Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Bitno je da pirka po malo ...
Inace sto se tice boja ... ja tu nista ne mogu ... da je sve mat crno i recimo po neki
slot beli (ili zuti / zeleni - DFI fazon) bilo bi dobro ... sta cu ...
Thermatake voli nandzaraste ventilatore ... Chieftec plavu boju ...
SkyStar2 je zelena a Gigabyte ... oni su uvek imali boje ko gej zastava :d
Sprej u ruke i farbanje ... pa nisam bas toliko lud ... i onako kod mene komponente
imaju vek u kucistu jako retko vise od nekoliko meseci

Poslednja izmena:
pa moze se sve lepo ukombinovati sa bojama, ako zelis :)

sta ste bre svi zapeli da napadate jadnog tarmija i njegovo xaserche? Pa i ja imam xasera 6cu i ovih dana cu da okacim slike samo da mi stigne novi kuler pa cemo videti..inace je xaser dusu dao za gejmerske komponente..ja sa mojim imam dosta dobar cable managemnt i sve komponente su lepo hladnjene sa dve 120ice

...

Da li neko ima iskustva sa Belkin SATA kablovima, delimicno providni, svetlo-plavi, silikonski i duzine 60CM. Ima da se kupe u BigBang prodavnici u USCU. Kakav je kvalitet? Trajnost?

Znam samo da su uber savitljivi.

...

:-devil-:

Prilozi

• IMG_0510.jpg
    IMG_0510.jpg
    270.8 KB · Pregleda: 324
  • IMG_0425.jpg
    IMG_0425.jpg
    318.2 KB · Pregleda: 197
  • IMG_0439.jpg
    IMG_0439.jpg
    137.4 KB · Pregleda: 196
  • IMG_0519.jpg
    IMG_0519.jpg
    292.9 KB · Pregleda: 260
  • IMG_0535.jpg
    IMG_0535.jpg
    257.4 KB · Pregleda: 232
powder coating :)

da ne budem jedini :D

Postavljacu uskoro slike novog projekta koji je powder coatovan :) al polako hehe

Prilozi

• 46.jpg
    46.jpg
    471.5 KB · Pregleda: 205
Poslednja izmena:
zalman mfc1+ postoji u crnoj i srebrnoj boji. Ali pošto u prodaji bio samo u crnoj boji, ja se odlučio za ovog bez plusa. Do tada sam se smarao sa kačenjem ventilatora sa žute žice na molexu na crvenu. Ovako ubrzaš ventove kada ti to treba, ali ih uglavnom držiš na low.

Letnja varijanta

C2.jpg

C4.jpg

Par rupa i onda i u Chieftecu mogu kablovi da se sakriju. WDC 6400AAKS je morao na gume jer je u kombinaciji sa ovim kućištem nepodnošljiv.

@Zooo

Pohvala za ovaj naizgled lebdeći vent. Very nice.

Prilozi

• sc 1.jpg
    sc 1.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 145
Hvala, po ovim vrućinama "blagotvorno" deluje i na memoriju i na chipset, a vrti se u idle na samo 800 rpm.

WDC 6400AAKS je morao na gume jer je u kombinaciji sa ovim kućištem nepodnošljiv.

Meni se moj 6401AALS takodje povremeno dosta cuje, sve nesto mislim da Chieftec nije nista radio na temi zvucne izolacije, barem sigurno nije na mom Dragon DG-01B-D-U :smash:.

Najzad se resio da ohladim northbridge:) Naleteh na Xilence kulercice, skinuo ventilator sa njega iseckao mu kablice, tj skratio ih, jer su bas dugacki, a molex je bio visak. Lako se usrafi u bakarni heatsink, nisam preterivao:D , malko duzi srafcic je zavrsio posao, drugi kraci je lepo nalegao da kuler ne bude "nakrivo"...

01.jpg02.jpg

Vrlo prosto resenje za sve pasivno hladjene ploce, a koje nam se greju zbog overkloka:p 4-5 stepeni manja temperatura.

Evo i mene :) nije bas sredjeno, ali nije ni neuredno

Prilozi

• 07072009289.jpg
    07072009289.jpg
    517.3 KB · Pregleda: 368
@ nex999

U punoj brzini (~4000 rpm) stvara solidan potisak vazduha, ali zuji :S:

To je za ocekivati...ja ga drzim na 70% podeseno u bios-u, (everest kaze ~3400 rpm) i ne cuje se, tj nije glasniji od ostalih ventilatora koje imam u masini.

Uz sav duzhan respect shto se tiche stazha i broja postova ali ja ovaj tvoj ne mogu da shvatim ozbiljno. Vrti se na 3400rpm a ne chuje se ???????

Da li je to mogucje stvarno ili je pojam glasnocje dijametralno suprotan kod tebe i mene na primer ?

dodji kod mene da cujes scythe mini kaze :) 40mm fan vrti se na 3500rpm i 14dB :)

Ne znam sta da kazem...mozda everest ne ocitava kako treba (zato sam ga i pomenuo), ali u bios-u je podesen na 70% i zaista ga ne cujem, tj. iz kucista ne izlazi buka veca nego pre. Iz kucista se cuju Noctue, 2 venta koja su dosla uz kuciste, kuler od graficke i procesora. Da dodam da svi rade na min broju obrtaja.

Ali razliku u odnosu na pre i posle dodavanja ovog venta ne primecujem. Ako primaknem uvo jedino cujem huk na Zalmanu. Verovatno bi ga cuo da sve ostale ventove pogasim, ali to nije poenta.

A i pojam glasnoce je definitivno subjektivan pojam na forumu, to je sigurno...ali ja, opet ponavljam, UOPSTE ne provaljujem da li se taj vent vrti ili ne:)

Nazad
Vrh Dno