Šta je novo?

Uporedni test netbook računara, 2009.

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nisu im davali puno šanse, a sada su segment PC računara sa najbržim rastom – netbook računari su totalni hit u svetu. Među njima ima veoma puno sličnosti, ali i razlika, koje nisu identičnih klasa kao kod drugih kompjutera. Pokušavamo da odgonetnemo na famozno pitanje – koji je najbolji!?

Više o tome...

zato što je nigde nisam našao... a očekivao sam da ćeš da reaguješ...!

ispravljeno!

Gde moze HP da se na akciji nadje po navedenoj ceni iz testa?!

U zakljucku kao Editor's Choice stoji slika od 2133, a ne od 2140. Takodje se pominje i podrska za 3G kod 2140 modela, a isti je nema.

Poslednja izmena:
"Ono što bode oči, međutim, jeste naglo splašnjavanje inicijativa u vezi sa netbook računarima dijagonale 11,6-12 inča, koje su gromoglasno najavljivane, a od kojih po svemu sudeći neće biti ništa, makar ne u tolikoj meri da se dodatno poremete generalna tržišna kretanja. Ipak, ostavimo prognoziranja budućnosti drugima. "

"Ovom prikazu i njegovim zaključcima posebnu težinu daje podatak – koji nezvanično dolazi sa svih strana – da do daljeg neće više biti novih netbook računara."

Igra reci - nece se zvati netbook - pa je jezicki tacno da ih nece biti, vec ce se zvati subnotebook ili navedite bilo koju drugu rec te ce ih stvano biti na tone. :)

"Ono što bode oči, međutim, jeste naglo splašnjavanje inicijativa u vezi sa netbook računarima dijagonale 11,6-12 inča, koje su gromoglasno najavljivane, a od kojih po svemu sudeći neće biti ništa, makar ne u tolikoj meri da se dodatno poremete generalna tržišna kretanja. Ipak, ostavimo prognoziranja budućnosti drugima. "

"Ovom prikazu i njegovim zaključcima posebnu težinu daje podatak – koji nezvanično dolazi sa svih strana – da do daljeg neće više biti novih netbook računara."

Igra reci - nece se zvati netbook - pa je jezicki tacno da ih nece biti, vec ce se zvati subnotebook ili navedite bilo koju drugu rec te ce ih stvano biti na tone. :)

Something like this?
http://www.mydigitallife.info/2009/08/03/acer-aspire-timeline-1810t-with-11-6-inch-display/

Samo da dodje do nas sa "razumnom" cenom i pazaricu svoj prvi "(sub)notebook" :)

Da, evo stize nam na test i MSI U200 - 12 inca. No, iz mog ugla to stvarno nije netbook...

Hm... Po meni HP mini ima jednu znacajnu manu po pitanju netbook racunara: 1024 x 576 rezolucija. 24 piksela mozda nije puno, ali za netbook itekako znaci. Takodje steta sto na testu nije predstavljen Acer aspire one 751 (11,6 incha ekran) - http://www.geekwithlaptop.com/acer-aspire-751-netbook-with-an-116-inch-screen-size

Osim ovih sitnica dobar review :)

Ja sam merkao, merkao - i pre mesec dana sam ga kupio. Sta god da sam video, to nije bilo to. Eh, i meni su ta 24 piksela bola oci ali sve u svemu, vrhunski proizvod u ovoj klasi...

I da, posto imam Telenor 3G express card, ima i taj slot :) Nije zanemarljivo

Da, evo stize nam na test i MSI U200 - 12 inca. No, iz mog ugla to stvarno nije netbook...

Netbook je. Sa boljim hardverom, ali tezina, pa cak i dimenzije su karakteristicne. Pogledaj ovaj hands on: http://www.youtube.com/watch?v=td69Jq1tFtU&feature=related

Na jednom snimku su ga uporedili sa EEE PC 1000HE i dimenzije su vrlo slicne, tjs samo je malo duzi zbog veceg ekrana. Sve u svemu odlicno iskoriscenje prostora u netbook-u (ne volim da gledam onu silnu, uglavnom neiskoriscenu, plasticnu povrsinu pored ekrana kod standardnih 10" modela).

Poslednja izmena:
Pa i pakom je trazhio 700eura za MSI x320 .....ili ti atom....doista vishe " ali ipak..sony je sony ;)

Poslednja izmena:
Interno u MSI, U200 stavljen je pod X-slim kategoriju, tako da smatra se da je notebook a ne netbook :D
Naziv "Wind 12" je zato sto je Wind jako uspesna serija i nema razloga da se to ne koristi :)

Odličan test...

Imam neku averziju prema HPu kao brendu :S:, ali Mini-Note zaista izgleda jako primamljivo na slikama, nisam ima prilike da ga koristim. Slažem se sa mišljenjem autora teksta da je Lenovo best buy!

U zakljucku kao Editor's Choice stoji slika od 2133, a ne od 2140. Takodje se pominje i podrska za 3G kod 2140 modela, a isti je nema.

Neki modeli imaju podršku za 3G, a neki ne (evo Peca kaže da njegov primerak ima, koliko sam razumeo)... bar je tako meni autor rekao, zavisi od modela... u tekstu ima slika 2140 i 2133 (kao što je i naznačeno na samoj stranici o tom laptopu). 2133 slika (press slika) na poslednjoj strani je stavljena jer su moje slike bile prilično loše (osvetljene), a želeli smo da slika sa nagradom lepo izgleda jer se prosleđuje u HP i često objavljuje u njihovim publikacijama i na sajtu... uostalom, na slici se ne vidi da li je unutra via ili intel, a ni ovi iz HP-a se nisu bunili - valjda su zadovoljni što su dobili nagradu :)

Poslednja izmena:
^
Ma Peca ima modem koji ide u express slot koliko sam ja shvatio :) Za nagradu se ni ja ne bih bunio, ali vizuelno se prilicno razlikuju 2133 i 2140 bez obzira sto se ne vidi da li je via ili intel (obrati paznju na ekran) ;) Netbook je odlican i izgleda daleko ozbiljnije od Lenovo S10e tako da sam ipak njega izabrao bez obzira na slabiju autonomiju i nesto visu cenu (model sa 3cell baterijom)..

Nema nigde trazio :)

Prvo bih da pohvalim uopste zalaganje i ideju da se jedan ovakav tekst objavi...namerno kazhem tekst a ne test jer nisam nashao elemente istog.Istina je ta da su se momci ovaj put fokusirali na spoljashnji izgled jer istini za volju sve ono unutar ovih netbookova je skoro pa identichno...
Ipak,jedna stvar mi nikako nije jasna a to je zbog chega je izostavljen trenutno kralj netbook-ova Asus Eee PC 1005HA Seashell .Zbog chega ovakva moja konstatacija....pratite linkove i sami cete se uveriti...pored toga primeticete i neke od razlika koje se tichu teksta i testa....a koje ce vam sigurno pomoci kod odabira...
Linkovi:
http://hothardware.com/Articles/Asus-Eee-PC-1005HA-Review/
http://reviews.cnet.com/laptops/asus-eee-pc-1005ha/4505-3121_7-33698873.html
P.S.
Lichno sam bio svedok u nedelju 17.08.2009. celodnevnog rada na predmetnom netbook-u koji se "jadan" ugasio posle 7h i 03 minuta :wave:

ja zamenio 2133 za 2140 i potpisujem sve sto je napisano za njega... i od mene topla preporuka... :)

@ abacus

Ma koliko vama to cudno izgledalo, ponekad je tesko realizovati neke testove: nema na stanju, stici ce, nece, kada, prodato...

U ovom slucaju, kontaktirane su lokalne kancelarije onih firmi koje imaju predstavnistvo kod nas, zamoljeni su za preporuku - koji model im je fokus u narednom periodu. Bespredmetno bi bilo testirati model koji je EOL (end of life), ma koliko on bio dobar - a nemate gde realno da ga kupite

Tako smo u slucaju MSI-ja realno prikazali najnoviji model koji oni nude, a od strane ASUS-a dva sugerisana modela koji ce ciniti njihovu ponudu u narednom periodu. Kod nekih trecih, opet je bilo - samo ovo imamo da vam ponudimo

@ abacus

Ma koliko vama to cudno izgledalo, ponekad je tesko realizovati neke testove: nema na stanju, stici ce, nece, kada, prodato...

U ovom slucaju, kontaktirane su lokalne kancelarije onih firmi koje imaju predstavnistvo kod nas, zamoljeni su za preporuku - koji model im je fokus u narednom periodu. Bespredmetno bi bilo testirati model koji je EOL (end of life), ma koliko on bio dobar - a nemate gde realno da ga kupite

Tako smo u slucaju MSI-ja realno prikazali najnoviji model koji oni nude, a od strane ASUS-a dva sugerisana modela koji ce ciniti njihovu ponudu u narednom periodu. Kod nekih trecih, opet je bilo - samo ovo imamo da vam ponudimo

Peco,ovaj put ne mogu da se slozhim sa tobom u mishljenju i davanju ovakvoga suda...
Asus Eee PC 1005HA Seashell ne da nije EOL nego ce biti apsolutni hit u narednom periodu...znachi glavna zamerka je ta da se prvo treba dobro raspitati i tek onda krenuti u tekst ,pardon test.
I direktno pitanje....da li si prochitao sve iz ona dva linka i koje je tvoje lichno mishljenje u vezi sa predmetnim netbook-om?
Moje je takvo da je superioran kako zbog izgleda ( jedino 1008HA je realno vizuleno upechatljiviji ) tako i zbog trajanja baterije,kvaliteta tastature,ekrana...
Poenta je da su momci izostavili realno best-buy na trzhishtu a krenuli su u celu prichu uz veliku pompu....e to ne ide!

Kapiraš li da smo kontaktirali predstavništvo ASUS-a i da su nam oni rekli čega će biti na tržištu (kod nas) i šta treba testirati? :)

Kapiraš li da smo kontaktirali predstavništvo ASUS-a i da su nam oni rekli čega će biti na tržištu (kod nas) i šta treba testirati? :)

1.Onda vam nisu dobro rekli...jer ovaj model stizhe u DL za neki 15 dana max....
2.Kakve to ima veze shta ce biti kod nas...kao da su svi ovi modeli na dohvat ruke...
3.Ako je naslov "Uporedni test netbook računara, 2009." onda on to treba i da bude a ne da se izostavi neshto kao shto je uradjeno sa ovim Asus-om koji apsolutno odskache ( vec sam pisao zashto )
4.Neka se zna da inache ne preferiram Asus no desi im se i ovako neshto :)
5.Da li je tako teshko priznati da chovek nekada pogreshi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno