Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

A sta si zapeo za taj PATA kabl :D ovaj LG me sluzi vec godinama, dok su drugi menjali svoje NEC i Pioneer combo uredjaje jer su crkavali na svakih 10 dana, ovaj je preziveo sve i svasta! Doduse i mene iritira PATA kabl, bice smenjen :)
A onda bar nadji neki krsteni - sivi, crni (imao ABIT neke sexy crne svojevremeno uz neke ploce :smoke:), neki rounded, whatever... samo da nije taj ogavni zuti, '*** te zuti :)

vuna :d

Mislim da u Desku ima UV rounded da se uzme. Mada zar se vidi uopste kroz stranicu ?

A ja inace izduvam prasinu sa fenom, brzi i efikasni potezi :) mada uvek ce na lopaticama ventilatora ostati ona prasina koja se moze jedino krpom skinuti ..

imam ja belkin uv, rounded, shielded skuplja prasinu, pa ako nekome treba :)

Aman *** vas PATA kabl! Mislim da imam neki crni, provericu kasnije :) ima sutra da kupim SATA optiku!

s12 je vise za case fan (gde nemas neki otpor kao sto je telo hladnjaka) p12 je vise cpu fan

P jeste CPU fan ali vristi i trese se ko djavo. S, mlogo bolji. Zapravo S121200 jedina dobra noctuina 12 . Po meni naravno :) Ove nove nisam probao.
I da ne menjaj prijatelju pata rezac ni zasta. Oce dusmani da te upropaste.

P jeste CPU fan ali vristi i trese se ko djavo. S, mlogo bolji. Zapravo S121200 jedina dobra noctuina 12 . Po meni naravno :) Ove nove nisam probao.

Nisam probao S1200, ali jesam P i S800 i mogu da se složim sa tobom, S serija radi sjajno, 1200-ka može bez problema da se koristi za CPU, a 800-ka za case, mada evo meni 800-ka hladi CPU i to na 600rpm, doduše nije neki vruć :p

Ja sam moju NF-P12 drzao na procesoru tacno jedan dan i to je bilo to....otishla je da izbacuje vazduh iz kucishta. :d
Jeste tisina lepa stvar,ali ako moram da biram izmedju tisine i kloka,tisini se bash i ne pise najbolje. :D

P.S

Evo,trazim slike unutrasnjosti da ne ispadnem klasichan spamer...:D

EDIT

Ne'a nishta. Slikacu sutra pa postavljam

Poslednja izmena:
Citao sam temu od pocetka(poceo sam odavno), i dok sam sve stigao da procitam nabacio sam novo kuciste, pa sam se malo igrao.:p Samo da kazem, ovo mi je prvi put da se bavim cable menagementom, inace se duze vreme bakcem racunarima. A da i prvi put sam klokovao procesor.:D

Prilozi

• P1010017.jpg
    P1010017.jpg
    446.6 KB · Pregleda: 382
  • P1010022.jpg
    P1010022.jpg
    358.9 KB · Pregleda: 284
  • P1010021.jpg
    P1010021.jpg
    400.7 KB · Pregleda: 218
Evo moje mahine, zamenio cooler na grafi pa sad izgleda ovako

Evo i mog trenutnog nereda. :d

Prilozi

• SNC00136.jpg
    SNC00136.jpg
    176.5 KB · Pregleda: 223
Malko bolje:
Morao sam i 4-pin kabal za CPU isto sakrivati, i neki glupi MS industrial-ov "server" prikljucak.
Edit:Ostao mi samo jos 1 molex:S:

Prilozi

• MOV00839.jpg
    MOV00839.jpg
    21 KB · Pregleda: 129
  • MOV00839_2.jpg
    MOV00839_2.jpg
    25.9 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
ljudi... pogledajte post broj 1 u ovoj temi pa onda kacite slike :)

Krajnje je vreme da neko otvori i temu "Nered u mom kućištu" :d

Utego sam ga malo, fali boja za vodu i jos par sitnica.

Prilozi

• SNC00140.jpg
    SNC00140.jpg
    140.6 KB · Pregleda: 214
Moje (ne)skrivanje kablova....

Ovaj Chieftek nema mogucnost da se kablovi provuku iza maticne ploce, tako da mi u skorijoj buducnosti ne gine modularno napajanje.

dsc01614.jpg

Ovaj Chieftek nema mogucnost da se kablovi provuku iza maticne ploce, tako da mi u skorijoj buducnosti ne gine modularno napajanje.

Može to mnogo bolje i bez napajanja sa modularnim kablovima i bez modovanja samog kućišta. Prosto je neverovatno šta može da se uradi sa nekoliko plastičnih vezica i malo strpljenja.
Inače, ako se ne varam, chieftec kućišta imaju "duplu" stranicu sa ove strane gde se nalazi nb, jedna na kojoj leži mb tray i druga koja može da se skine. Sa malo umešnosti, dremelom ili ubodnom testerom, moduj kućište tako da kablove možeš da sakriješ iza mb tray-a!

Pozdrav

^
moze i sa lepljivom trakom. Ruznije izgleda ali odradjuje posao

Eve i moje skalamerije. Slike su budjave poshto nemam aparat,al' shta da se radi...:)

Fotografija1390.jpg Fotografija1391.jpg

... zato si bar sredio kablove ;)

Kuciste kao tvoje ali crno.:smoke: Pogledaj sliku, mozda ti da neku inspiraciju da sredis tvoj kupusarnik.:p

^ ^
Odakle vama te crne mrezice sto idu oko kablova? Dobijate ih uz napajanja? Samo to mi fali da napokon malkice sredim te kablove koji me uzasno nerviraju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno