Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Znachi da sam ja osim ove jedne noktue koju imam na TRUE-u do sada imao neke raspade jer osim tog venta apsolutno svi ostali se chuju...pogotovo "firmirane 12-ice" koje sa propisanim db-ima veze blage nemaju..

@ilidan ako me ikako put nanese ka ns-u veruj mi da mi necje biti teshko da skoknem u habitat ;)

dodji kod mene da cujes scythe mini kaze :) 40mm fan vrti se na 3500rpm i 14dB :)

Al' zato ima jadan protok vazduha.:p
Ja za hladnjenje cipseta koristim OCZ 60x60x10 vent skinut sa OCZ XTC kulera za memoriju, vrti se na 3500RPM, tu se cuje ali ne mnogo pa sam ga utisao preko fan kontrolera.:)

Evo ja sam malo cistio komp, ali nikako lepo da sredim ove gore kablove iz napajanja, imate li neki predlog, izvinjavam se samo sto je poslednja slika okrenuta naopako

Evo ja sam malo cistio komp, ali nikako lepo da sredim ove gore kablove iz napajanja, imate li neki predlog, izvinjavam se samo sto je poslednja slika okrenuta naopako

Šumu od kablova iz napajanja si sklonio tamo gde ne ometa protok vazduha, ali taj hdd koji stoji "u prizemlju" prima svež vazduh samo preko gornje strane što je svakako bolje nego ništa. Jer svaki hdd koji sam imao više se grejao sa donje strane, bilo da mu je elektronika bila otvorena ili ne. Ja bih ga "popeo sprat više". Ali ne mora da znači da sam u pravu. Sa nekim programčićem koji očitava temperature možeš videti da li mu to uopšte treba.

mozhda je malo off al me zanima da li je neko probao da farba kablove i konektore,ono shto ja imam na umu jeste da su mi svi crni kao i molex konektori,e sad,chime to farbati;markerom,nekom bojom,sprejom,chime?

zameni kablove sa kablovima koji imaju crnu izolaciju

Stiglo novo kuciste pa sam kao nesto radio oko skrivanja kablova. Svaki savet dobrodosao

Prilozi

• 001.jpg
    001.jpg
    300.1 KB · Pregleda: 254
  • 002.jpg
    002.jpg
    298.1 KB · Pregleda: 223
taj tanki plavo beli stavi uz donju ivicu, sivi podvuci ispod PCI kartica a te gore od kulera makar malo podvuci iza ploče.

:p
normal_IMG_0944.JPG
normal_IMG_0945.JPG

Poslednja izmena:
jedino ti ove nalepnice na hardovima kvare dozhivljaj...
ako su nisu pod garancijom,oboji i njih :)

koje nalepnice? nema nikakvih nalepnica

evo jos jedna slika

img6969c.jpg

nema nista belo na hard diskovima. to je metalna ploca koja pokriva hard (neki bruseni aluminijum, barem mi tako izgleda). hteo sam ja to da ofarbam, ali ovako mi lepse izgleda :)

skinesh te ploche i malo ih ofarbash pa vratish,bilo bi savrsheno i upotpunilo bi mod :)

Koliko ja to vodim to je gornji poklopac od harda??To zaci da bi morao da rastura hard da bi skinuo te ploce???!!!!NE mere to tako :)I ovako je extra odradjeno!Svaka cast!

Poslednja izmena:
Ne mora ništa da skida, samo nek iseče crnu mat traku u toj dimenziji gornje ploče i nek prelepi, biće perfect.

Evo i mene :)

Izbacio sam 4 hard diska i ubacio HX-a u kuciste posto je vise od 2 meseca stojalo na stolu pored otvorenog kucista i radilo. Prasine je bilo... mnogo, sto je za ocekivati s obzirom da je masina 2 meseca bez prestanka radila & bila otvorena.

Ovo je najbolje sto se moze kada je Cosmos S u pitanju. Mnogo sam se namucio da provucem sve kako bih mogao da zatvorim zadnju stranicu kucista. Samim tim neki kompromisi su morali da padnu kao sto se da videti :(. Jedino sto sada jako strci je PATA kabl od optike ali to cemo vremenom da menjamo :)

Prilozi

• kuciste.jpg
    kuciste.jpg
    209 KB · Pregleda: 397
Poslednja izmena:
PATA kabl!!!!! omg!!!! sada si me izneverio cccc

zameni te s12 za p12 noctue (ako vec volis noctuu) :)

jel ima neko ideju kako da izduvam prasincinu iz stackera ?:) (stajao na podu,otvoren...)

PATA kabl!!!!! omg!!!! sada si me izneverio cccc

zameni te s12 za p12 noctue (ako vec volis noctuu) :)

A sta si zapeo za taj PATA kabl :D ovaj LG me sluzi vec godinama, dok su drugi menjali svoje NEC i Pioneer combo uredjaje jer su crkavali na svakih 10 dana, ovaj je preziveo sve i svasta! Doduse i mene iritira PATA kabl, bice smenjen :)

Sta fali ovim S12 Noctuama?

jel ima neko ideju kako da izduvam prasincinu iz stackera ?:) (stajao na podu,otvoren...)

Odneses ga na OMV pupmu, uzmes kompresor za duvanje guma i za 1 minut ga sredis :)

Poslednja izmena:
s12 je vise za case fan (gde nemas neki otpor kao sto je telo hladnjaka) p12 je vise cpu fan

Nazad
Vrh Dno