bi ugasio racunar.
Tj. on startra kao program ali su linkovi u downlad sivi vise nemaju onu zelenu strikiranu oznaku da su dostupni.
Sta da radim kako da nastavim download jer sam vec pola filma od 8gb skinuo

Isti problem, pokusao i restart i sada imam poruku da nemam ovlastenje da upisujem na cvrsti disk.
Sve se desilo tako sto sam ga sinoc ostavio na mimimum protoku jer sam gledao neke filmove i sada svaka adresa tj. rapid, MU itd ima te poruke na dva tri linka.

i ja imam nekih problema : naime kada skidan sa netload.in film koji je iz vise delova, dodje skoro do pred kraj tog dela koji skidam o onda pukne pedje na sledeci deo i tako opet. uopste ne uspeva da skine film jel svaki put ispocetka skida taj deo.

a i brzina skidanja mi je mala oko 50 kb/s na netu 2mb/s, kod sa rapida skida oko 150 kb/s. sta mu ogranicava prorok?

I ja imam losa iskustva i nakon nekoliko puta kada mi je ono sto sam skinuo bilo ne upotrebljivo, ja sam odustao od netload.in . samo rapidshare i megaupload.

Obrisi, i ponovo ubaci linkove, mozda pomogne. U sustini, JD je skroz u*ebao sa ovom novom verzijom. Mnogi ljudi su imali problema kada su radili update stare na novu, pa ako si i ti to uradio, probaj da skines cistu poslednju verziju koja je izasla.
Sto se tice Netloada, to se stalno desava, spore brzine, pucanja. Nisam probao preko opere da skidam nesto sa NL, pa ne znam dal je to slucajno do JD-a. I RS ne daje pune brzine. Sve u svemu Megaupload je majka, em max brzine downl., em nema cekanja izmedju dva fajla, i kao slag na tortu radi i resume prekinutog skidanja, kao da imam nalog kod njih 🙂

Pa, šta onda oni nude za premium?

Da hijackujem temu, nije neki problem sa JD, ali kad gasim računar, a JD je u trayu (skidao-ne skidao), sledeći put lista fajlova kao da se izvuče iz nekog bekapa. Ne fali ništa, ali stanje nekih linkova je zaboravljeno. Ne kapira da je nešto već završio, a preskoči link tek kad nadje fajl na disku. Kad ugasim ručno, nema prob.

Sigurno nude vece brzine,ali ne znam kolki je max za non premium, posto izvlacim max na sbb-u 1.5 mbit. Takodje, vrlo lako mogu da ukinu ove pogodnosti, da uvedu cekanje izmedju dva fajla smanje brzine i slicno. Mnogi to rade, a zadnji primer je Hotfile

Isti problem, pokusao i restart i sada imam poruku da nemam ovlastenje da upisujem na cvrsti disk.
Sve se desilo tako sto sam ga sinoc ostavio na mimimum protoku jer sam gledao neke filmove i sada svaka adresa tj. rapid, MU itd ima te poruke na dva tri linka.

Meni je to prijavljivao kad nisam imao vise mesta na hardu.

Ja nemam bas toliko problema sa JD. Probajte da instalirate NIGHTLY verziju. Ona ima dosta bagova (ali se updatuje svaki dan). Takodje sadrzi update-ovane pluginove. Mozda ce vam to resiti problem.

Za instalaciju NIGTHLY verzije, proverite JD zvanicni forum.

desni klik ---> reset link 😉

Ponovo imam nekih problema.
Skinuo sam 9gb filma 2 fast 2 furious 1080p i sad mi kod ekstraktovanja izbacuje ovu poruku.

Ja ponovo skidam taj fajl, ali me interesuje sta da radim ako to ne upali.

Gotovo da je sigurno da će upaliti, ne bi trebalo da brineš...

@ RazbojNick

JD ima velikih problema kada je u pitanju shutdown u bilo kom pogledu, tako da ništa ne čudi. Ja ne mogu da dođem do Wina nakon gašenja kompa JD-ovim tajmerom po završetku downloada. Ne kapiram ni sam, kao kada preteram sa OC-om, pa vadim kabl od napajanja na par sekundi kako bi normalno bootovao... Ovaj tvoj problem je donekle manje ozbiljan, ali, u suštini, je u istoj stvari problem.

Pa logično je da će da zaboravi šta je radio u međuvremenu kada ga shutdown nasilno obori. On inače prilikom regularnog gašenja programa upiše trenutno stanje liste.

Skinuo sam ponovo isti fajl i ista poruka "file is corrupt"

^ Ponovo je isti RAR problematičan (25)? :trust:

Skini preko browsera, ako je i dalje isto, onda je taj deo arhive problem sam po sebi, a ne jD.

@moj problem: Danas je ispočetka počeo da skida fajl koji je stigao sinoć do 94% (rapid nalog). Treba da ubace periodično zapisivanje stanja fajlova, a ne samo pri gašenju programa.

Rapid sa free nalogom nema mogućnost nastavka download-a. Ako se prekine skidanje fajla, svaki put mora iz početka.
Dobra je stvar da čak iako spisak nije ažuran, JD će prepoznati da je neki fajl već skinut ako se nalazi na svom DL mestu i preskočiće ga.

Pod "rapid nalog" se podrazumeva valjda da mislim na premium nalog?

Pa ja nisam podrazumevao, očigledno 😛
Ne znam kako radi to kod rapida ako nisi u free varijanti. Nikada nisam imao plaćeni nalog.

desava mi se da mi jD nestane iz tasbara, ne mogu da ga pronadjem a radi u pozadini. jednostavno ne mogu da udjem u program da vidim sta trenutno radi. maoram da idem na ctrl+alt+del i da ga ugasim proces/java, tek onda se ugasi. i odna mogu ponovo da ga pokrenem. sta moze da bude problem?

Imam i ja problem sa Jd ovaj koji sam imao kada sam prihvatio update samo je pri ponovnom ukljucenju pokrenuo kao update plugins ali to je trajalo satima tako da sigurno nesto nije u redu,pokusao sam da skinem novu verziju medjutim ne mogu da pokrenem program prijavljuje mi error ali samo se zvuk greske cuje i ne pokrece program...Da li neko zna resenje tog problema?

Imao sam sličan problem, update mi je stao na 79%. Nisam skidao novu verziju, samo sam išao na Cancel pri updateu i sve radi ok.

Imam i ja problem sa Jd ovaj koji sam imao kada sam prihvatio update samo je pri ponovnom ukljucenju pokrenuo kao update plugins ali to je trajalo satima tako da sigurno nesto nije u redu,pokusao sam da skinem novu verziju medjutim ne mogu da pokrenem program prijavljuje mi error ali samo se zvuk greske cuje i ne pokrece program...Da li neko zna resenje tog problema?

Koliko sam ja uspeo da saznam u razgovoru sa jednim od programera JDownloader-a, nekada se desava da je nemoguce pokrenuti ili zavrsiti proces update-a jer je server preopterecen prekobrojnim zahtevima iz celog sveta.

Ono sto ti mogu preporuciti da probas, jeste da instaliras poslednju verziju jave (imas link na JD download sekciji). A onda ako nemas neka bitna podesavanja i veliku listu fajlova spremnih za skidanje, da jednostavno instaliras novu verziju JDownloadera 'na cisto'.

Skinuo sam poslednju javu i 0.7 jd ali kada pokusam da ga pokrenem samo se cuje zvuk greske,ne znam mozda je neki virus?

Nazad
Vrh Dno